Аграрний тиждень. Україна
» » » Нутріекономіка у свинарстві - у пошуках джерел додаткового прибутку
» » » Нутріекономіка у свинарстві - у пошуках джерел додаткового прибутку

    Нутріекономіка у свинарстві - у пошуках джерел додаткового прибутку


    alt    Питання рентабельності у тваринництві є ключовим для розробки нових стратегій у годівлі сільськогосподарських тварин. У період коливання цін на сировину та закупівельних цін на продукцію тваринного походження виробники мають бути забезпечені ефективними рішеннями для оптимізації витрат та підвищення продуктивності тварин.

    Саме тому компанія «БІОМІН» пропонує вітчизняному виробнику скористатися перевагами нової програми НутріЕкономіка® (NutriEconomics®) - абсолютно нового підходу у годівлі сільськогосподарських тварин і птиці, який включає аналіз і оптимізацію загальних витрат, вироблення стратегії годівлі та активний моніторинг існуючої ситуації. НутріЕкономіка® - це програма, яка покращує ефективність годівлі тварин з урахуванням наукових знань про сам процес годівлі та прикладних природничих наук, а також з точки зору мікро- і макроекономічних, мікро- і макроекологічних факторів. Речовини, що поліпшують безпеку і конверсію корму, а також біологічну доступність поживних речовин у раціоні, можуть підняти рівень якості корму навіть без збільшення його поживної цінності, що позитивним чином позначається на продуктивності тварин, а відповідно збільшує прибуток виробника.       Підходячи до годівлі тварин з економічної точки зору, потрібно відзначити, що правильно складена рецептура кормів може і повинна допомагати виробникам заощаджувати кошти, тим самим покращуючи загальну окупність їхніх виробничих інвестицій. Тваринництво має функціонувати в гармонії із навколишнім природним середовищем і екологічними ресурсами, а не всупереч ним. Такий підхід забезпечить довгострокову стійкість виробництва і справжню прибутковість для всіх зацікавлених сторін.

     

    altЗараз на ринку України представлений ряд функціональних кормових добавок, що безпосередньо впливають на покращення продуктивності тварин.

    Комбіноване використання даних продуктів у раціонах сприяє профілактиці захворювань шляхом підтримання імунітету та виведення (або дизактивації) шкідливих речовин із кормів, а також покращенню засвоєння поживних речовин.

     

    Дезактиватори мікотоксинів

     

    Мікотоксини - небезпечні речовини, що становлять ризик для здоров’я тварин. Існує досить багато видів мікотоксинів за хімічною структурою, тому неможливо нейтралізувати усі їх форми тільки за допомогою адсорбції (зв’язування). Деякі з них, такі як афлатоксин, можуть адсорбуватися мінералами, натомість інші, наприклад, трихотецени, треба знешкоджувати, використовуючи інші стратегії. Не відрізняючись такою ж токсичністю як афлатоксин (канцерогенна дія), трихотицени однак є небезпечними для здоров’я тварин, оскільки мають великий вплив на репродуктивні функції. Особливо чутливими до дії трихотеценів є свині.

    Вибірковий ферментативний розклад є запатентованим ноу-хау від компанії «БІОМІН». Це досить тонкий метод, який уже довів свою ефективність у різних лабораторних і польових дослідах. Зараз на ринку України доступний комплексний продукт, що повністю нейтралізує усі види мікотоксинів - Мікофікс®Плюс та Мікофікс®Селект.

     

    Підкислювачі

    Навіть за належних санітарних умов кормова сировина містить певну кількість грибків, бактерій і дріжджів. Відомо, що деякі види грибків (наприклад, Aspergіllus, Penіcіllіum, Fusarіum) продукують мікотоксини, які можуть негативно впливати на стан здоров'я й показники росту тварин. Для запобігання негативному впливу мікробів на корми на стадії зберігання можуть бути використані підкислювачі. Крім того, при додаванні підкислювачів у корми спостерігається поліпшення показників росту. Позитивний вплив підкислювачів на здоров'я ШКТ та показники росту пояснюється такими факторами: зниженням рівня кислотності в кормах і травному тракті, що слугує бар'єром на шляху патогенних мікроорганізмів, чутливих до низьких рівнів кислотності; безпосередньою антимікробною дією; зниженням буферної здатності разом з поліпшеною перетравністю протеїнів.  

