Аграрний тиждень. Україна
» Собівартість виробництва яловичини можливо знизити на 30%
» Собівартість виробництва яловичини можливо знизити на 30%

    Собівартість виробництва яловичини можливо знизити на 30%


    Зростання світового споживання м'яса за рахунок країн, які розвиваються, зростання цін на яловичину і обмежені земельні ресурси вимагають збільшення продуктивності вирощування худоби на м'ясо. До такого висновку прийшли учасники 10-ї міжнародної конференції з порівняльного аналізу виробництва яловичини і баранини (Аgri benchmark Beef and Sheep Conference), яка відбулася в Південній Африці в червні в рамках проекту «Аgri benchmark», партнером якого в Україні протягом останніх 4 років виступає асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

    «Більше 25 країн представили своє бачення ситуації на світовому та національних ринках яловичини, включаючи країни, які приєдналися до порівняльного аналізу в поточному році, такі, як Алжир, Марокко, Росія, Туніс», − повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Єлизавета Святківська.

    За її словами, загальносвітовою тенденцією в поточному році стало зростання витрат на вирощування худоби на м'ясо на 5-10%, але зростання цін на м'ясо в більшості країн дозволило підприємствам зберегти економічну привабливість. Найменший вплив цих тенденцій відчули невеликі господарства, господарства населення, а також підприємства, орієнтовані на систему випасу худоби.

    Згідно з оцінками експертів, в середньостроковій і довгостроковій перспективі основними факторами впливу на зростання виробництва яловичини в світі буде можливість розширення земель. У ряді країн це питання тісно пов'язане із законодавчим регулюванням.

    «Учасники конференції прийшли до висновку, що ключовими напрямами підвищення ефективності є: поліпшення продуктивності пасовищ і управління виробництвом, а також «дорощування» худоби на фінальному етапі відгодівлі протягом 120-160 днів на спеціалізованих майданчиках (фідлотах), які дозволяють знизити собівартість виробництва на 30% », − поінформувала Єлизавета Святківська.

    До відома, на даний момент в Україні собівартість виробництва яловичини становить 18 грн./кг живої ваги. При цьому реалізаційна ціна практично не перевищує даної цінової позначки.

    Про проект «Аgri benchmark»

     

     З метою вивчення та порівняння конкурентоспроможності національних виробників молока, зернових, олійних та виробників яловичини, асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" за підтримки Німецького сільськогосподарського товариства (DLG, Франкфурт, ФРН) та Федерального дослідного інституту сільських територій, лісового та рибного господарства (vTI, Брауншвейг, ФРН) впровадила в Україні міжнародний бенчмаркінг-аналіз кращих сільськогосподарських підприємств України.

     

    Тісна співпраця у рамках проекту з партнерами з усього світу сприяє не лише глобальному розумінню змін та розвитку досліджуваних галузей, а й дає змогу ознайомитися з технологіями та методами роботи колег по напрямку виробництво молока, яловичини, зернових та олійних. Так, до аналізу молочних господарств долучилися більш ніж 300 господарств майже усіх країн Європейського Союзу. Аналіз виробництва яловичини проводиться вже в 17 країнах світу, які представляють приблизно 80% світового виробництва яловичини. Крім того, у проекті задіяні аграрні економісти з 21 країни світу з 6 континентів.

     

    Таким чином, кожне окреме підприємство, заручившись підтримкою міжнародних експертів, може отримати нові ідеї щодо вдосконалення та розвитку свого бізнесу, обмінятися досвідом з іноземними колегами, визначити свої слабкі та сильні сторони у порівнянні з іншими, дізнатися, наскільки ефективні та конкурентоспроможні окремі технології, які перспективи розвиту тієї чи іншої галузі та які фактори впливають на прийняття рішень керівниками господарств.

     

     

     

    Асоціація

    Український клуб аграрного бізнесу





    Схожі новини
  • Собівартість виробництва яловичини можливо знизити на 30%
  • Україна може на 50% збільшити урожайність більшості культур
  • Ціни на яловичину високі, але витрати на корми нівелюють прибуток
  • Найкращий галузевий досвід - найвища ефективність
  • Вийти на новий рівень прийняття управлінських рішень (Можливо, написати «Системний розвиток можливий лише з використанням конкурентних переваг». Здається, так краще!)

