Аграрний тиждень. Україна
» » » «Ранчо»: жодного року без нового кроку
» » » «Ранчо»: жодного року без нового кроку

    «Ранчо»: жодного року без нового кроку



    теплицяСаме за таким принципом будують свою роботу на одному з наймолодших аграрних підприємств Київської області, що діє у Рокитнянському районі.  

    Агрофірму «Ранчо» без перебільшення можна назвати унікальним господарством у аграрному світі не лише області, а й країни. На це є одразу кілька причин: починали тут роботу не з нуля, а з від’ємних показників, що були прописані на полях і фермах не одну п’ятирічку. Тваринницькі приміщення – без вікон і дверей, а поля нагадували молодий лісовий масив із багатим набором бур’янів. Від такого першого знайомства з об’єктом у багатьох потенційних інвесторів миттєво пропадало бажання робити наступний крок. Однак іншу стратегію і тактику вибрав з перших секунд директор з розвитку «Ранчо» Дмитро Криворог. Недарма ж кажуть: вдалий старт – то вже половина справи.

    «Солодкі» жнива» 

    Зернові поля з житом, пшеницею, іншими культурами – звичайна картина, що зустрічається на всіх полях Київщини. У «Ранчо» структура посівних площ не схожа на жодну: тут правлять бал не традиційні, а можна сказати, екзотичні культури. І коли хлібороби області чекають на старт жнив, то тут уже підбивають перші підсумки солодких вітамінних жнив: з середини травня споживачам почали відвантажувати смачну, корисну і екологічно безпечну суницю.

    У трьох теплицях, де задіяно передові технології з Італії, Польщі та Угорщини, червоні оченята стиглих ягід почали виглядати з-під зеленого чуба насаджень наприкінці весни. Інтенсивно працюють на 450 кв. м три найкращі світові сорти. Щодня вибирають урожай 50 працюючих із Бушевого та навколишніх сіл і навіть районів.

    - Ще чотири теплиці з обігрівом запустимо у нинішньому році, - розповідає Дмитро. – А всього плануємо вирощувати ранні ягоди у 18 теплицях.

    Ще на 8 га дозрівають під відкритим небом суниці «Мармелад» і «Альбіон», «Клері» та «Ельсанта». До цієї компанії готова додатися «Роза» - перспективний сорт німецької селекції, що додасть свою неперевершену нотку у загальну композицію суничного аромату і смаку.

    Без коріння саду не цвісти…

    Чотири року тому на гористих схилах почали з’являтися перші саджанці яблунь: бочками возили воду за кілька кілометрів, працювали майже цілодобово, аби висадити тисячі деревець, привезених з-за кордону. Окремі екземпляри потрапили сюди з виставкових майданчиків. Нині у довжелезних рядах, що займають 64 га, підростає надія і основа господарства – молодий сад, який інтенсивно плодоноситиме наступного року. По сусідству тягнуться до сонця саджанці яблук, слив, абрикосів, персиків, черешні, аличі. Крім груші.

    - Будемо і її вирощувати, коли визначимося з сортами, - коментує ситуацію Дмитро Валерійович. - У виробничій колекції з яких лише країн завезені рослини – важко перелічити. Висадили горіховий сад, плодоносить смородина, спробували чорницю запустити. На неї особливий попит у медиків і фармацевтів, хоча і на решту покупець знаходиться одразу. І не лише вітчизняні фірми телефонують, а й з-за кордону. 

    Вже цього року сад розростеться до 100 га, у перспективі - до 400 га орендованих  земель.

    полуниця, клубникаЦарська птиця

    Саме так у давнину називали цесарок – диких курей, яких і донині цінують за дієтичне м'ясо. Поки що перспективний напрямок роботи скоріше нагадує голосний міні-зоопарк, справжнісіньку країну птахів. Тут мирно уживаються угорські кури, індики і перепілки. Голосне царство небагаточисельне, та вже у найближчій перспективі тут буде поповнення.