     

    Пробіотики, пребіотики, синбіотики

     

    Споживання пробіотиків сприяє формуванню непатогенної мікрофлори кишечника тварин, що характеризується високим рівнем вмісту молочних кислотоутворюючих бактерій. Сприятливий вплив пробіотиків пояснюється такими факторами:

    ·       конкурентною боротьбою корисних мікроорганізмів із патогенними бактеріями за поживні речовини та ділянки для прикріплення;

    ·       утворенням таких протидіючих речовин як лактоферин, лізоцим, перекис водню, молочна кислота або інші органічні кислоти;

    ·       модуляцією імунної системи за допомогою активації цитокінів або стимуляції кліток-макрофагів та антитіл.

    Формування непатогенної мікрофлори ШКТ багато в чому залежить від складу раціону. Деякі вуглеводи (пребіотики), стійкі до дії травних ферментів тварини-господаря, демонструють здатність стимулювати ріст корисних бактерій: Bіfіdobacterіa або Lactobacіllі. Такі вуглеводи містять у своєму складі інулін, фруктоолігосахариди або галактоолігосахариди.

     

    Фітогенні речовини

     

    Нова категорія натуральних стимуляторів росту, котрі одержуються із трав і спецій, заслуговує на окрему увагу. Адже фітогенні речовини надзвичайно неоднорідні за складом і рівнем вмісту активних речовин. Фітогенні компоненти, такі як карвакрол, тимол або коричний альдегід, мають сильні антимікробні, антиоксидантні й ароматизуючі властивості. Крім того, висунуто припущення, що фітогенні речовини можуть стимулювати слиновиділення й виділення травних ферментів. Вплив сумішей ефірних олій, одержуваних з орегано, гвоздики та анісу, у порівнянні із широко використовуваним антибіотичним стимулятором росту (авіламіцином), істотно поліпшує показник середньодобового приросту живої маси, а також співвідношення приріст ваги/корм.

     

    Кормові ферменти (ензими)

    Ячмінь, овес, жито, тритікале (гібрид жита й пшениці) або пшениця містять значну кількість розчинних некрохмалистих полісахаридів. Включення цих зернових у раціони птиці призводить до появи клейких екскрементів та є причиною погіршення якості посліду. Тому ферменти, призначені для зниження в'язкості вмісту ШКТ (наприклад, β-глюканаза, ксиланаза, пектиназа, целулаза тощо) особливо рекомендуються для застосування в раціонах бройлерів, курей-несучок, індичок. Результатом включення в раціони на основі злакових культур, ферментів, що розкладають некрохмалисті полісахариди та націлені на розчинні частини НПС, є зниження ступеня в'язкості вмісту кишечника й водоутримувальної здатності. Отже, прохід продуктів травлення через ШКТ прискорюється, що може стимулювати свідоме споживання корму. Передбачається, що зниження рівня в'язкості вмісту кишечника поліпшує ступінь дифузії між травними ферментами тварини-хазяїна (протеазами, ліпазами, амілазами) і поживними речовинами, результатом чого стає збільшення рівня перетравності поживних речовин і доступної енергії.

    Додавання кормових добавок - це не просто інвестиції. Завдяки підвищенню конверсії корму та покращенню продуктивності тварин, кормова добавка знижує витрати на виробництво та сприяє отриманню більших прибутків.

