Аграрний тиждень. Україна
» » Руслан Голуб: «Я оптиміст, вірю в Україну і наших людей»
» » Руслан Голуб: «Я оптиміст, вірю в Україну і наших людей»

    Руслан Голуб: «Я оптиміст, вірю в Україну і наших людей»


    У будь-якій справі досконалість досягається не тоді, коли більше нічого додати, а тоді, коли нічого відняти. Керуючись цим висловом, можна стверджувати: група компаній «ТАК» рухається до досконалості, бо тут чітко вибудована стратегія роботи, всі підрозділи працюють злагоджено, постійно впроваджуються новітні технології і сучасна техніка.

     

    Своїм досвідом в організації виробництва і освоєнні нових напрямів ГК «ТАК» намагається ділитися з аграріями всієї України. От і нещодавно підприємство зібрало сільгоспвиробників на наймасштабніший демопоказ сільськогосподарської техніки «Битва Титанів». На полях компанії представили зернозбиральну, ґрунтообробну і посівну техніку понад 30 виробників.

    «Цього року ми зібрали найбільше техніки в польових умовах і щороку, маю сподівання, масштаб заходу збільшуватиметься», - переконаний генеральний директор ГК «ТАК» Руслан Голуб. Взагалі він вважає, що сила та майбутнє аграріїв - в об’єднанні. Тому Руслан Тарасович став одним із ініціаторів створення при Мінагрополітики Всеукраїнської аграрної ради, яка почала працювати півроку тому.

     

    Об’єднання заради захисту інтересів

    «Сьогодні АПК - найпотужніший сектор України, і я завжди вважав і вважаю, що на ньому може базуватися вся економіка країни, - зазначає Руслан Голуб. – Але аграрії потребують законодавчої підтримки і законів, створених фахівцями. Щоб залучити до законодавчої роботи спеціалістів, потрібно надати фінансове забезпечення і платити їм гідну зарплату за цю важку і відповідальну роботу. Тому початковим етапом роботи Всеукраїнської аграрної ради стало прийняття рішення аграріїв з усіх областей країни внести стартовий капітал, аби матеріально стимулювати тих, хто працює над створенням законів. У подальшому плануємо розвивати кооперацію. Взагалі ж маємо багато задумів і проектів, які працюватимуть на користь сільгоспвиробників».

    Сьогодні у Всеукраїнській аграрній раді вже понад 500 агрогосподарств, загальна кількість землі, яка в них обробляється, - понад 1 млн гектарів. Важливо, що це не один агрохолдинг, а об’єднання рівноправних членів.

    «Всеукраїнська аграрна рада покликана захищати інтереси аграріїв, - підкреслює Руслан Тарасович. – Нині вже працюємо над створенням коопераційної мережі, яка допомагатиме їм продавати вирощену продукцію, купувати насіння, ЗЗР, добрива, дизпаливо, отримувати кредитні ресурси. Приміром, 1 тонну кукурудзи ГК «ТАК» продає за ціною 2 тис. грн/т зі складу, але згуртувавшись, аграрії зможуть правити за вирощену продукцію більшу ціну. Тобто працювати за системою ДПЗКУ, але в формі аграрного об’єднання, де власниками є аграрії».

    І справді, приєднуватись до Всеукраїнської аграрної ради сільгоспвиробникам економічно вигідно. Відчувши зиск із заощаджених коштів, це об’єднання з часом, без сумніву, буде розширюватися і ставати потужнішим. Показником дієвості організації може слугувати випадок, коли за вкрай короткі терміни аграрії мобілізувалися і за добу приїхали під стіни Верховної Ради відстояти свої права, не дозволивши парламентарям прийняти Закон №4309 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень)».

    За словами заступника міністра агрополітики Андрія Дикуна, без підтримки Всеукраїнської аграрної ради профільному міністерству важко було би відстояти це питання. «В новому проекті бюджету пільги аграріїв не зміняться до 2018 року, але це не означає, що після виборів і формування нового уряду до цього питання не повернуться. Тому і надалі аграрії як ніколи мають бути разом», - наголосив Андрій Дикун, звертаючись до присутніх під час «Битви Титанів».

