Аграрний тиждень. Україна
» » Еволюція вдосконалення
» » Еволюція вдосконалення

    Еволюція вдосконалення



    В рамках XXVII Міжнародної виставки «Агро-2015» світові та вітчизняні виробники сільськогосподарської техніки продемонстрували відвідувачам свої новинки. Адже незважаючи на економічну скруту, український аграрний ринок є найпривабливішим для світового машинобудування, і більшість дилерів у 2015/16 роках очікують на ріст продажу техніки саме в Україні. І якщо раніше головними покупцями техніки іноземного виробництва були лише агрохолдинги, то сьогодні можливість з’являється і у фермерських господарств.

     

    Цього літа в тренді - гусеничні трактори, а також вдосконалені моделі зернозбиральних машин. Напередодні жнив аграрії оглядали їх з більшою прискіпливістю, порівнювали моделі та прицінювались.

    Ще одна особливість цьогорічної «Агро» - крім іноземної техніки чимало нових пропозицій аграріям надійшло від вітчизняних виробників.

    За словами організаторів виставки, іноземних компаній було би представлено на «Агро-2015» більше, якби Міністерство аграрної політики та продовольства раніше визначилось із датою проведення і компанією-розпорядником. «Найбільш численною і масштабною з усіх напрямків АПК стала експозиція техніки «АгроЕкспоТех». Вона є традиційною для виставки «Агро» і не потребує додаткової реклами», - зазначає представник компанії-організатора Олександр Базелюк.

     

    Всеукраїнська прем’єра

    Девальвація гривні зіграла на руку вітчизняним виробникам, адже через різке подорожчання імпортної техніки їхня продукція у фінансовому плані виглядає привабливіше.

    Бренд вітчизняної ґрунтообробної техніки «Лозівські машини», який належить одній із найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі - ІГ УПЕК, презентував низку інноваційних рішень. Головною подією в рамках виставки стала всеукраїнська прем’єра пневматичного посівного комплексу «Златник», призначеногодля висівання широкого спектра зернових і зернобобових культур за традиційною чи мінімальною технологією з одночасним внесенням мінеральних добрив. Ширина захвату агрегату -6 м, об’єм двосекційного бункера - 5000 л, робоча швидкість -до 10 км/год.

    «Це унікальний у своєму класі посівний комплекс під трактори 3-4 тягового класу з пневматичною системою подачі насіння. На сьогодні за показниками ширини захвату та пневматичної системи «Златник» немає аналогів у даному сегменті посівної техніки», - зазначає директор з маркетингу та продажу ІГ УПЕК Роман Гіршфельд.

    Серед інших новинок «Лозівських машин» - популярна борона-лущильник «Дукат» у модифікації з шириною захвату 5 м та 12 м для тракторів потужністю 340 к. с. За словами Романа Анатолійовича, «Лозівські машини» - єдиний виробник в Україні, який випускає повну лінійку цих енергоефективних агрегатів шириною захвату, починаючи від 2,5 м до 16,5 м: тобто розрахованих під усі технології обробки ґрунту і під усі види тракторів потужністю від 80 к. с і понад 500 к. с.

    «Короткі дискові борони «Дукат» сьогодні є лідерами ринку і за своїми параметрами і характеристиками вони переважають імпортні аналоги, - говорить Роман Гіршфельд. – «Дукат» - це вдалий приклад імпортозаміщення для сільгоспвиробників, адже вони забезпечують високий рівень техніко-економічних параметрів: якість обробки землі, витрати палива і продуктивності».

    Інноваційну лінійку сільгосптехніки від «Лозівських машин» також доповнює новий бренд підшипникових вузлів для сільгосптехніки HARP AGRO Unit виробництва Харківського підшипникового заводу (HARP). Спільна розробка УПЕК зі світовими лідерами Freudenberg Group і Simrit. HARP AGRO Unit - це лінійка нових агроюнітів з енергоефективним підшипником, спеціальним ущільненням і змазкою.

    «Конструкція дискового лущильника «Дукат» з інноваційним підшипниковим вузлом HARP AGRO Unit у комплексі з 3D підпружиненою стійкою забезпечують збільшення ефективності більш ніж на 30% в порівнянні з традиційними конструкціями, що відповідно зменшує витрати на обробку гектара ґрунту. В результаті додатково знижується витрата на тягу на 7%. Ці конкурентні переваги роблять лінійку ґрунтообробної техніки «Лозівські машини» абсолютним лідером у співвідношенні ціна/якість», - стверджує Роман Гіршфельд.

