Аграрний тиждень. Україна
» » Надпотужність на «класиці»
» » Надпотужність на «класиці»

    Надпотужність на «класиці»


    «Використання потужної і широкозахватної техніки дозволяє збільшити ефективність господарювання, тому прийняли для себе рішення поступово замінити машини в техпарку підприємства на високопродуктивні», - розповідає керівник ПП «Соснова» Юрій Павлушко. І вже цієї весни Юрій Іванович став власником першого в Україні трактора Fendt 1050 Vario.

    «Наше господарство перейшло межу показників по потужності техніки. Ми маємо багато агрегатів, що призначені для роботи з тракторами потужністю 500 к.с., - каже Юрій Павлушко. – Декілька років поспіль працювали ними, прилаштовуючи до машин потужністю 400 к.с, але, на жаль, не отримували потрібної швидкості й продуктивності. Після цього зрозуміли, що потрібна більш потужна техніка. До того ж, цьогоріч ми почали купувати широкозахватні агрегати – культиватори і сівалки, які працюють лише з потужними тракторами.

    Ще важливим фактором при виборі Fendt 1050 Vario стала проблема на ринку праці спеціалістів. Гарних механізаторів, трактористів знайти важко, тому склалася ситуація, коли з невеликою кількістю працівників потрібно зробити максимум робіт. Це реально здійснити лише з потужною технікою і широкозахватними агрегатами. До цього ми прагнемо і поступово, щороку, оновлюємо і докуповуємо техніку».

    За словами Юрія Івановича, найближчим часом він планує весь свій виробничий процес перелаштувати на використання широкозахватних агрегатів і потужнішу техніку. Для цього планує щороку витрачати на оновлення техпарку підприємства від 1 до 2 млн доларів.

    Цікаво, що замовляючи трактор Fendt 1050 Vario, Юрій Павлушко не бачив його в роботі, не випробовував, навіть у кабіні не сидів, а довірився рекомендаціям менеджерів компанії «Астра», які зуміли презентувати машину і детально розповісти про її технічні параметри і переваги. А ще, звісно, при виборі техніки і прийнятті рішення Юрію Івановичу допомогла спеціальність механіка. Побачивши тракторвже на майданчику свогогосподарства, оглянувши його, він зазначає: ні хвилини не шкодує, що придбав саме цю модель трактора.

    «В господарстві площі полів дозволяють працювати широкозахватною технікою: мінімальний розмір поля - 50 га, а максимальний – 400 га. Маємо широкозахватні агрегати з підготовки ґрунту до посіву, якими без Fendt 1050 Vario не могли працювати, - розмірковує Юрій Павлушко. – Але найперше завдання для цієї машини цього сезону – робота з ґрунтообробною технікою, з широкозахватною 24-рядною сівалкою. Так що ми цей трактор дуже чекали, бо йому роботи в нашому господарстві достатньо».

    В ПП «Соснова» єполя з горбистою місцевістю, на якій раніше працювали тракторомпотужністю 400 к.с. Але машина не завжди справлялася із завданням, весь часпробуксовуючи на пагорбах. Юрій Іванович сподівається, щоFendt 1050 Vario на проблемній ділянці працюватиме без проблем. «Найважливіші показники даного трактора для мене - це зручність, комфортність, оглядовість, маневреність, тихо працює, при цьому маючи велику потужність та низькі витрати пального. Тобто у Fendt 1050 Varioє всі потрібні параметри, щоб виконувати роботу якісно і справлятися з поставленими завданнями, які не під силу машинам з меншою потужністю», – радієтракторист ПП «Соснова» ГригорійВасильченко.

    Юрій Павлушко до слів Григорія Івановича додає, що важливим у процесі вибору техніки є також сервісне обслуговування. «Ми на своєму досвіді знаємо, як купити дороговартісну техніку, але потім вчасно не отримувати сервісне обслуговування. Бувало таке, що ми в піковий час чекали по 5 днів ремонтних робіт. Сервіс і співпраця з менеджерами фірми - це дуже важливо, - зазначає керівник господарства. – Сьогодні всі компанії пропонують іноземну якісну техніку, але, звісно, є певні нюанси, на які варто звертати увагу. Зараз у господарстві є чимало машин різних виробників, а раніше були зосереджені на одному дуже відомому бренді, та, чесно кажучи, він не виправдав наші сподівання. Тому відійшли від практики використання техніки лише одного виробника».

    Ця подія стала визначною не лише для господарства ПП «Соснова», але і для корпорації AGCO та АБА «Астра», які доставили техніку замовнику. Завдяки їх участі перший надпотужний і універсальний трактор Fendt серії 1000 працюватиме на українських полях. За словами комерційного директора АБА «Астра» Романа Ковальчука, за оптимістичним прогнозом компанія планує продати в Україні в 2017 році близько 10 тракторів.

