Аграрний тиждень. Україна
» » » Новітні технології - успішний розвиток АПК
» » » Новітні технології - успішний розвиток АПК

    Новітні технології - успішний розвиток АПК


    23-24 липня Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко провела на Дніпропетровщині виїзне засідання Кабінету Міністрів України. Урядовці розглянули проблеми аграрного сектора економіки держави.

     

    alt Спекотна літня пора півдня України не відступила і в день проведення наради. Втім, гаряче липневе сонце не завадило членам Кабміну зробити оглядову екскурсію модельним господарством корпорації «Агро-Союз». Зокрема, високі гості оглянули завод з виробництва сучасних сіялок і молочно-товарну ферму на 5 тис. голів ВРХ.

    А тим часом на демонстраційне поле, де була створена виставка сучасної техніки та засобів для агровиробництва, все прибував і прибував численний люд. «Всеукраїнський день поля-2009», запланований на два дні Міністерством агрополітики, чекав лише на членів Уряду.

    Майже вчасно Юлія Володимирівна у супроводі губернатора області Віктора Бондаря, міністра агрополітики Юрія Мельника і господарів «Агро-Союзу» Володимира Хорішка і Сергія Прокаєва піднялась на сцену і, звертаючись до аграріїв, які приїхали з усіх куточків України, підкреслила:

    - У цей дуже важкий рік і для всього світу, і для України тільки аграрії у своїх руках тримають всі потужні позитивні показники економіки України. Одна галузь на всю країну - не металургія, не машинобудування, не виробництво інших продуктів - а саме аграрний комплекс дає позитивний приріст по відношенню до благополучного 2008 року.

    Тому, на переконання Прем'єра, Уряд повинен зробити все можливе для нормальної роботи вітчизняного АПК. А це значить, потрібно прийняти ряд законів, постанов і розпоряджень, які дозволять агровиробникам вчасно зібрати врожай і отримати за нього пристойну ціну. Комплекс невідкладних заходів, як і передбачалось, був розглянутий на виїзному засіданні Кабміну в «Агро-Союзі». Втім, про це трохи згодом.

    Варто зауважити, що вже традиційний демонстраційний захід «Всеукраїнський день поля» зацікавив і представників міністерств сільського господарства Росії та Білорусі, Молдови, Казахстану, країн Балтії, а також українських фінансистів, учених, бізнесменів, керівників агропідприємств, фермерів, виробників сільгосптехніки і засобів захисту рослин. Тільки 23 липня в Майське приїхало більше 4-х тисяч відвідувачів.

    Цього року, що не менш цікаво, День поля змінив свій формат, набувши міжнародного статусу, а також назву - відтепер це Слов'янська виставка-демонстрація агроінновацій. Тож набути інноваційного досвіду для ведення аграрного бізнесу - одне з головних завдань заходу на Дніпропетровщині. Цієї думки, перш за все, дотримується міністр аграрної політики України Юрій Мельник.

      Виступаючи перед присутніми, він подякував Прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко і своїм колегам - членам українського Уряду за те, що вони вперше нарешті приїхали повним складом на традиційний Всеукраїнський день поля в Майське.

    alt   - Сьогодні у нас є унікальна нагода, - підкреслив Юрій Мельник, - у повній мірі продемонструвати можливості галузі сільського господарства, яка може бути самодостатньою, яка може бути експорторієнтованою, яка може бути успішною, А з іншого боку, ми хочемо акцентувати на проблемах, які є в галузі, сподіваючись на їх прискорене вирішення. Ці рішення чекає українське село, український агропромисловий комплекс.

    На глибоке переконання керівника аграрного відомства, впровадження новітніх технологій в агросекторі забезпечить нам успішний розвиток українського АПК, який, як локомотив, витягне країну з існуючої фінансової та економічної кризи. Юрій Мельник переконаний сам і не втомлюється переконувати інших, що зусилля і виконавчої, і законотворчої влади, і аграріїв повинні бути спрямовані на впровадження надсучасних технологій в галузях АПК для забезпечення продовольчої безпеки української держави та реалізації її потенціалу як житниці Європи.