    З таким портфелем пропозицій «Лозівські машини» завойовують не лише український, а й ринки Східної Європи, активно контрактуються по широкозахватній техніці дилери з Казахстану. За результатами виставки «Агро» укладені контракти більш ніж на 3 мільйони доларів.

    Вже сьогодні «Лозівські машини» лідирують в Україні по дискаторам і зубовим боронам. В середньому компанія випускає 3-4 новинки на рік. За словами Романа Анатолійовича, найближчим часом планується розширення лінійки дискових агрегатів і буде представлена важка дискова борона - аналог LemkenRubin-12 з диском 710 мм. Також запланована модифікація важкої зубової борони до 24 м й розширено лінійку глибокорозпушувачів і передпосівних культиваторів під трактори 4-5 тягового класу. Наразі ж Об'єднаний інженерний центр ІГ УПЕК - Українське конструкторське бюро трансмісій і шасі (УКБТШ) - працює над розробкою нової 12-метрової сівалки.

    «Ми прагнемо виробляти інноваційну техніку, здатну конкурувати з лідируючими імпортними аналогами, і при цьому максимально відповідну потребам наших аграріїв»,- наголошує Роман Гіршфельд.

     

    Нові пропозиції від нового бренду

    Після вдало проведеного ребрендінгу компанія «Бердянські жатки» вже цьогоріч під брендом John Greaves представила низку нових машин - жатки для збирання кукурудзи ЖК-80, соняшнику - ЖНС, обладнання для збирання ріпаку і сої, машину для пересаджування дерев УПД. За словами представника компанії Дениса Шумейка, щороку впроваджується у виробництво нова техніка. «Позаторік це була жатка для збирання соняшнику, торік – для збирання кукурудзи, цьогоріч – машина для пересаджування дерев, а незабаром з’явиться жатка для збирання сої, - розповів Денис Євгенович. – В конструкторському бюро компанії працює 35 конструкторів, тому маємо достатньо людського потенціалу для нових розробок. Ми не стоїмо на місці, впроваджуємо нові технології, намагаємося відповідати запитам клієнтів».

    Щоб розуміти, чого саме не вистачає на ринку техніки і потреби сільгоспвиробників, у John Greavesпостійно проводять маркетингові дослідження. В компанії зазначають: в 2014-му був підвищений попит на жатки для соняшнику, і їх продано понад 250 одиниць. Цього року, за підсумками виставки, зроблені певні висновки: аграрії цікавляться жатками для сої. Тож John Greavesдовго чекати не змусить.

     

    Максимальна ефективність

    Компанія Titan Machinery, яка є дилером Case IH, демонструвала

    гусеничний трактор Case IH Quadtrac 600 і комбайн Axial-Flow 9230 на напівгусеничному ходу.

    Щодо популярності цієї моделі трактора вже немає сумнівів. Власники Quadtrac зазначають, що машина має надпотужний двигун, унікальну ходову, а безпосередньо механізатори, які працюють на тракторі, відмічають його маневреність і легкість в управлінні. Тож зайвий раз про фаворита на ринку тракторів цього разу розповідати не будемо.

    Тим часом напівгусеничний комбайн Case IH Axial-Flow 9230 збирав чималу аудиторію, яка цікавилася характеристиками і особливостями даної моделі.

    Тож Case IH Axial-Flow 9230 побудований за однороторною класичною системою. Доступні два варіанти - на колесах і на гусеницях. До речі, гусеничний варіант дозволяє прибирати кукурудзу аж до самої зими.

    Комбайн Axial-Flow 9230 комплектується 6-циліндровим двигуном з турбонаддувом максимальною потужністю 571 к.с. (номінальна потужність - 503 к.с.). Об'єм зернового бункера - 12,330 л, трансмісія - 4-швидкісна гідростатична. Довжина вивантажувального шнека - 7,6 м.

    Комбайн оснащений сенсорним AFS Pro 700, системою GPS-навігації.

    У комплекті з комбайном пропонується жатка Case IH 3162 з шириною захвату 12,2 м.