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Собівартість виробництва яловичини можливо знизити на 30%


Зростання світового споживання м'яса за рахунок країн, які розвиваються, зростання цін на яловичину і обмежені земельні ресурси вимагають збільшення продуктивності вирощування худоби на м'ясо. До такого висновку прийшли учасники 10-ї міжнародної конференції з порівняльного аналізу виробництва яловичини і баранини (Аgri benchmark Beef and Sheep Conference), яка відбулася в Південній Африці в червні в рамках проекту «Аgri benchmark», партнером якого в Україні протягом останніх 4 років виступає асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

«Більше 25 країн представили своє бачення ситуації на світовому та національних ринках яловичини, включаючи країни, які приєдналися до порівняльного аналізу в поточному році, такі, як Алжир, Марокко, Росія, Туніс», − повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Єлизавета Святківська.

За її словами, загальносвітовою тенденцією в поточному році стало зростання витрат на вирощування худоби на м'ясо на 5-10%, але зростання цін на м'ясо в більшості країн дозволило підприємствам зберегти економічну привабливість. Найменший вплив цих тенденцій відчули невеликі господарства, господарства населення, а також підприємства, орієнтовані на систему випасу худоби.

Згідно з оцінками експертів, в середньостроковій і довгостроковій перспективі основними факторами впливу на зростання виробництва яловичини в світі буде можливість розширення земель. У ряді країн це питання тісно пов'язане із законодавчим регулюванням.

«Учасники конференції прийшли до висновку, що ключовими напрямами підвищення ефективності є: поліпшення продуктивності пасовищ і управління виробництвом, а також «дорощування» худоби на фінальному етапі відгодівлі протягом 120-160 днів на спеціалізованих майданчиках (фідлотах), які дозволяють знизити собівартість виробництва на 30% », − поінформувала Єлизавета Святківська.

До відома, на даний момент в Україні собівартість виробництва яловичини становить 18 грн./кг живої ваги. При цьому реалізаційна ціна практично не перевищує даної цінової позначки.

Про проект «Аgri benchmark»

 

 З метою вивчення та порівняння конкурентоспроможності національних виробників молока, зернових, олійних та виробників яловичини, асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" за підтримки Німецького сільськогосподарського товариства (DLG, Франкфурт, ФРН) та Федерального дослідного інституту сільських територій, лісового та рибного господарства (vTI, Брауншвейг, ФРН) впровадила в Україні міжнародний бенчмаркінг-аналіз кращих сільськогосподарських підприємств України.

 

Тісна співпраця у рамках проекту з партнерами з усього світу сприяє не лише глобальному розумінню змін та розвитку досліджуваних галузей, а й дає змогу ознайомитися з технологіями та методами роботи колег по напрямку виробництво молока, яловичини, зернових та олійних. Так, до аналізу молочних господарств долучилися більш ніж 300 господарств майже усіх країн Європейського Союзу. Аналіз виробництва яловичини проводиться вже в 17 країнах світу, які представляють приблизно 80% світового виробництва яловичини. Крім того, у проекті задіяні аграрні економісти з 21 країни світу з 6 континентів.

 

Таким чином, кожне окреме підприємство, заручившись підтримкою міжнародних експертів, може отримати нові ідеї щодо вдосконалення та розвитку свого бізнесу, обмінятися досвідом з іноземними колегами, визначити свої слабкі та сильні сторони у порівнянні з іншими, дізнатися, наскільки ефективні та конкурентоспроможні окремі технології, які перспективи розвиту тієї чи іншої галузі та які фактори впливають на прийняття рішень керівниками господарств.

 

 

 

Асоціація

Український клуб аграрного бізнесу





Схожі новини
  • Собівартість виробництва яловичини можливо знизити на 30%
  • Україна може на 50% збільшити урожайність більшості культур
  • Ціни на яловичину високі, але витрати на корми нівелюють прибуток
  • Найкращий галузевий досвід - найвища ефективність
  • Вийти на новий рівень прийняття управлінських рішень (Можливо, написати «Системний розвиток можливий лише з використанням конкурентних переваг». Здається, так краще!)

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.