    У зв’язку із тим, що і ринок сільськогосподарських товарів, і ринок м’яса стають все більш нестабільними, прораховуючи нутріекономіку свого господарства, ефективний господар повинен думати не тільки над зниженням витрат на корми, а й над підвищенням ефективності цих кормів. Будь-які зміни, що вносяться у раціони тварин, повинні бути інвестиціями і розраховуватися з погляду точки беззбитковості та потенційного прибутку на інвестиції.

     

    Віталій ЛОХОВ, генеральний директор ТОВ «БІОМІН УКРАЇНА»

    Франц ВАКСЕНЕККЕР, директор Департаменту розвитку та досліджень, «Біомін ГмбХ», Австрія

    <!--[if gte vml 1]>

    Обговоренню теми покращення продуктивності у свинарстві присвячена Науково-практична конференція з проблем м’ясного свинарства „Прогресивні технології у м’ясному свинарстві”, генеральним спонсором якої виступить ТОВ «БІОМІН УКРАЇНА».

     

    В рамках конференці, що відбудеться

    13-16 вересня у м. Алушта (АР Крим) за організації корпорації «Тваринпром», будуть представлені лекції провідних спеціалістів з годівлі сільськогосподарських тварин. Зокрема, тема оптимізації витрат та покращення продуктивності свиней буде розкрита у доповіді провідного консультанта «Біомін ГмбХ», спеціаліста з годівлі, доктора наук Фердинанда Ентенфеллнера.

     

    За додатковою інформацією звертайтеся:

     

    ТОВ БІОМІН УКРАЇНА

    Тел.: (044) 360 18 81; (044)496 17 63; факс: (044)207 12 10

     

    e-mail: office.ukraine@biomin.net

     

    Корпорація «ТВАРИНПРОМ»

    Тел.: (044) 280 11 29; (044)501 78  57.

     

    З питань бронювання: Готель «Порто Маре» тел.: (065) 605 7997; 050 332 49 25





    Схожі новини
  • Запорука успішного бізнесу
  • Мінеральне живлення овець
  • Мікотоксикозам тварин – ефективний препарат!
  • Сучасний спосіб підвищення продуктивності курей
  • РЕЦЕПТ ВИЖИВАННЯ ДЛЯ ТВАРИННИКІВ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Нутріекономіка у свинарстві - у пошуках джерел додаткового прибутку


alt    Питання рентабельності у тваринництві є ключовим для розробки нових стратегій у годівлі сільськогосподарських тварин. У період коливання цін на сировину та закупівельних цін на продукцію тваринного походження виробники мають бути забезпечені ефективними рішеннями для оптимізації витрат та підвищення продуктивності тварин.

Саме тому компанія «БІОМІН» пропонує вітчизняному виробнику скористатися перевагами нової програми НутріЕкономіка® (NutriEconomics®) - абсолютно нового підходу у годівлі сільськогосподарських тварин і птиці, який включає аналіз і оптимізацію загальних витрат, вироблення стратегії годівлі та активний моніторинг існуючої ситуації. НутріЕкономіка® - це програма, яка покращує ефективність годівлі тварин з урахуванням наукових знань про сам процес годівлі та прикладних природничих наук, а також з точки зору мікро- і макроекономічних, мікро- і макроекологічних факторів. Речовини, що поліпшують безпеку і конверсію корму, а також біологічну доступність поживних речовин у раціоні, можуть підняти рівень якості корму навіть без збільшення його поживної цінності, що позитивним чином позначається на продуктивності тварин, а відповідно збільшує прибуток виробника.       Підходячи до годівлі тварин з економічної точки зору, потрібно відзначити, що правильно складена рецептура кормів може і повинна допомагати виробникам заощаджувати кошти, тим самим покращуючи загальну окупність їхніх виробничих інвестицій. Тваринництво має функціонувати в гармонії із навколишнім природним середовищем і екологічними ресурсами, а не всупереч ним. Такий підхід забезпечить довгострокову стійкість виробництва і справжню прибутковість для всіх зацікавлених сторін.