     

    Evolution рішення

    Новинка року від AGCO - гусеничні трактори нового модельного ряду Challenger серії МТ700/800 Е, які оснащені новим двигуном. Літера «Е» в індексах тракторів означає «Evolution», тобто трактор зберіг основну концепцію, але отримав низку новацій. З 1 січня 2015-го трактори 700Е оснащуються новими 7-циліндровими двигунами Agco Power з робочим об'ємом 9,8 л з 2-ступінчастим турбонаддувом. Паливна система Сommon Rail третього покоління дозволяє домагатися високого ККД при зниженні температури згоряння палива, що забезпечує скорочення викидів твердих частинок. Як розповіли представники корпорації, з новими двигунами підвищилися продуктивність машин та економія палива. Так, витрати палива під час сівби становлять 2-3 л, під час дискування – до 6 л.

    Керівник з розвитку бізнесу Challenger в Україні Юрій Войцехович наголошує: унікальна конструкція, що розроблялася саме як гусеничний трактор, а не варіант колісного, максимально адаптована для цілодобової роботи у важких умовах, зокрема вологих. І додає, що з 2002 року корпорація AGCO є лідером в Україні з продажу тракторів Challenger.

    За словами представника компанії Антона Костиркіна, Україна стала першою в Східній Європі, де представлено модернізовані версії легендарної машини. Один із тракторів нової моделі навіть уже попрацював у господарстві на Чернігівщині йза два місяці встиг напрацювати 700 мотогодин. На «Агро» один із «виставкових» тракторів теж продали, і техніка одразу відправилася на поля нового власника.

     

    Вдале співвідношення

    Найбільший дилер бренду New Holland - «Європейська аграрна компанія» - запропонувала відразу три новинки: оновлений енергонасичений трактор серії Т8 і зернозбиральні комбайни TC5.90 та CX6090 Elevation.

    В тракторі T8.410 підвищеномаксимальну потужність двигуна, при цьому знизивши витрату пального. Радіус задніх коліс зріс до 46", що поліпшило зчеплення трактора з ґрунтом та знизило коефіцієнт пробуксовування.

    Максимальна вантажопідйомність задньої навіски T8.410 - 7420 кг. Саме для моделі New Holland T8.410 передбачена система SmartTrax, тобто трактор може бути оснащений гусеницями на задній осі.

    В компанії вважають, що новий трактор New Holland T8.410 стане лідером у сегменті 300-350 к. с., потіснивши звідти трактори John Deere.

    Серія комбайнів ТС складається з чотирьох моделей з чотирьох- і п’ятиклавішних соломотрясів: TC4.90 і TC5.70 потужністю 175 к. с., TC5.80 потужністю 231 к. с. і TC5.90 потужністю 243 к. с. Усі перелічені машини оснащені сучасними двигунами NEF з робочим об'ємом 6,8 л.

    Для роботи на пагорбах з боковим ухилом до 25% в комбайнах передбачений двокаскадний решітний стан з автоматичними системами рівномірного розподілу зерна Smart Sieve і регулювання частоти обертання вентилятора очищення Opti-Fan. Результат - зниження втрат зерна і висока якість його очищення. Для роботи з високоврожайними або «важкими» культурами передбачена можливість комплектації комбайна роторним сепаратором, який збільшує площу активної сепарації до 1,81 м².

    За словами директора «Європейської аграрної компанії» Юрія Калюжного, комбайни New Holland затребувані в Україні, й до кінця року в компанії планують реалізувати їх понад 100 одиниць. Зростання попиту на техніку New Holland він пояснює як позитивним іміджем бренда, так і вдалим співвідношенням ціна/якість: комбайни на 20-25% дешевше конкурентів.

    Повертаючись до виставки «Агро-2015», хочеться відмітити: цьогоріч через зниження продажів сільгосптехніки від участі у виставці відмовилось кілька великих дистриб’юторівтехніки корпорацій CNH, AGCO та інших брендів. Але прогнози у виробників та імпортерів оптимістичні, вони, як і наші сільгоспвиробники, сподіваються на високий врожай і високі ціни на зернові.

