Аграрний тиждень. Україна
» » З початку року в Криму органи земресурсів зареєстрували 10 тис. земельних ділянок
» » З початку року в Криму органи земресурсів зареєстрували 10 тис. земельних ділянок

З початку року в Криму органи земресурсів зареєстрували 10 тис. земельних ділянок


Територіальними органами Держземагентства в Криму станом на 13 травня 2013 року зареєстровано 9967 земельних ділянок, надано 5013 витягів з відомостей Державного земельного кадастру.

Найбільше земельних ділянок зареєстровано в м. Сімферополі і Сімферопольському районі (2190), Джанкойському і Красногвардійському районах (2019), у містах Саки, Євпаторія, Сакському районі (1754). Найнижчий показник у Кіровському районі, де зареєстровано 22 земельних ділянки.

Усього від громадян з початку року на реєстрацію земельних ділянок надійшло 16042 заяв. З них 6075, або 38% отримали негативний протокол з бази кадастру, тобто не пройшли реєстрацію, що свідчить про недостатню якість робіт з підготовки документів сертифікованими землевпорядниками.

Як повідомляв Рескомзем, з 2013 року в Україні припинено видачу державних актів на землю. До повноважень органів земельних ресурсів відносяться державна реєстрація земельних ділянок у Державному земельному кадастрі і видача відомостей з нього. Право власності (користування) на земельну ділянку реєструється Державною реєстраційною службою.






Схожі новини
  • Щохвилини фахівці Держземагентства реєструють 5 земельних ділянок
  • Щохвилини фахівці Держземагентства реєструють 5 земельних ділянок
  • Сергій Тимченко: З початку року в Національній кадастровій системі зареєстровано майже 400 тис. нових земельних ділянок
  • З початку року в Криму органи земресурсів зареєстрували 10 тис. земельних ділянок
  • В Україні з початку року видано 624,9 тис. держактів на землю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.