    Вирощування кроликів також набирає обертів у агрофірмі. Після тривалого вивчення попиту на внутрішньому ринку на цю продукцію і довгого пошуку вигідних порід у «Ранчо» зупинились на німецькій породі, де вихід м’яса сягає 4 кілограми. Уже готується приміщення колишнього корівника, де будуть встановлені двоярусні клітки і спеціальний мікроклімат.

    Склади – перепустка на ринок

    Виростити соковиті яблука, смачні абрикоси, корисні сливи – завдання нелегке. Значно складніше урожай зберегти: у Рокитнянському районі ні складів, ні сховищ для цього немає. Врятувати ситуацію власноруч взялися у агрофірмі: почали будувати склади зберігання, камеру охолодження, яка вже у серпні прийматиме продукцію. Керівники підприємства співпрацюють у цьому питанні з районною владою і вже закупили «Газель», аби заготовляти по селах фрукти, що гниють щороку по-під ногами у садах. Замороження продукції – то вже наступний крок, який вимагає великих інвестицій. А на втілення у життя окремих напрямків потужної виробничої програми з початку року вже використано 6 млн. гривень. Усі зароблені кошти від реалізованої продукції також вкладаються у розвиток виробництва.

    «Ранчо» - така собі фруктова країна, де на кожному кроці стикаєшся з новим. Тут навіть офіс не схожий на сотні інших: сховався у трояндово–піонових кущах. Уже розквітли мальви, прикрашає подвір’я клематис... У дворі ведемо мову про плани господарства, співпрацю з владою і сільською громадою. Благоустрій кладовища, допомога садку, церкві, оранка городів, виділення продуктових пайків - хіба все згадаєш. Придбали навіть крупорушку, аби жителям села зерно молоти: собі додатковий клопіт, а людям – вирішення проблеми.

    «Ранчо» приречене на успіх, бо тут кожен крок, ніби у шахах, прорахований наперед. Вивчений ринок, кожен його сегмент, розглянуто попит на продукцію…Скільки ще таких крольскладових вибудовується у ланцюг успіху, знають лише успішні гравці у бізнесі. Тим більше, аграрному.

                                                                                                                             Вікторія ЛЯХОВЕЦЬ  

     

     





    Схожі новини
  • №7-8(261)
  • №4 (259)
  • №2 (257)
  • №42 (254)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

«Ранчо»: жодного року без нового кроку



теплицяСаме за таким принципом будують свою роботу на одному з наймолодших аграрних підприємств Київської області, що діє у Рокитнянському районі.  

Агрофірму «Ранчо» без перебільшення можна назвати унікальним господарством у аграрному світі не лише області, а й країни. На це є одразу кілька причин: починали тут роботу не з нуля, а з від’ємних показників, що були прописані на полях і фермах не одну п’ятирічку. Тваринницькі приміщення – без вікон і дверей, а поля нагадували молодий лісовий масив із багатим набором бур’янів. Від такого першого знайомства з об’єктом у багатьох потенційних інвесторів миттєво пропадало бажання робити наступний крок. Однак іншу стратегію і тактику вибрав з перших секунд директор з розвитку «Ранчо» Дмитро Криворог. Недарма ж кажуть: вдалий старт – то вже половина справи.

«Солодкі» жнива» 

Зернові поля з житом, пшеницею, іншими культурами – звичайна картина, що зустрічається на всіх полях Київщини. У «Ранчо» структура посівних площ не схожа на жодну: тут правлять бал не традиційні, а можна сказати, екзотичні культури. І коли хлібороби області чекають на старт жнив, то тут уже підбивають перші підсумки солодких вітамінних жнив: з середини травня споживачам почали відвантажувати смачну, корисну і екологічно безпечну суницю.

У трьох теплицях, де задіяно передові технології з Італії, Польщі та Угорщини, червоні оченята стиглих ягід почали виглядати з-під зеленого чуба насаджень наприкінці весни. Інтенсивно працюють на 450 кв. м три найкращі світові сорти. Щодня вибирають урожай 50 працюючих із Бушевого та навколишніх сіл і навіть районів.

- Ще чотири теплиці з обігрівом запустимо у нинішньому році, - розповідає Дмитро. – А всього плануємо вирощувати ранні ягоди у 18 теплицях.