    На знак поваги до виконавчої влади країни, міністр аграрної політики від хліборобів України вручив Юлії Тимошенко пшеничний сніп нового врожаю.

    Теплі слова вітання сказали аграріям і голова Дніпропетровської облдержадміністрації В. Бондар, і Герой України, керівник корпорації «Агро-Союз» В. Хорішко.

     Незважаючи на 37-ми градусну спеку, Юлія Володимирівна з цікавістю оглянула експонати виставки: досить потужно були представлені підприємства і служби, які входять до сфери управління Мінагрополітики, підприємства корпорації «Агро-Союз», ряду іноземних компаній (свою продукцію і послуги на площі 120 га стаціонарної виставки презентували понад 100 компаній - провідних виробників та постачальників сільгосптехніки, агрохімії, насінництва).

    Прем'єру показали й інновації у сільському господарстві, які «Агро-Союз» зібрав із усього світу та адаптував до українських умов.

    alt До речі, щоб реалізувати аграрний потенціал чорноземного поясу СНД, необхідно, в першу чергу, відновити конкурентноздатність сільського господарства - впровадити інноваційні технології та техніку. Унікальність Слов'янської виставки-демонстрації агроінновацій в тому, що проходить вона на базі сільгосппідприємства, яке одним з перших в СНД реалізувало перехід на новітні технології одразу в кількох галузях - рослинництві, молочному тваринництві, свинарстві та птахівництві. Його багаторічний досвід та результати реалізації комплексних інноваційних проектів дають змогу продемонструвати ефективність та переваги новітніх підходів на практиці.

            У другій половині дня у бізнес-центрі корпорації Тимошенко провела виїзне засідання КМУ.

    Відкриваючи засідання, Юлія Володимирівна підкреслила, що сьогодні необхідно прийняти консолідоване рішення з тих питань, які потребує АПК. Адже аграрії і Уряд повинні бути однією командою, повинні відчувати, наскільки важливо мати нові технології, нові підходи для подальшого розвитку аграрного сектора економіки України. Для того, щоб АПК давав високий результат щороку, на думку Ю. Тимошенко, потрібно багато що змінити, починаючи від аграрної науки і сучасної підготовки спеціалістів до технологій і раціонального ставлення до землі. Бо Україна має безліч ресурсів і величезний потенціал.

    Тож Уряд спробував запропонувати вирішення тих питань, які дають відповіді на всі запитання від «а» до «я», а головне - в його компетенції, і значить, будуть ним вирішені.

    Так, Кабінет Міністрів затвердив ряд постанов, які стосуються генетично модифікованих організмів; переліку, вартості, порядку надання та використання коштів від платних послуг державними хлібними інспекціями.

    Прийнято рішення про виділення коштів Стабілізаційного фонду на здешевлення кредитів і підтримку окремих проектів в АПК; про додаткові заходи щодо забезпечення сільгоспвиробників нафтопродуктами у період проведення осінньо-польових робіт; altпро затвердження Порядку видачі сертифікату якості зерна та продуктів його переробки; про затвердження Порядку формування тарифів на ветеринарні послуги, що надаються державними установами ветеринарної медицини, про проведення паспортизації сільських населених пунктів України; про виділення коштів для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося у червні 2009 року тощо.

    Внесено зміни до ряду нормативних актів: щодо переліку платних послуг, які можуть надаватися державними насіннєвими інспекціями Мінагрополітики; до Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та інших. А також затверджено два закони (щодо племінної справи у тваринництві та розвитку зеленого туризму).

    Тепер слово за Верховною Радою (прийняття законів) та всіма гравцями аграрного ринку.

