Аграрний тиждень. Україна
» » Україна планує збільшити квоти на експорт
» » Україна планує збільшити квоти на експорт

Україна планує збільшити квоти на експорт


Україна планує збільшити квоти на експортУкраїна розраховує на збільшення квот для української продукції за основними п’яти позиціях з боку Євросоюзу в 2016 році. Про це повідомила Владислава Рутицька, в ході міжнародного економічного форуму.
Сесія з представниками ЄС та Міністерства аграрної політик України для обговорення по збільшенню квот планується на кінець листопада.
«На сьогодні ми працюємо за двома напрямками: перший – по тим продуктам, за якими ми пройшли всі перевірки і сертифікацію. Другий напрямок – це робота на політичному рівні, робота з Євросоюзом по розширенню тих квот, де у нас в дуже короткі строки виробники досягають максимальних заповнень, плюс існує додатковий попит », – розповідає Владислава Рутицька, замміністра з питань євроінтеграції.
Також ведеться активна робота по тих напрямках виробництва агропродукції, які не закрили квоти повністю.
«Тут два питання, які нам потрібно вирішити: чи не поінформованість виробників про те, що існує можливість працювати з ЄС, і тут ми намагаємося поінформувати якомога більше представників АПК. Другий момент, коли ми виробляємо цей продукт, але ціни на інші не європейських ринках вище, і відповідно наші виробники продають свою продукцію туди, де вигідніше ціна », – додала заступник.
//ab.org.ua/





Схожі новини
  • «Виробники органічної сої, хлібобулочних виробів, меду та горіхів України мають перспективи експорту в Норвегію» — Владислава Рутицька
  • Українські тваринники отримали дозвіл експортувати продукцію до Вірменії
  • За три місяці Україна експортувала сільгосппродукції на 1 млрд доларів, - Владислава Рутицька
  • Аграрна біржа виступила партнером круглого столу “Український ринок виробництва та реалізації меду”
  • Українські виробники вичерпали чотири квоти

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.