Ще на 8 га дозрівають під відкритим небом суниці «Мармелад» і «Альбіон», «Клері» та «Ельсанта». До цієї компанії готова додатися «Роза» - перспективний сорт німецької селекції, що додасть свою неперевершену нотку у загальну композицію суничного аромату і смаку.

Без коріння саду не цвісти…

Чотири року тому на гористих схилах почали з’являтися перші саджанці яблунь: бочками возили воду за кілька кілометрів, працювали майже цілодобово, аби висадити тисячі деревець, привезених з-за кордону. Окремі екземпляри потрапили сюди з виставкових майданчиків. Нині у довжелезних рядах, що займають 64 га, підростає надія і основа господарства – молодий сад, який інтенсивно плодоноситиме наступного року. По сусідству тягнуться до сонця саджанці яблук, слив, абрикосів, персиків, черешні, аличі. Крім груші.

- Будемо і її вирощувати, коли визначимося з сортами, - коментує ситуацію Дмитро Валерійович. - У виробничій колекції з яких лише країн завезені рослини – важко перелічити. Висадили горіховий сад, плодоносить смородина, спробували чорницю запустити. На неї особливий попит у медиків і фармацевтів, хоча і на решту покупець знаходиться одразу. І не лише вітчизняні фірми телефонують, а й з-за кордону. 

Вже цього року сад розростеться до 100 га, у перспективі - до 400 га орендованих  земель.

полуниця, клубникаЦарська птиця

Саме так у давнину називали цесарок – диких курей, яких і донині цінують за дієтичне м'ясо. Поки що перспективний напрямок роботи скоріше нагадує голосний міні-зоопарк, справжнісіньку країну птахів. Тут мирно уживаються угорські кури, індики і перепілки. Голосне царство небагаточисельне, та вже у найближчій перспективі тут буде поповнення.

Вирощування кроликів також набирає обертів у агрофірмі. Після тривалого вивчення попиту на внутрішньому ринку на цю продукцію і довгого пошуку вигідних порід у «Ранчо» зупинились на німецькій породі, де вихід м’яса сягає 4 кілограми. Уже готується приміщення колишнього корівника, де будуть встановлені двоярусні клітки і спеціальний мікроклімат.

Склади – перепустка на ринок

Виростити соковиті яблука, смачні абрикоси, корисні сливи – завдання нелегке. Значно складніше урожай зберегти: у Рокитнянському районі ні складів, ні сховищ для цього немає. Врятувати ситуацію власноруч взялися у агрофірмі: почали будувати склади зберігання, камеру охолодження, яка вже у серпні прийматиме продукцію. Керівники підприємства співпрацюють у цьому питанні з районною владою і вже закупили «Газель», аби заготовляти по селах фрукти, що гниють щороку по-під ногами у садах. Замороження продукції – то вже наступний крок, який вимагає великих інвестицій. А на втілення у життя окремих напрямків потужної виробничої програми з початку року вже використано 6 млн. гривень. Усі зароблені кошти від реалізованої продукції також вкладаються у розвиток виробництва.

«Ранчо» - така собі фруктова країна, де на кожному кроці стикаєшся з новим. Тут навіть офіс не схожий на сотні інших: сховався у трояндово–піонових кущах. Уже розквітли мальви, прикрашає подвір’я клематис... У дворі ведемо мову про плани господарства, співпрацю з владою і сільською громадою. Благоустрій кладовища, допомога садку, церкві, оранка городів, виділення продуктових пайків - хіба все згадаєш. Придбали навіть крупорушку, аби жителям села зерно молоти: собі додатковий клопіт, а людям – вирішення проблеми.

«Ранчо» приречене на успіх, бо тут кожен крок, ніби у шахах, прорахований наперед. Вивчений ринок, кожен його сегмент, розглянуто попит на продукцію…Скільки ще таких крольскладових вибудовується у ланцюг успіху, знають лише успішні гравці у бізнесі. Тим більше, аграрному.

                                                                                                                         Вікторія ЛЯХОВЕЦЬ  

 

 





Схожі новини
  • №7-8(261)
  • №4 (259)
  • №2 (257)
  • №42 (254)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.