Аграрний тиждень. Україна
» » З початку року вітчизняні аграрії залучили 7,3 млрд грн кредитів
» » З початку року вітчизняні аграрії залучили 7,3 млрд грн кредитів

З початку року вітчизняні аграрії залучили 7,3 млрд грн кредитів


Від початку року вітчизняні аграрії залучили 7,3 мільярда гривень кредитів, що в 1,2 разу більше, ніж минулоріч. Ці кошти сільгоспвиробники спрямували, в тому числі, на весняну посівну та збиральну кампанії. Загалом за півроку банківським кредитуванням скористалися майже 2 тисячі сільгосппідприємств. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Уряд усіляко сприяє збільшенню фінансування аграріїв, у тому числі і за рахунок банківських кредитів. І наразі сільгоспвиробники продовжують активно співпрацювати з комерційними банками у регіонах», − зазначив Микола Присяжнюк.

Так, станом на 19 липня сільгосппідприємства позичили в банках 7,3 мільярда гривень, що в 1,2 разу більше, ніж на відповідну дату минулого року, коли аграрії залучили 5,8 мільярда гривень. Загалом майже 2 тисячі сільгосппідприємств взяли кредити в банках.

За словами Міністра, найбільше кредитів залучили аграрії Миколаївської, Черкаської, Тернопільської та Вінницької областей. Активно працюють у цьому напрямку Харківська, Дніпропетровська та Полтавська області.

«Аграрії зарекомендували себе як відповідальні позичальники. Тому у разі потреби банки йдуть їм назустріч та пролонгують кредити, що залучені протягом минулих років», − зауважив Міністр.



Схожі новини
  • В Україні ярими культурами засіяли майже 90% запланованих площ
  • Українські аграрії залучили майже 3 мільярда гривень кредитів
  • Аграрії Херсонщини залучили 75 мільйонів гривень кредитів для весняно-польових робіт
  • У 2012 році українські аграрії залучили понад 4,7 мільярда гривень пільгових кредитів для проведення посівної
  • На посівну кампанію аграрії залучили утричі більше кредитів, ніж торік

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.