Аграрний тиждень. Україна
» » Кооперативи та сімейні ферми сприятимуть підвищенню закупівельних цін на молоко
» » Кооперативи та сімейні ферми сприятимуть підвищенню закупівельних цін на молоко

Кооперативи та сімейні ферми сприятимуть підвищенню закупівельних цін на молоко


Адміністративне регулювання закупівельних цін на молоко є лише тимчасовим заходом. Тому, аби отримати економічно обґрунтовану ціну на молоко, селяни мають підвищити його товарність, а також знайти оптимальні шляхи збуту. Досягти цього можна за рахунок розвитку сімейних ферм з використанням сучасних технологій, а також об’єднання в кооперативи, які сприятимуть реалізації без посередників. Про це сьогодні під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Ми розуміємо, що адміністративне регулювання – це тимчасовий захід на короткий час. Основною ж причиною недостатньо високих закупівельних цін на молоко є необґрунтований та неконтрольований посередник. Саме його зловживання призводить до втрат сільгоспвиробників. Окрім того, у домашніх умовах селяни виробляють молоко недостатньо високої якості. Це теж знижує ціну. Вихід – створення заготівельних кооперативів та сімейних ферм», − наголосив Микола Присяжнюк.
Міністр зауважив, що створення сімейних ферм сприятиме підвищенню товарності молока. Адже в них використовуватиметься сучасне обладнання, яке забезпечує високу якість молока. Завдяки ж організації молочарських кооперативів селяни зможуть налагодити оптимальні шляхи збуту, уникаючи посередників.
«Разом це дасть можливість селянам отримати економічно обґрунтовану ціну на молоко», − резюмував Микола Присяжнюк.





Схожі новини
  • В Україні від початку року вироблено майже 2,1 мільйона тонн молока
  • Закупівельні ціни на молоко в одноосібників зросли на 18%
  • Микола Присяжнюк: Держава контролюватиме закупівельні ціни на молоко на рівні 2,2 грн/л
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток сімейних ферм та кооперативів повинен стати основою ведення молочного скотарства Львівщини»
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток сімейних ферм та кооперативів повинен стати основою ведення молочного скотарства Львівщини»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.