    «Ця модель, завдяки своїм технічним характеристикам, здатна потіснити на ринку гусеничні машини, - стверджує Роман Ковальчук. – Ми бачимо, що на українському ринку техніки проходять певні зміни – збільшується потужність тракторів. Також варто відмітити, що купуючи навіть малопотужні трактори, аграрії все частіше обирають іноземну техніку, відмовляючись від традиційних МТЗ. І через кілька років сегменти тракторів будуть виглядати по-іншому. На ринку 20% належатиме тракторам з мінімальною потужністю, 20-30% - машинам потужністю 360 к.с. і 50% займатимуть трактори потужністю 450-500 к.с.».

    Як повідомив менеджер з розвитку бізнесу корпорації AGCO Олексій Копилов, незважаючи на те, що серійне виробництво Fendt серії 1000 розпочалося тільки у вересні 2016 року, вже продано і розміщено на виробництво близько 600 машин. В Україні на даний час знаходиться 4 демомашини, які компанії-дистриб’ютори презентуватимуть агровиробникам протягом сезону в різних регіонах.

    «Сьогодні ми бачимо, що ринок, швидко відновлюючись, зростає після попередніх років спаду, - зазначає Олексій Копилов. - Розвиваються всі сегменти тракторів, не лише потужних, але найширшим сегментом все ж лишаються машини потужністю 360 к. с. Для себе бачимо абсолютно реальною цифрою в цьому році продаж 300 тракторів».

    Загалом до Fendt серії 1000 входять моделі 1038, 1042, 1046 і 1050, кожна з яких пропонується ще в трьох модифікаціях – Power Plus, Profiта ProfiPlus, які відрізняються рівнем оснащення інтелектуальними системами та придатністю для встановлення різного опційного обладнання.

    Говорячи про універсальність трактора Fendt 1050 Vario, керівник напрямку AGCO компанії «Астра» Леонід Кулик наголошує, що машина має потужність 517 к. с. на базі класичної компоновки трактора, і жоден із виробників сільськогосподарської техніки чогось подібного запропонувати не може. «На першочерговому етапі роботи на тракторі механізаторів чи операторів може вразити режим роботи машини, адже при її конструюванні виробник використав абсолютно нові технології, механізми і концепції, - розповідає Леонід Кулик. – Насамперед, це компактний 6-циліндровий двигун MAN з робочим об'ємом 12,4 л, який видає максимальну потужність 517 к.с. Високий крутний момент забезпечує трактору відмінну динаміку руху, а низькі робочі обороти двигуна в 1150-1550 об./хв. - неперевершену економічність.

    Також при управлінні трактором можна відчути зовсім інші якості ходової системи трактора. Тут використана абсолютно нова розробка: коробка передач Vario перетворена на абсолютно новий безступінчастий привід VarioDrive для передачі потужності понад 500 к.с. Встановлені інтелектуальні системи управління завантаження переднього і заднього мосту».

    Незважаючи на те, що Fendt 1050 Vario призначений для важких польових робіт, трактор рухається по дорозі з максимальною швидкістю до 60 км/год. Машина також відрізняється компактністю: максимальна висота - 3,60 м, власна вага (без противаг) - 14 т, що дозволяє використовувати трактор навіть на легких польових роботах.

     

    Трактор Fendt 1050 Vario має відзнаки:

    ·2016 рік. Виставка Polagra-Premiery (Польща). Золота медаль;

    ·2016 рік. Виставка Agritechnica (Німеччина). Переможець міжнародного конкурсу Tractor of the Year 2016;

    ·2016 рік. Міжнародна нагорода Red Dot за високу якість дизайну. Золота медаль у категорії «промислового» дизайну iF Design Award Gold 2016;

    ·2015 рік. Виставка Agritechnica (Німеччина). Срібні медалі за системні й комплектуючі Fendt 1000 Vario.

    Портрет компанії

    ·Назва - ПП «Соснова»

    ·Спеціалізація – зерновий напрям виробництва з розвиненим тваринництвом

    ·Земельний банк – 7 тис. га

    ·Області присутності – Київська і Житомирська

    ·Кількість працівників – 100 осіб

    ·Рослинництво - вирощування зернових і технічних культур (пшениця, кукурудза, соняшник, соя, кормові культури)

    ·Тваринництво - ВРХ - 1500 голів, свинарство - 1600 голів, вівчарство - 300 голів

    ·





    Схожі новини
  • Fendt 1050 Vario в Україні
  • Премьера Fendt 1000 Vario в Украине
  • AGCO презентовал новый трактор Fendt 1000 Vario
  • В Виннице аграрии оценили новый Fendt 936 Vario
  • МХП снова выбирает трактора Fendt

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Надпотужність на «класиці»


«Використання потужної і широкозахватної техніки дозволяє збільшити ефективність господарювання, тому прийняли для себе рішення поступово замінити машини в техпарку підприємства на високопродуктивні», - розповідає керівник ПП «Соснова» Юрій Павлушко. І вже цієї весни Юрій Іванович став власником першого в Україні трактора Fendt 1050 Vario.