    Наступного дня на «Всеукраїнському дні поля», до речі, як і попереднього, відбулися майстер-класи з різних аспектів ресурсозберігаючих і ґрунтозахисних технологій, присвячених темам рослинництва і ефективного ведення сільського господарства.

    В рамках виставки відбулась демонстрація повного технологічного ланцюжка виробництва продукції рослинництва, заснованого на технології прямого посіву. Відвідувачі ознайомилися з комплексним підходом до впровадження інноваційних ресурсозберігаючих технологій в землеробстві, а також в переробці та зберіганні зерна.

    Було проведено і ряд засідань круглих столів, під час яких обговорювались питання технічного переоснащення агробізнесу, розвитку та якості агровиставкової діяльності, наукового забезпечення розвитку агропромислового виробництва та можливостей закладів аграрної освіти з підготовки фахівців для сучасного агробізнесу.                                                                                     

    Під час круглих столів відвідувачі мали змогу поділитися своїми думками з чиновниками та виробниками різних галузей і вирішити питання технологічного та технічного переоснащення АПК, забезпечення агрокадрами. 

    Генеральний спонсор Всеукраїнського дня поля - лідер російського сільгоспмашинобудування - компанія «Ростсельмаш».

    Що ж, варто-таки приїздити на Всеукраїнський день поля, позбутися байдужості, активно переймати сучасний досвід, застосовувати його у власному виробництві, використовувати кожну можливість стати успішним. Бо успіх аграрія - це і успіх нашої держави.

    А тільки об'єднавши наші зусилля, агровиробники зможуть реалізувати аграрний потенціал України і забезпечити людей якісними продуктами харчування.

     

    Прес-служба МінАП





    Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • Створення кооперативних елеваторів забезпечить стабільну позицію одноосібника на ринку зерна
  • Лабораторії Держсільгоспінспекції мають міжнародну акредитацію та працюють у штатному режимі
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%

  • Комментарі


    Добрі новини, так потихеньку кожного дня, і годі скиглити- все йде нормально. Хіба в нас було колись краще.Сьогодні здається ми починаємо бачити світло в кінці тонелю АПК

    Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Новітні технології - успішний розвиток АПК


23-24 липня Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко провела на Дніпропетровщині виїзне засідання Кабінету Міністрів України. Урядовці розглянули проблеми аграрного сектора економіки держави.

 

alt Спекотна літня пора півдня України не відступила і в день проведення наради. Втім, гаряче липневе сонце не завадило членам Кабміну зробити оглядову екскурсію модельним господарством корпорації «Агро-Союз». Зокрема, високі гості оглянули завод з виробництва сучасних сіялок і молочно-товарну ферму на 5 тис. голів ВРХ.

А тим часом на демонстраційне поле, де була створена виставка сучасної техніки та засобів для агровиробництва, все прибував і прибував численний люд. «Всеукраїнський день поля-2009», запланований на два дні Міністерством агрополітики, чекав лише на членів Уряду.

Майже вчасно Юлія Володимирівна у супроводі губернатора області Віктора Бондаря, міністра агрополітики Юрія Мельника і господарів «Агро-Союзу» Володимира Хорішка і Сергія Прокаєва піднялась на сцену і, звертаючись до аграріїв, які приїхали з усіх куточків України, підкреслила:

- У цей дуже важкий рік і для всього світу, і для України тільки аграрії у своїх руках тримають всі потужні позитивні показники економіки України. Одна галузь на всю країну - не металургія, не машинобудування, не виробництво інших продуктів - а саме аграрний комплекс дає позитивний приріст по відношенню до благополучного 2008 року.

Тому, на переконання Прем'єра, Уряд повинен зробити все можливе для нормальної роботи вітчизняного АПК. А це значить, потрібно прийняти ряд законів, постанов і розпоряджень, які дозволять агровиробникам вчасно зібрати врожай і отримати за нього пристойну ціну. Комплекс невідкладних заходів, як і передбачалось, був розглянутий на виїзному засіданні Кабміну в «Агро-Союзі». Втім, про це трохи згодом.