     

    Людмила ЛЕБІДЬ

     





    Схожі новини
  • Рекорд продуктивності
  • ТРЕНІНГ CASE IH ПО КОМБАЙНАХ AXIAL-FLOW
  • Case IH Magnum 380 CVX отримав нагороду “Трактор року 2015”
  • ГУСЕНИЧНИЙ ТРАКТОР QUADTRAC®: РУХ БЕЗ ПЕРЕПОН
  • Прийшов, побачив і... купив

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Еволюція вдосконалення



В рамках XXVII Міжнародної виставки «Агро-2015» світові та вітчизняні виробники сільськогосподарської техніки продемонстрували відвідувачам свої новинки. Адже незважаючи на економічну скруту, український аграрний ринок є найпривабливішим для світового машинобудування, і більшість дилерів у 2015/16 роках очікують на ріст продажу техніки саме в Україні. І якщо раніше головними покупцями техніки іноземного виробництва були лише агрохолдинги, то сьогодні можливість з’являється і у фермерських господарств.

 

Цього літа в тренді - гусеничні трактори, а також вдосконалені моделі зернозбиральних машин. Напередодні жнив аграрії оглядали їх з більшою прискіпливістю, порівнювали моделі та прицінювались.

Ще одна особливість цьогорічної «Агро» - крім іноземної техніки чимало нових пропозицій аграріям надійшло від вітчизняних виробників.

За словами організаторів виставки, іноземних компаній було би представлено на «Агро-2015» більше, якби Міністерство аграрної політики та продовольства раніше визначилось із датою проведення і компанією-розпорядником. «Найбільш численною і масштабною з усіх напрямків АПК стала експозиція техніки «АгроЕкспоТех». Вона є традиційною для виставки «Агро» і не потребує додаткової реклами», - зазначає представник компанії-організатора Олександр Базелюк.

 

Всеукраїнська прем’єра

Девальвація гривні зіграла на руку вітчизняним виробникам, адже через різке подорожчання імпортної техніки їхня продукція у фінансовому плані виглядає привабливіше.

Бренд вітчизняної ґрунтообробної техніки «Лозівські машини», який належить одній із найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі - ІГ УПЕК, презентував низку інноваційних рішень. Головною подією в рамках виставки стала всеукраїнська прем’єра пневматичного посівного комплексу «Златник», призначеногодля висівання широкого спектра зернових і зернобобових культур за традиційною чи мінімальною технологією з одночасним внесенням мінеральних добрив. Ширина захвату агрегату -6 м, об’єм двосекційного бункера - 5000 л, робоча швидкість -до 10 км/год.

«Це унікальний у своєму класі посівний комплекс під трактори 3-4 тягового класу з пневматичною системою подачі насіння. На сьогодні за показниками ширини захвату та пневматичної системи «Златник» немає аналогів у даному сегменті посівної техніки», - зазначає директор з маркетингу та продажу ІГ УПЕК Роман Гіршфельд.

Серед інших новинок «Лозівських машин» - популярна борона-лущильник «Дукат» у модифікації з шириною захвату 5 м та 12 м для тракторів потужністю 340 к. с. За словами Романа Анатолійовича, «Лозівські машини» - єдиний виробник в Україні, який випускає повну лінійку цих енергоефективних агрегатів шириною захвату, починаючи від 2,5 м до 16,5 м: тобто розрахованих під усі технології обробки ґрунту і під усі види тракторів потужністю від 80 к. с і понад 500 к. с.

«Короткі дискові борони «Дукат» сьогодні є лідерами ринку і за своїми параметрами і характеристиками вони переважають імпортні аналоги, - говорить Роман Гіршфельд. – «Дукат» - це вдалий приклад імпортозаміщення для сільгоспвиробників, адже вони забезпечують високий рівень техніко-економічних параметрів: якість обробки землі, витрати палива і продуктивності».

Інноваційну лінійку сільгосптехніки від «Лозівських машин» також доповнює новий бренд підшипникових вузлів для сільгосптехніки HARP AGRO Unit виробництва Харківського підшипникового заводу (HARP). Спільна розробка УПЕК зі світовими лідерами Freudenberg Group і Simrit. HARP AGRO Unit - це лінійка нових агроюнітів з енергоефективним підшипником, спеціальним ущільненням і змазкою.

«Конструкція дискового лущильника «Дукат» з інноваційним підшипниковим вузлом HARP AGRO Unit у комплексі з 3D підпружиненою стійкою забезпечують збільшення ефективності більш ніж на 30% в порівнянні з традиційними конструкціями, що відповідно зменшує витрати на обробку гектара ґрунту. В результаті додатково знижується витрата на тягу на 7%. Ці конкурентні переваги роблять лінійку ґрунтообробної техніки «Лозівські машини» абсолютним лідером у співвідношенні ціна/якість», - стверджує Роман Гіршфельд.