     

    Досягнути висот

    Сьогодні група компаній «ТАК» обробляє понад 14 тис. га землі в Київській, Вінницькій та Одеській областях. Вирощує олійні, технічні, зернові, зернобобові культури. Займається «ТАК» і тваринництвом, маючи на Вінниччині молочно-товарний комплекс. Там утримується 500 голів ВРХ української чорно-рябої голштинізованої і червоно-рябої молочних порід.

    Торік ГК «ТАК» реалізувала масштабний інвестиційний проект вартістю понад 15 млн грн з модернізації сушильного обладнання та збільшення потужностей по зберіганню зернових на ПАТ «Тетіївське ХПП». Встановлення сучасного європейського обладнання дозволило підприємству здійснити перехід на енергозберігаючі технології, вийти на новий рівень якості послуг і зберегти лідируючі позиції в районі. У 2013-му також створено підприємство, основна діяльність якого – дистриб’юція на українському ринку засобів захисту рослин, мікродобрив, посівного матеріалу та міндобрив від світових виробників.

    У рамках «Битви Титанів» ГК «ТАК» представила ще один приорітетний напрям розвитку - сільськогосподарська авіація. В компанії запрацювало нове підприємство - «УкрАгроАвіа».

    «Ми розпочинаємо освоювати авіаційно-хімічні роботи, які забезпечуватимуть якісний обробіток посівів, - каже Руслан Голуб. - Цей всеукраїнський проект і напрям нині досить затребуваний. Подібних літаків, як у нас, в Україні практично немає. ГК «ТАК» має перші два повітряних судна, які можуть обробляти з повітря вузькі полоси посівів від 1,5 до 5 м, що дозволяє не пошкоджувати інші посіви і лісополоси. Літак має GPS-навігацію, економніший за інші, відповідно сертифікований».

    Тож тепер у групі компаній «ТАК» підкорюють нові висоти, виконуючи комплекс сертифікованих авіаційних робіт по внесенню та розсіву рідких і сипучих засобів із застосуванням технології ультрамалооб’ємного обприскування. Роботи проводяться за допомогою нових літаків «Фермер-2», оснащених американським двигуном Lycoming IO-360.

    «Потреба в агроавіації виникла давно, але не було можливостей реалізувати проект, - розповідає Руслан Тарасович. – Хоча самій ідеї вже 6 років. Зрозумів, що при складних погодних умовах техніка не завжди може заїхати в поле, тож у таких ситуаціях виручатиме авіація. Так з’явився «УкрАгроАвіа». Є ще один задум - створити авіабази в регіонах. Бо 4 літака - замало для України. Тож плануємо створити потужне підприємство, яке налічуватиме 70-100 повітряних суден і працюватиме в агрохімічному напрямку».


    Віра в людей, справу і країну

    Група компаній «ТАК» відпрацювала ще один маркетинговий рік. «Виручили нас заздалегідь підписані контракти, взимку придбали насіння і міндобрива. Тому не відчули економічної кризи на повну, - пояснює Руслан Голуб. – Щодо врожайності, то в «ТАК» вона вища на 10-15%, ніж торік. Щоправда, тільки розпочали збирання пізніх зернових, і говорити про кінцеві показники важко. Паралельно ми розвиваємо тваринництво, співпрацюємо з Асоціацією виробників молока, яка допомагає в цьому напрямку. Плануємо за кілька років збудувати молочний комплекс на 1200 голів».

    Ефективності у виробництві в ГК «ТАК» досягають також завдяки використанню сучасної іноземної техніки. В технопарку підприємств, що входять до компанії, зернозбиральної техніки найбільше від «Кейс» (Сase), сівалки і техніка «зеленої лінії» – від «Петингер» (Petinger). Серед надійних компаній-дилерів називають «Амако».