Варто зауважити, що вже традиційний демонстраційний захід «Всеукраїнський день поля» зацікавив і представників міністерств сільського господарства Росії та Білорусі, Молдови, Казахстану, країн Балтії, а також українських фінансистів, учених, бізнесменів, керівників агропідприємств, фермерів, виробників сільгосптехніки і засобів захисту рослин. Тільки 23 липня в Майське приїхало більше 4-х тисяч відвідувачів.

Цього року, що не менш цікаво, День поля змінив свій формат, набувши міжнародного статусу, а також назву - відтепер це Слов'янська виставка-демонстрація агроінновацій. Тож набути інноваційного досвіду для ведення аграрного бізнесу - одне з головних завдань заходу на Дніпропетровщині. Цієї думки, перш за все, дотримується міністр аграрної політики України Юрій Мельник.

  Виступаючи перед присутніми, він подякував Прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко і своїм колегам - членам українського Уряду за те, що вони вперше нарешті приїхали повним складом на традиційний Всеукраїнський день поля в Майське.

alt   - Сьогодні у нас є унікальна нагода, - підкреслив Юрій Мельник, - у повній мірі продемонструвати можливості галузі сільського господарства, яка може бути самодостатньою, яка може бути експорторієнтованою, яка може бути успішною, А з іншого боку, ми хочемо акцентувати на проблемах, які є в галузі, сподіваючись на їх прискорене вирішення. Ці рішення чекає українське село, український агропромисловий комплекс.

На глибоке переконання керівника аграрного відомства, впровадження новітніх технологій в агросекторі забезпечить нам успішний розвиток українського АПК, який, як локомотив, витягне країну з існуючої фінансової та економічної кризи. Юрій Мельник переконаний сам і не втомлюється переконувати інших, що зусилля і виконавчої, і законотворчої влади, і аграріїв повинні бути спрямовані на впровадження надсучасних технологій в галузях АПК для забезпечення продовольчої безпеки української держави та реалізації її потенціалу як житниці Європи.

На знак поваги до виконавчої влади країни, міністр аграрної політики від хліборобів України вручив Юлії Тимошенко пшеничний сніп нового врожаю.

Теплі слова вітання сказали аграріям і голова Дніпропетровської облдержадміністрації В. Бондар, і Герой України, керівник корпорації «Агро-Союз» В. Хорішко.

 Незважаючи на 37-ми градусну спеку, Юлія Володимирівна з цікавістю оглянула експонати виставки: досить потужно були представлені підприємства і служби, які входять до сфери управління Мінагрополітики, підприємства корпорації «Агро-Союз», ряду іноземних компаній (свою продукцію і послуги на площі 120 га стаціонарної виставки презентували понад 100 компаній - провідних виробників та постачальників сільгосптехніки, агрохімії, насінництва).

Прем'єру показали й інновації у сільському господарстві, які «Агро-Союз» зібрав із усього світу та адаптував до українських умов.

alt До речі, щоб реалізувати аграрний потенціал чорноземного поясу СНД, необхідно, в першу чергу, відновити конкурентноздатність сільського господарства - впровадити інноваційні технології та техніку. Унікальність Слов'янської виставки-демонстрації агроінновацій в тому, що проходить вона на базі сільгосппідприємства, яке одним з перших в СНД реалізувало перехід на новітні технології одразу в кількох галузях - рослинництві, молочному тваринництві, свинарстві та птахівництві. Його багаторічний досвід та результати реалізації комплексних інноваційних проектів дають змогу продемонструвати ефективність та переваги новітніх підходів на практиці.

        У другій половині дня у бізнес-центрі корпорації Тимошенко провела виїзне засідання КМУ.

