Аграрний тиждень. Україна
» » Україна на 18,3% збільшила експорт продукції харчової та переробної промисловості
» » Україна на 18,3% збільшила експорт продукції харчової та переробної промисловості

    Україна на 18,3% збільшила експорт продукції харчової та переробної промисловості


    На зовнішніх ринках зростає попит на українську продукцію харчової та переробної промисловості, яка стає все більш конкурентоздатною. Про це свідчить зростання на 18,3% її експорту у 2012 році. При цьому частка продукції харчової та переробної промисловості у загальному експорті продукції АПК становила близько 50%, тобто 8,8 мільярда доларів.
    Зростання попиту на зовнішніх ринках є індикатором підвищення конкурентоздатності харчових продуктів від українського виробника. Так, у 2012 році продукція харчової та переробної промисловості у загальному експорті продукції агропромислового комплексу становила близько 50%, або 8,8 мільярда доларів.
    «Належна якість продукції українського виробництва дає змогу експортувати до 20% вироблених в Україні молочних виробів, 20% вироблених маргаринів, 20% бурякового цукру, 50% вироблених кондитерських виробів та 90% виробленої в Україні соняшникової олії. На сьогодні кожна друга тонна соняшникової олії, яка реалізується на світовому ринку, вироблена в Україні», – наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень.
    Разом із цим попит на продовольство на світовому ринку постійно зростає. Тому, аби завоювати провідні позиції та підвищити конкурентоздатність, в Україні на підприємствах харчової промисловості запроваджуються системи контролю за якістю, в тому числі НАССР, які відповідають міжнародним вимогам. Так, ці системи вже впроваджені на 99% українських підприємств, що здійснюють експорт до країн Європейського Союзу чи Росії.
    Окрім того, у грудні минулого року, після спільної 4-річної роботи Мінагрополітики та Держветфітослужби, генеральний директорат САНКО включив Україну до списку країн, які мають право експортувати продукцію птахівництва до Європейського Союзу. Цей факт свідчить про те, що Україна стає повноправним гравцем на ринку харчової продукції у світі, й раніше недосяжний рубіж високотехнологічна галузь птахівництва вже подолала.





    Схожі новини
  • Вітчизняні виробники молока здатні замістити своєю продукцією імпорт – М.Азаров
  • За кордоном зростає попит на українські харчі
  • За кордоном зростає попит на українські харчі
  • Українські харчі у світі цінують
  • Близько 90% харчової продукції, яку споживають українці, − вітчизняного виробництва

  • Комментарі


    What a great roesurce this text is.

    Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна на 18,3% збільшила експорт продукції харчової та переробної промисловості


На зовнішніх ринках зростає попит на українську продукцію харчової та переробної промисловості, яка стає все більш конкурентоздатною. Про це свідчить зростання на 18,3% її експорту у 2012 році. При цьому частка продукції харчової та переробної промисловості у загальному експорті продукції АПК становила близько 50%, тобто 8,8 мільярда доларів.
Зростання попиту на зовнішніх ринках є індикатором підвищення конкурентоздатності харчових продуктів від українського виробника. Так, у 2012 році продукція харчової та переробної промисловості у загальному експорті продукції агропромислового комплексу становила близько 50%, або 8,8 мільярда доларів.
«Належна якість продукції українського виробництва дає змогу експортувати до 20% вироблених в Україні молочних виробів, 20% вироблених маргаринів, 20% бурякового цукру, 50% вироблених кондитерських виробів та 90% виробленої в Україні соняшникової олії. На сьогодні кожна друга тонна соняшникової олії, яка реалізується на світовому ринку, вироблена в Україні», – наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень.
Разом із цим попит на продовольство на світовому ринку постійно зростає. Тому, аби завоювати провідні позиції та підвищити конкурентоздатність, в Україні на підприємствах харчової промисловості запроваджуються системи контролю за якістю, в тому числі НАССР, які відповідають міжнародним вимогам. Так, ці системи вже впроваджені на 99% українських підприємств, що здійснюють експорт до країн Європейського Союзу чи Росії.
Окрім того, у грудні минулого року, після спільної 4-річної роботи Мінагрополітики та Держветфітослужби, генеральний директорат САНКО включив Україну до списку країн, які мають право експортувати продукцію птахівництва до Європейського Союзу. Цей факт свідчить про те, що Україна стає повноправним гравцем на ринку харчової продукції у світі, й раніше недосяжний рубіж високотехнологічна галузь птахівництва вже подолала.





Схожі новини
  • Вітчизняні виробники молока здатні замістити своєю продукцією імпорт – М.Азаров
  • За кордоном зростає попит на українські харчі
  • За кордоном зростає попит на українські харчі
  • Українські харчі у світі цінують
  • Близько 90% харчової продукції, яку споживають українці, − вітчизняного виробництва

  • Комментарі


    What a great roesurce this text is.

    Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.