    Звісно, як і всі агропідприємства, ГК «ТАК» нині відчуває цінові перекоси на ринку, тому керівництво компанії вирішило виправляти ситуацію завдяки кооперації. «Я впевнений, що у складі Всеукраїнської аграрної ради буде не 500, а набагато більше агрогосподарств, - вважає Руслан Голуб, - адже із загальної кількості агровиробників 5% - це агрохолдинги, 5% - дрібні фермери, а 90% - це сільгоспвиробники, які обробляють від 1 тис. до 15 тис. га, яким вигідно діяти разом».

    Прагнучи змінити ситуацію в Україні на краще, Руслан Голуб зареєструвався кандидатом (самовисуванець) до Верховної Ради по 92 округу (Київщина). «Вважаю, що аграрії повинні бути представлені у парламенті. Селяни ще вірять в Україну, вірять у те, що в нас все буде добре, і голосуватимуть серцем», - говорить Руслан Тарасович. А колектив ГК «ТАК» вірить у свого керівника, в майбутнє і стабільність завтрашнього дня. Адже коли в травні почалася девальвація гривні, в компанії підняли зарплату працівникам на 50%.

    «Я оптиміст, я вірю в Україну і наших людей, їх мудрість. Моя позиція – працювати, створювати робочі місця і платити людям гідну заробітну плату, створювати економічний простір, залучати інвесторів», - розмірковує Руслан Голуб. - В парламенті потрібні саме такі люди, які організовують і розвивають виробництво, попри економічну кризу знаходять можливість дбати про соціальний захист своїх працівників. І якщо модель такого управління перенести з порівняно невеликої компанії на глобальніший рівень – країну, то цілком реально, що й там вона ефективно спрацює».

     

    Світлана СОКОЛОВА

    //www.takagro.com/

    Контакта інформація

    09800 Україна,
    Київська обл., м. Тетіїв,
    вул. Леніна, 3
    тел./факс: (+380 45 60) 5-11-85;
    5-20-32; 5-18-49

     





    Схожі новини
  • В Мінагрополітики обговорили питання сільгосптехніки
  • Напередодні весняно-польових робіт гостро стало фінансове питання
  • Експерт: 4,5 млн. тонн зерна збережуть аграрії, аби продати дорожче у новому році
  • «Загроза африканської чуми нависла над вітчизняним свинарством», - Руслан Швець
  • Технічне переозброєння - питання пріоритетне

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Руслан Голуб: «Я оптиміст, вірю в Україну і наших людей»


У будь-якій справі досконалість досягається не тоді, коли більше нічого додати, а тоді, коли нічого відняти. Керуючись цим висловом, можна стверджувати: група компаній «ТАК» рухається до досконалості, бо тут чітко вибудована стратегія роботи, всі підрозділи працюють злагоджено, постійно впроваджуються новітні технології і сучасна техніка.

 

Своїм досвідом в організації виробництва і освоєнні нових напрямів ГК «ТАК» намагається ділитися з аграріями всієї України. От і нещодавно підприємство зібрало сільгоспвиробників на наймасштабніший демопоказ сільськогосподарської техніки «Битва Титанів». На полях компанії представили зернозбиральну, ґрунтообробну і посівну техніку понад 30 виробників.

«Цього року ми зібрали найбільше техніки в польових умовах і щороку, маю сподівання, масштаб заходу збільшуватиметься», - переконаний генеральний директор ГК «ТАК» Руслан Голуб. Взагалі він вважає, що сила та майбутнє аграріїв - в об’єднанні. Тому Руслан Тарасович став одним із ініціаторів створення при Мінагрополітики Всеукраїнської аграрної ради, яка почала працювати півроку тому.

 

Об’єднання заради захисту інтересів

«Сьогодні АПК - найпотужніший сектор України, і я завжди вважав і вважаю, що на ньому може базуватися вся економіка країни, - зазначає Руслан Голуб. – Але аграрії потребують законодавчої підтримки і законів, створених фахівцями. Щоб залучити до законодавчої роботи спеціалістів, потрібно надати фінансове забезпечення і платити їм гідну зарплату за цю важку і відповідальну роботу. Тому початковим етапом роботи Всеукраїнської аграрної ради стало прийняття рішення аграріїв з усіх областей країни внести стартовий капітал, аби матеріально стимулювати тих, хто працює над створенням законів. У подальшому плануємо розвивати кооперацію. Взагалі ж маємо багато задумів і проектів, які працюватимуть на користь сільгоспвиробників».