Відкриваючи засідання, Юлія Володимирівна підкреслила, що сьогодні необхідно прийняти консолідоване рішення з тих питань, які потребує АПК. Адже аграрії і Уряд повинні бути однією командою, повинні відчувати, наскільки важливо мати нові технології, нові підходи для подальшого розвитку аграрного сектора економіки України. Для того, щоб АПК давав високий результат щороку, на думку Ю. Тимошенко, потрібно багато що змінити, починаючи від аграрної науки і сучасної підготовки спеціалістів до технологій і раціонального ставлення до землі. Бо Україна має безліч ресурсів і величезний потенціал.

Тож Уряд спробував запропонувати вирішення тих питань, які дають відповіді на всі запитання від «а» до «я», а головне - в його компетенції, і значить, будуть ним вирішені.

Так, Кабінет Міністрів затвердив ряд постанов, які стосуються генетично модифікованих організмів; переліку, вартості, порядку надання та використання коштів від платних послуг державними хлібними інспекціями.

Прийнято рішення про виділення коштів Стабілізаційного фонду на здешевлення кредитів і підтримку окремих проектів в АПК; про додаткові заходи щодо забезпечення сільгоспвиробників нафтопродуктами у період проведення осінньо-польових робіт; altпро затвердження Порядку видачі сертифікату якості зерна та продуктів його переробки; про затвердження Порядку формування тарифів на ветеринарні послуги, що надаються державними установами ветеринарної медицини, про проведення паспортизації сільських населених пунктів України; про виділення коштів для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося у червні 2009 року тощо.

Внесено зміни до ряду нормативних актів: щодо переліку платних послуг, які можуть надаватися державними насіннєвими інспекціями Мінагрополітики; до Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та інших. А також затверджено два закони (щодо племінної справи у тваринництві та розвитку зеленого туризму).

Тепер слово за Верховною Радою (прийняття законів) та всіма гравцями аграрного ринку.

Наступного дня на «Всеукраїнському дні поля», до речі, як і попереднього, відбулися майстер-класи з різних аспектів ресурсозберігаючих і ґрунтозахисних технологій, присвячених темам рослинництва і ефективного ведення сільського господарства.

В рамках виставки відбулась демонстрація повного технологічного ланцюжка виробництва продукції рослинництва, заснованого на технології прямого посіву. Відвідувачі ознайомилися з комплексним підходом до впровадження інноваційних ресурсозберігаючих технологій в землеробстві, а також в переробці та зберіганні зерна.

Було проведено і ряд засідань круглих столів, під час яких обговорювались питання технічного переоснащення агробізнесу, розвитку та якості агровиставкової діяльності, наукового забезпечення розвитку агропромислового виробництва та можливостей закладів аграрної освіти з підготовки фахівців для сучасного агробізнесу.                                                                                     

Під час круглих столів відвідувачі мали змогу поділитися своїми думками з чиновниками та виробниками різних галузей і вирішити питання технологічного та технічного переоснащення АПК, забезпечення агрокадрами. 

Генеральний спонсор Всеукраїнського дня поля - лідер російського сільгоспмашинобудування - компанія «Ростсельмаш».

Що ж, варто-таки приїздити на Всеукраїнський день поля, позбутися байдужості, активно переймати сучасний досвід, застосовувати його у власному виробництві, використовувати кожну можливість стати успішним. Бо успіх аграрія - це і успіх нашої держави.

А тільки об'єднавши наші зусилля, агровиробники зможуть реалізувати аграрний потенціал України і забезпечити людей якісними продуктами харчування.

 

Прес-служба МінАП





Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • Створення кооперативних елеваторів забезпечить стабільну позицію одноосібника на ринку зерна
  • Лабораторії Держсільгоспінспекції мають міжнародну акредитацію та працюють у штатному режимі
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%

  • Комментарі


    Добрі новини, так потихеньку кожного дня, і годі скиглити- все йде нормально. Хіба в нас було колись краще.Сьогодні здається ми починаємо бачити світло в кінці тонелю АПК

    Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.