«Наше господарство перейшло межу показників по потужності техніки. Ми маємо багато агрегатів, що призначені для роботи з тракторами потужністю 500 к.с., - каже Юрій Павлушко. – Декілька років поспіль працювали ними, прилаштовуючи до машин потужністю 400 к.с, але, на жаль, не отримували потрібної швидкості й продуктивності. Після цього зрозуміли, що потрібна більш потужна техніка. До того ж, цьогоріч ми почали купувати широкозахватні агрегати – культиватори і сівалки, які працюють лише з потужними тракторами.

Ще важливим фактором при виборі Fendt 1050 Vario стала проблема на ринку праці спеціалістів. Гарних механізаторів, трактористів знайти важко, тому склалася ситуація, коли з невеликою кількістю працівників потрібно зробити максимум робіт. Це реально здійснити лише з потужною технікою і широкозахватними агрегатами. До цього ми прагнемо і поступово, щороку, оновлюємо і докуповуємо техніку».

За словами Юрія Івановича, найближчим часом він планує весь свій виробничий процес перелаштувати на використання широкозахватних агрегатів і потужнішу техніку. Для цього планує щороку витрачати на оновлення техпарку підприємства від 1 до 2 млн доларів.

Цікаво, що замовляючи трактор Fendt 1050 Vario, Юрій Павлушко не бачив його в роботі, не випробовував, навіть у кабіні не сидів, а довірився рекомендаціям менеджерів компанії «Астра», які зуміли презентувати машину і детально розповісти про її технічні параметри і переваги. А ще, звісно, при виборі техніки і прийнятті рішення Юрію Івановичу допомогла спеціальність механіка. Побачивши тракторвже на майданчику свогогосподарства, оглянувши його, він зазначає: ні хвилини не шкодує, що придбав саме цю модель трактора.

«В господарстві площі полів дозволяють працювати широкозахватною технікою: мінімальний розмір поля - 50 га, а максимальний – 400 га. Маємо широкозахватні агрегати з підготовки ґрунту до посіву, якими без Fendt 1050 Vario не могли працювати, - розмірковує Юрій Павлушко. – Але найперше завдання для цієї машини цього сезону – робота з ґрунтообробною технікою, з широкозахватною 24-рядною сівалкою. Так що ми цей трактор дуже чекали, бо йому роботи в нашому господарстві достатньо».

В ПП «Соснова» єполя з горбистою місцевістю, на якій раніше працювали тракторомпотужністю 400 к.с. Але машина не завжди справлялася із завданням, весь часпробуксовуючи на пагорбах. Юрій Іванович сподівається, щоFendt 1050 Vario на проблемній ділянці працюватиме без проблем. «Найважливіші показники даного трактора для мене - це зручність, комфортність, оглядовість, маневреність, тихо працює, при цьому маючи велику потужність та низькі витрати пального. Тобто у Fendt 1050 Varioє всі потрібні параметри, щоб виконувати роботу якісно і справлятися з поставленими завданнями, які не під силу машинам з меншою потужністю», – радієтракторист ПП «Соснова» ГригорійВасильченко.

Юрій Павлушко до слів Григорія Івановича додає, що важливим у процесі вибору техніки є також сервісне обслуговування. «Ми на своєму досвіді знаємо, як купити дороговартісну техніку, але потім вчасно не отримувати сервісне обслуговування. Бувало таке, що ми в піковий час чекали по 5 днів ремонтних робіт. Сервіс і співпраця з менеджерами фірми - це дуже важливо, - зазначає керівник господарства. – Сьогодні всі компанії пропонують іноземну якісну техніку, але, звісно, є певні нюанси, на які варто звертати увагу. Зараз у господарстві є чимало машин різних виробників, а раніше були зосереджені на одному дуже відомому бренді, та, чесно кажучи, він не виправдав наші сподівання. Тому відійшли від практики використання техніки лише одного виробника».

Ця подія стала визначною не лише для господарства ПП «Соснова», але і для корпорації AGCO та АБА «Астра», які доставили техніку замовнику. Завдяки їх участі перший надпотужний і універсальний трактор Fendt серії 1000 працюватиме на українських полях. За словами комерційного директора АБА «Астра» Романа Ковальчука, за оптимістичним прогнозом компанія планує продати в Україні в 2017 році близько 10 тракторів.