З таким портфелем пропозицій «Лозівські машини» завойовують не лише український, а й ринки Східної Європи, активно контрактуються по широкозахватній техніці дилери з Казахстану. За результатами виставки «Агро» укладені контракти більш ніж на 3 мільйони доларів.

Вже сьогодні «Лозівські машини» лідирують в Україні по дискаторам і зубовим боронам. В середньому компанія випускає 3-4 новинки на рік. За словами Романа Анатолійовича, найближчим часом планується розширення лінійки дискових агрегатів і буде представлена важка дискова борона - аналог LemkenRubin-12 з диском 710 мм. Також запланована модифікація важкої зубової борони до 24 м й розширено лінійку глибокорозпушувачів і передпосівних культиваторів під трактори 4-5 тягового класу. Наразі ж Об'єднаний інженерний центр ІГ УПЕК - Українське конструкторське бюро трансмісій і шасі (УКБТШ) - працює над розробкою нової 12-метрової сівалки.

«Ми прагнемо виробляти інноваційну техніку, здатну конкурувати з лідируючими імпортними аналогами, і при цьому максимально відповідну потребам наших аграріїв»,- наголошує Роман Гіршфельд.

 

Нові пропозиції від нового бренду

Після вдало проведеного ребрендінгу компанія «Бердянські жатки» вже цьогоріч під брендом John Greaves представила низку нових машин - жатки для збирання кукурудзи ЖК-80, соняшнику - ЖНС, обладнання для збирання ріпаку і сої, машину для пересаджування дерев УПД. За словами представника компанії Дениса Шумейка, щороку впроваджується у виробництво нова техніка. «Позаторік це була жатка для збирання соняшнику, торік – для збирання кукурудзи, цьогоріч – машина для пересаджування дерев, а незабаром з’явиться жатка для збирання сої, - розповів Денис Євгенович. – В конструкторському бюро компанії працює 35 конструкторів, тому маємо достатньо людського потенціалу для нових розробок. Ми не стоїмо на місці, впроваджуємо нові технології, намагаємося відповідати запитам клієнтів».

Щоб розуміти, чого саме не вистачає на ринку техніки і потреби сільгоспвиробників, у John Greavesпостійно проводять маркетингові дослідження. В компанії зазначають: в 2014-му був підвищений попит на жатки для соняшнику, і їх продано понад 250 одиниць. Цього року, за підсумками виставки, зроблені певні висновки: аграрії цікавляться жатками для сої. Тож John Greavesдовго чекати не змусить.

 

Максимальна ефективність

Компанія Titan Machinery, яка є дилером Case IH, демонструвала

гусеничний трактор Case IH Quadtrac 600 і комбайн Axial-Flow 9230 на напівгусеничному ходу.

Щодо популярності цієї моделі трактора вже немає сумнівів. Власники Quadtrac зазначають, що машина має надпотужний двигун, унікальну ходову, а безпосередньо механізатори, які працюють на тракторі, відмічають його маневреність і легкість в управлінні. Тож зайвий раз про фаворита на ринку тракторів цього разу розповідати не будемо.

Тим часом напівгусеничний комбайн Case IH Axial-Flow 9230 збирав чималу аудиторію, яка цікавилася характеристиками і особливостями даної моделі.

Тож Case IH Axial-Flow 9230 побудований за однороторною класичною системою. Доступні два варіанти - на колесах і на гусеницях. До речі, гусеничний варіант дозволяє прибирати кукурудзу аж до самої зими.

Комбайн Axial-Flow 9230 комплектується 6-циліндровим двигуном з турбонаддувом максимальною потужністю 571 к.с. (номінальна потужність - 503 к.с.). Об'єм зернового бункера - 12,330 л, трансмісія - 4-швидкісна гідростатична. Довжина вивантажувального шнека - 7,6 м.

Комбайн оснащений сенсорним AFS Pro 700, системою GPS-навігації.

У комплекті з комбайном пропонується жатка Case IH 3162 з шириною захвату 12,2 м.