Сьогодні у Всеукраїнській аграрній раді вже понад 500 агрогосподарств, загальна кількість землі, яка в них обробляється, - понад 1 млн гектарів. Важливо, що це не один агрохолдинг, а об’єднання рівноправних членів.

«Всеукраїнська аграрна рада покликана захищати інтереси аграріїв, - підкреслює Руслан Тарасович. – Нині вже працюємо над створенням коопераційної мережі, яка допомагатиме їм продавати вирощену продукцію, купувати насіння, ЗЗР, добрива, дизпаливо, отримувати кредитні ресурси. Приміром, 1 тонну кукурудзи ГК «ТАК» продає за ціною 2 тис. грн/т зі складу, але згуртувавшись, аграрії зможуть правити за вирощену продукцію більшу ціну. Тобто працювати за системою ДПЗКУ, але в формі аграрного об’єднання, де власниками є аграрії».

І справді, приєднуватись до Всеукраїнської аграрної ради сільгоспвиробникам економічно вигідно. Відчувши зиск із заощаджених коштів, це об’єднання з часом, без сумніву, буде розширюватися і ставати потужнішим. Показником дієвості організації може слугувати випадок, коли за вкрай короткі терміни аграрії мобілізувалися і за добу приїхали під стіни Верховної Ради відстояти свої права, не дозволивши парламентарям прийняти Закон №4309 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень)».

За словами заступника міністра агрополітики Андрія Дикуна, без підтримки Всеукраїнської аграрної ради профільному міністерству важко було би відстояти це питання. «В новому проекті бюджету пільги аграріїв не зміняться до 2018 року, але це не означає, що після виборів і формування нового уряду до цього питання не повернуться. Тому і надалі аграрії як ніколи мають бути разом», - наголосив Андрій Дикун, звертаючись до присутніх під час «Битви Титанів».

 

Досягнути висот

Сьогодні група компаній «ТАК» обробляє понад 14 тис. га землі в Київській, Вінницькій та Одеській областях. Вирощує олійні, технічні, зернові, зернобобові культури. Займається «ТАК» і тваринництвом, маючи на Вінниччині молочно-товарний комплекс. Там утримується 500 голів ВРХ української чорно-рябої голштинізованої і червоно-рябої молочних порід.

Торік ГК «ТАК» реалізувала масштабний інвестиційний проект вартістю понад 15 млн грн з модернізації сушильного обладнання та збільшення потужностей по зберіганню зернових на ПАТ «Тетіївське ХПП». Встановлення сучасного європейського обладнання дозволило підприємству здійснити перехід на енергозберігаючі технології, вийти на новий рівень якості послуг і зберегти лідируючі позиції в районі. У 2013-му також створено підприємство, основна діяльність якого – дистриб’юція на українському ринку засобів захисту рослин, мікродобрив, посівного матеріалу та міндобрив від світових виробників.

У рамках «Битви Титанів» ГК «ТАК» представила ще один приорітетний напрям розвитку - сільськогосподарська авіація. В компанії запрацювало нове підприємство - «УкрАгроАвіа».

«Ми розпочинаємо освоювати авіаційно-хімічні роботи, які забезпечуватимуть якісний обробіток посівів, - каже Руслан Голуб. - Цей всеукраїнський проект і напрям нині досить затребуваний. Подібних літаків, як у нас, в Україні практично немає. ГК «ТАК» має перші два повітряних судна, які можуть обробляти з повітря вузькі полоси посівів від 1,5 до 5 м, що дозволяє не пошкоджувати інші посіви і лісополоси. Літак має GPS-навігацію, економніший за інші, відповідно сертифікований».

Тож тепер у групі компаній «ТАК» підкорюють нові висоти, виконуючи комплекс сертифікованих авіаційних робіт по внесенню та розсіву рідких і сипучих засобів із застосуванням технології ультрамалооб’ємного обприскування. Роботи проводяться за допомогою нових літаків «Фермер-2», оснащених американським двигуном Lycoming IO-360.