 

altЗараз на ринку України представлений ряд функціональних кормових добавок, що безпосередньо впливають на покращення продуктивності тварин.

Комбіноване використання даних продуктів у раціонах сприяє профілактиці захворювань шляхом підтримання імунітету та виведення (або дизактивації) шкідливих речовин із кормів, а також покращенню засвоєння поживних речовин.

 

Дезактиватори мікотоксинів

 

Мікотоксини - небезпечні речовини, що становлять ризик для здоров’я тварин. Існує досить багато видів мікотоксинів за хімічною структурою, тому неможливо нейтралізувати усі їх форми тільки за допомогою адсорбції (зв’язування). Деякі з них, такі як афлатоксин, можуть адсорбуватися мінералами, натомість інші, наприклад, трихотецени, треба знешкоджувати, використовуючи інші стратегії. Не відрізняючись такою ж токсичністю як афлатоксин (канцерогенна дія), трихотицени однак є небезпечними для здоров’я тварин, оскільки мають великий вплив на репродуктивні функції. Особливо чутливими до дії трихотеценів є свині.

Вибірковий ферментативний розклад є запатентованим ноу-хау від компанії «БІОМІН». Це досить тонкий метод, який уже довів свою ефективність у різних лабораторних і польових дослідах. Зараз на ринку України доступний комплексний продукт, що повністю нейтралізує усі види мікотоксинів - Мікофікс®Плюс та Мікофікс®Селект.

 

Підкислювачі

Навіть за належних санітарних умов кормова сировина містить певну кількість грибків, бактерій і дріжджів. Відомо, що деякі види грибків (наприклад, Aspergіllus, Penіcіllіum, Fusarіum) продукують мікотоксини, які можуть негативно впливати на стан здоров'я й показники росту тварин. Для запобігання негативному впливу мікробів на корми на стадії зберігання можуть бути використані підкислювачі. Крім того, при додаванні підкислювачів у корми спостерігається поліпшення показників росту. Позитивний вплив підкислювачів на здоров'я ШКТ та показники росту пояснюється такими факторами: зниженням рівня кислотності в кормах і травному тракті, що слугує бар'єром на шляху патогенних мікроорганізмів, чутливих до низьких рівнів кислотності; безпосередньою антимікробною дією; зниженням буферної здатності разом з поліпшеною перетравністю протеїнів.  

 

Пробіотики, пребіотики, синбіотики

 

Споживання пробіотиків сприяє формуванню непатогенної мікрофлори кишечника тварин, що характеризується високим рівнем вмісту молочних кислотоутворюючих бактерій. Сприятливий вплив пробіотиків пояснюється такими факторами:

·       конкурентною боротьбою корисних мікроорганізмів із патогенними бактеріями за поживні речовини та ділянки для прикріплення;

·       утворенням таких протидіючих речовин як лактоферин, лізоцим, перекис водню, молочна кислота або інші органічні кислоти;

·       модуляцією імунної системи за допомогою активації цитокінів або стимуляції кліток-макрофагів та антитіл.

Формування непатогенної мікрофлори ШКТ багато в чому залежить від складу раціону. Деякі вуглеводи (пребіотики), стійкі до дії травних ферментів тварини-господаря, демонструють здатність стимулювати ріст корисних бактерій: Bіfіdobacterіa або Lactobacіllі. Такі вуглеводи містять у своєму складі інулін, фруктоолігосахариди або галактоолігосахариди.

 

Фітогенні речовини

 

Нова категорія натуральних стимуляторів росту, котрі одержуються із трав і спецій, заслуговує на окрему увагу. Адже фітогенні речовини надзвичайно неоднорідні за складом і рівнем вмісту активних речовин. Фітогенні компоненти, такі як карвакрол, тимол або коричний альдегід, мають сильні антимікробні, антиоксидантні й ароматизуючі властивості. Крім того, висунуто припущення, що фітогенні речовини можуть стимулювати слиновиділення й виділення травних ферментів. Вплив сумішей ефірних олій, одержуваних з орегано, гвоздики та анісу, у порівнянні із широко використовуваним антибіотичним стимулятором росту (авіламіцином), істотно поліпшує показник середньодобового приросту живої маси, а також співвідношення приріст ваги/корм.