 

Evolution рішення

Новинка року від AGCO - гусеничні трактори нового модельного ряду Challenger серії МТ700/800 Е, які оснащені новим двигуном. Літера «Е» в індексах тракторів означає «Evolution», тобто трактор зберіг основну концепцію, але отримав низку новацій. З 1 січня 2015-го трактори 700Е оснащуються новими 7-циліндровими двигунами Agco Power з робочим об'ємом 9,8 л з 2-ступінчастим турбонаддувом. Паливна система Сommon Rail третього покоління дозволяє домагатися високого ККД при зниженні температури згоряння палива, що забезпечує скорочення викидів твердих частинок. Як розповіли представники корпорації, з новими двигунами підвищилися продуктивність машин та економія палива. Так, витрати палива під час сівби становлять 2-3 л, під час дискування – до 6 л.

Керівник з розвитку бізнесу Challenger в Україні Юрій Войцехович наголошує: унікальна конструкція, що розроблялася саме як гусеничний трактор, а не варіант колісного, максимально адаптована для цілодобової роботи у важких умовах, зокрема вологих. І додає, що з 2002 року корпорація AGCO є лідером в Україні з продажу тракторів Challenger.

За словами представника компанії Антона Костиркіна, Україна стала першою в Східній Європі, де представлено модернізовані версії легендарної машини. Один із тракторів нової моделі навіть уже попрацював у господарстві на Чернігівщині йза два місяці встиг напрацювати 700 мотогодин. На «Агро» один із «виставкових» тракторів теж продали, і техніка одразу відправилася на поля нового власника.

 

Вдале співвідношення

Найбільший дилер бренду New Holland - «Європейська аграрна компанія» - запропонувала відразу три новинки: оновлений енергонасичений трактор серії Т8 і зернозбиральні комбайни TC5.90 та CX6090 Elevation.

В тракторі T8.410 підвищеномаксимальну потужність двигуна, при цьому знизивши витрату пального. Радіус задніх коліс зріс до 46", що поліпшило зчеплення трактора з ґрунтом та знизило коефіцієнт пробуксовування.

Максимальна вантажопідйомність задньої навіски T8.410 - 7420 кг. Саме для моделі New Holland T8.410 передбачена система SmartTrax, тобто трактор може бути оснащений гусеницями на задній осі.

В компанії вважають, що новий трактор New Holland T8.410 стане лідером у сегменті 300-350 к. с., потіснивши звідти трактори John Deere.

Серія комбайнів ТС складається з чотирьох моделей з чотирьох- і п’ятиклавішних соломотрясів: TC4.90 і TC5.70 потужністю 175 к. с., TC5.80 потужністю 231 к. с. і TC5.90 потужністю 243 к. с. Усі перелічені машини оснащені сучасними двигунами NEF з робочим об'ємом 6,8 л.

Для роботи на пагорбах з боковим ухилом до 25% в комбайнах передбачений двокаскадний решітний стан з автоматичними системами рівномірного розподілу зерна Smart Sieve і регулювання частоти обертання вентилятора очищення Opti-Fan. Результат - зниження втрат зерна і висока якість його очищення. Для роботи з високоврожайними або «важкими» культурами передбачена можливість комплектації комбайна роторним сепаратором, який збільшує площу активної сепарації до 1,81 м².

За словами директора «Європейської аграрної компанії» Юрія Калюжного, комбайни New Holland затребувані в Україні, й до кінця року в компанії планують реалізувати їх понад 100 одиниць. Зростання попиту на техніку New Holland він пояснює як позитивним іміджем бренда, так і вдалим співвідношенням ціна/якість: комбайни на 20-25% дешевше конкурентів.

Повертаючись до виставки «Агро-2015», хочеться відмітити: цьогоріч через зниження продажів сільгосптехніки від участі у виставці відмовилось кілька великих дистриб’юторівтехніки корпорацій CNH, AGCO та інших брендів. Але прогнози у виробників та імпортерів оптимістичні, вони, як і наші сільгоспвиробники, сподіваються на високий врожай і високі ціни на зернові.

 

Людмила ЛЕБІДЬ

 





Схожі новини
  • Рекорд продуктивності
  • ТРЕНІНГ CASE IH ПО КОМБАЙНАХ AXIAL-FLOW
  • Case IH Magnum 380 CVX отримав нагороду “Трактор року 2015”
  • ГУСЕНИЧНИЙ ТРАКТОР QUADTRAC®: РУХ БЕЗ ПЕРЕПОН
  • Прийшов, побачив і... купив

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.