«Потреба в агроавіації виникла давно, але не було можливостей реалізувати проект, - розповідає Руслан Тарасович. – Хоча самій ідеї вже 6 років. Зрозумів, що при складних погодних умовах техніка не завжди може заїхати в поле, тож у таких ситуаціях виручатиме авіація. Так з’явився «УкрАгроАвіа». Є ще один задум - створити авіабази в регіонах. Бо 4 літака - замало для України. Тож плануємо створити потужне підприємство, яке налічуватиме 70-100 повітряних суден і працюватиме в агрохімічному напрямку».


Віра в людей, справу і країну

Група компаній «ТАК» відпрацювала ще один маркетинговий рік. «Виручили нас заздалегідь підписані контракти, взимку придбали насіння і міндобрива. Тому не відчули економічної кризи на повну, - пояснює Руслан Голуб. – Щодо врожайності, то в «ТАК» вона вища на 10-15%, ніж торік. Щоправда, тільки розпочали збирання пізніх зернових, і говорити про кінцеві показники важко. Паралельно ми розвиваємо тваринництво, співпрацюємо з Асоціацією виробників молока, яка допомагає в цьому напрямку. Плануємо за кілька років збудувати молочний комплекс на 1200 голів».

Ефективності у виробництві в ГК «ТАК» досягають також завдяки використанню сучасної іноземної техніки. В технопарку підприємств, що входять до компанії, зернозбиральної техніки найбільше від «Кейс» (Сase), сівалки і техніка «зеленої лінії» – від «Петингер» (Petinger). Серед надійних компаній-дилерів називають «Амако».

Звісно, як і всі агропідприємства, ГК «ТАК» нині відчуває цінові перекоси на ринку, тому керівництво компанії вирішило виправляти ситуацію завдяки кооперації. «Я впевнений, що у складі Всеукраїнської аграрної ради буде не 500, а набагато більше агрогосподарств, - вважає Руслан Голуб, - адже із загальної кількості агровиробників 5% - це агрохолдинги, 5% - дрібні фермери, а 90% - це сільгоспвиробники, які обробляють від 1 тис. до 15 тис. га, яким вигідно діяти разом».

Прагнучи змінити ситуацію в Україні на краще, Руслан Голуб зареєструвався кандидатом (самовисуванець) до Верховної Ради по 92 округу (Київщина). «Вважаю, що аграрії повинні бути представлені у парламенті. Селяни ще вірять в Україну, вірять у те, що в нас все буде добре, і голосуватимуть серцем», - говорить Руслан Тарасович. А колектив ГК «ТАК» вірить у свого керівника, в майбутнє і стабільність завтрашнього дня. Адже коли в травні почалася девальвація гривні, в компанії підняли зарплату працівникам на 50%.

«Я оптиміст, я вірю в Україну і наших людей, їх мудрість. Моя позиція – працювати, створювати робочі місця і платити людям гідну заробітну плату, створювати економічний простір, залучати інвесторів», - розмірковує Руслан Голуб. - В парламенті потрібні саме такі люди, які організовують і розвивають виробництво, попри економічну кризу знаходять можливість дбати про соціальний захист своїх працівників. І якщо модель такого управління перенести з порівняно невеликої компанії на глобальніший рівень – країну, то цілком реально, що й там вона ефективно спрацює».

 

Світлана СОКОЛОВА

//www.takagro.com/

Контакта інформація

09800 Україна,
Київська обл., м. Тетіїв,
вул. Леніна, 3
тел./факс: (+380 45 60) 5-11-85;
5-20-32; 5-18-49

 





Схожі новини
  • В Мінагрополітики обговорили питання сільгосптехніки
  • Напередодні весняно-польових робіт гостро стало фінансове питання
  • Експерт: 4,5 млн. тонн зерна збережуть аграрії, аби продати дорожче у новому році
  • «Загроза африканської чуми нависла над вітчизняним свинарством», - Руслан Швець
  • Технічне переозброєння - питання пріоритетне

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.