 

Кормові ферменти (ензими)

Ячмінь, овес, жито, тритікале (гібрид жита й пшениці) або пшениця містять значну кількість розчинних некрохмалистих полісахаридів. Включення цих зернових у раціони птиці призводить до появи клейких екскрементів та є причиною погіршення якості посліду. Тому ферменти, призначені для зниження в'язкості вмісту ШКТ (наприклад, β-глюканаза, ксиланаза, пектиназа, целулаза тощо) особливо рекомендуються для застосування в раціонах бройлерів, курей-несучок, індичок. Результатом включення в раціони на основі злакових культур, ферментів, що розкладають некрохмалисті полісахариди та націлені на розчинні частини НПС, є зниження ступеня в'язкості вмісту кишечника й водоутримувальної здатності. Отже, прохід продуктів травлення через ШКТ прискорюється, що може стимулювати свідоме споживання корму. Передбачається, що зниження рівня в'язкості вмісту кишечника поліпшує ступінь дифузії між травними ферментами тварини-хазяїна (протеазами, ліпазами, амілазами) і поживними речовинами, результатом чого стає збільшення рівня перетравності поживних речовин і доступної енергії.

Додавання кормових добавок - це не просто інвестиції. Завдяки підвищенню конверсії корму та покращенню продуктивності тварин, кормова добавка знижує витрати на виробництво та сприяє отриманню більших прибутків.

У зв’язку із тим, що і ринок сільськогосподарських товарів, і ринок м’яса стають все більш нестабільними, прораховуючи нутріекономіку свого господарства, ефективний господар повинен думати не тільки над зниженням витрат на корми, а й над підвищенням ефективності цих кормів. Будь-які зміни, що вносяться у раціони тварин, повинні бути інвестиціями і розраховуватися з погляду точки беззбитковості та потенційного прибутку на інвестиції.

 

Віталій ЛОХОВ, генеральний директор ТОВ «БІОМІН УКРАЇНА»

Франц ВАКСЕНЕККЕР, директор Департаменту розвитку та досліджень, «Біомін ГмбХ», Австрія

<!--[if gte vml 1]>

Обговоренню теми покращення продуктивності у свинарстві присвячена Науково-практична конференція з проблем м’ясного свинарства „Прогресивні технології у м’ясному свинарстві”, генеральним спонсором якої виступить ТОВ «БІОМІН УКРАЇНА».

 

В рамках конференці, що відбудеться

13-16 вересня у м. Алушта (АР Крим) за організації корпорації «Тваринпром», будуть представлені лекції провідних спеціалістів з годівлі сільськогосподарських тварин. Зокрема, тема оптимізації витрат та покращення продуктивності свиней буде розкрита у доповіді провідного консультанта «Біомін ГмбХ», спеціаліста з годівлі, доктора наук Фердинанда Ентенфеллнера.

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

 

ТОВ БІОМІН УКРАЇНА

Тел.: (044) 360 18 81; (044)496 17 63; факс: (044)207 12 10

 

e-mail: office.ukraine@biomin.net

 

Корпорація «ТВАРИНПРОМ»

Тел.: (044) 280 11 29; (044)501 78  57.

 

З питань бронювання: Готель «Порто Маре» тел.: (065) 605 7997; 050 332 49 25





Схожі новини
  • Запорука успішного бізнесу
  • Мінеральне живлення овець
  • Мікотоксикозам тварин – ефективний препарат!
  • Сучасний спосіб підвищення продуктивності курей
  • РЕЦЕПТ ВИЖИВАННЯ ДЛЯ ТВАРИННИКІВ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.