Аграрний тиждень. Україна
» » Уряд розробить інвестиційні проекти для відновлення зрошувальних систем
» » Уряд розробить інвестиційні проекти для відновлення зрошувальних систем

Уряд розробить інвестиційні проекти для відновлення зрошувальних систем


Уряд розробить інвестиційні проекти, завдяки яким буде відновлено та модернізовано зрошувальні системи по всій Україні. Так, зрошення 2,5 мільйона гектарів дозволить збільшити валове виробництво зерна в 3-4 рази в зонах ризикованого землеробства. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час робочої поїздки до Криму.
«Вирощування зернових та овочів у Південних областях і Криму без зрошення є дуже складним. Без поливу в цих регіонах не обійтися. Тому у Програмі активізації розвитку економіки передбачено, що площі зрошуваних земель будуть збільшені. Зокрема, відновлення поливу в Криму та Херсонській області дозволить наростити виробництво валової продукції майже до 27 мільярдів доларів на рік», − зазначив Міністр.
Микола Присяжнюк наголосив − для того, щоб мережі зрошення запрацювали по всій Україні, необхідно розробити інвестиційні проекти, завдяки яким будуть відновлені та модернізовані системи зрошування.
«Завдяки цим проектам будуть відновлені системи зрошення на площі 2,5 мільйона гектарів, що дозволить збільшити валове виробництво зерна в 3-4 рази», − зауважив Міністр.
Окрім цього, під час робочої наради з керівництвом регіону Микола Присяжнюк доручив сформувати Штаб, який займатиметься розробкою та впровадженням ініціатив щодо відновлення існуючих та розвитку нових систем зрошення в АР Крим.





Схожі новини
  • Інвестиційний проект для відновлення зрошення на Півдні проходить обговорення
  • На Херсонщині планують збільшувати площі зрошувальних земель
  • Присяжнюк: Урожай зернових може зрости на 20 мільйонів тонн за умови відновлення систем зрошення
  • Азаров доручив Мінагрополітики розробити ряд невідкладних заходів з відновлення системи зрошуваного землеробства в Україні
  • Микола Присяжнюк: «Україна та Саудівська Аравія створять спільне підприємство для інвестування у систему меліорації»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.