«Ця модель, завдяки своїм технічним характеристикам, здатна потіснити на ринку гусеничні машини, - стверджує Роман Ковальчук. – Ми бачимо, що на українському ринку техніки проходять певні зміни – збільшується потужність тракторів. Також варто відмітити, що купуючи навіть малопотужні трактори, аграрії все частіше обирають іноземну техніку, відмовляючись від традиційних МТЗ. І через кілька років сегменти тракторів будуть виглядати по-іншому. На ринку 20% належатиме тракторам з мінімальною потужністю, 20-30% - машинам потужністю 360 к.с. і 50% займатимуть трактори потужністю 450-500 к.с.».

Як повідомив менеджер з розвитку бізнесу корпорації AGCO Олексій Копилов, незважаючи на те, що серійне виробництво Fendt серії 1000 розпочалося тільки у вересні 2016 року, вже продано і розміщено на виробництво близько 600 машин. В Україні на даний час знаходиться 4 демомашини, які компанії-дистриб’ютори презентуватимуть агровиробникам протягом сезону в різних регіонах.

«Сьогодні ми бачимо, що ринок, швидко відновлюючись, зростає після попередніх років спаду, - зазначає Олексій Копилов. - Розвиваються всі сегменти тракторів, не лише потужних, але найширшим сегментом все ж лишаються машини потужністю 360 к. с. Для себе бачимо абсолютно реальною цифрою в цьому році продаж 300 тракторів».

Загалом до Fendt серії 1000 входять моделі 1038, 1042, 1046 і 1050, кожна з яких пропонується ще в трьох модифікаціях – Power Plus, Profiта ProfiPlus, які відрізняються рівнем оснащення інтелектуальними системами та придатністю для встановлення різного опційного обладнання.

Говорячи про універсальність трактора Fendt 1050 Vario, керівник напрямку AGCO компанії «Астра» Леонід Кулик наголошує, що машина має потужність 517 к. с. на базі класичної компоновки трактора, і жоден із виробників сільськогосподарської техніки чогось подібного запропонувати не може. «На першочерговому етапі роботи на тракторі механізаторів чи операторів може вразити режим роботи машини, адже при її конструюванні виробник використав абсолютно нові технології, механізми і концепції, - розповідає Леонід Кулик. – Насамперед, це компактний 6-циліндровий двигун MAN з робочим об'ємом 12,4 л, який видає максимальну потужність 517 к.с. Високий крутний момент забезпечує трактору відмінну динаміку руху, а низькі робочі обороти двигуна в 1150-1550 об./хв. - неперевершену економічність.

Також при управлінні трактором можна відчути зовсім інші якості ходової системи трактора. Тут використана абсолютно нова розробка: коробка передач Vario перетворена на абсолютно новий безступінчастий привід VarioDrive для передачі потужності понад 500 к.с. Встановлені інтелектуальні системи управління завантаження переднього і заднього мосту».

Незважаючи на те, що Fendt 1050 Vario призначений для важких польових робіт, трактор рухається по дорозі з максимальною швидкістю до 60 км/год. Машина також відрізняється компактністю: максимальна висота - 3,60 м, власна вага (без противаг) - 14 т, що дозволяє використовувати трактор навіть на легких польових роботах.

 

Трактор Fendt 1050 Vario має відзнаки:

·2016 рік. Виставка Polagra-Premiery (Польща). Золота медаль;

·2016 рік. Виставка Agritechnica (Німеччина). Переможець міжнародного конкурсу Tractor of the Year 2016;

·2016 рік. Міжнародна нагорода Red Dot за високу якість дизайну. Золота медаль у категорії «промислового» дизайну iF Design Award Gold 2016;

·2015 рік. Виставка Agritechnica (Німеччина). Срібні медалі за системні й комплектуючі Fendt 1000 Vario.

Портрет компанії

·Назва - ПП «Соснова»

·Спеціалізація – зерновий напрям виробництва з розвиненим тваринництвом

·Земельний банк – 7 тис. га

·Області присутності – Київська і Житомирська

·Кількість працівників – 100 осіб

·Рослинництво - вирощування зернових і технічних культур (пшениця, кукурудза, соняшник, соя, кормові культури)

·Тваринництво - ВРХ - 1500 голів, свинарство - 1600 голів, вівчарство - 300 голів

·





Схожі новини
  • Fendt 1050 Vario в Україні
  • Премьера Fendt 1000 Vario в Украине
  • AGCO презентовал новый трактор Fendt 1000 Vario
  • В Виннице аграрии оценили новый Fendt 936 Vario
  • МХП снова выбирает трактора Fendt

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.