Аграрний тиждень. Україна
» » Дрібніші, але ефективніші
» » Дрібніші, але ефективніші

Дрібніші, але ефективніші


У ході реформування агросектора, на Донеччині розпайовано майже 1,5 млн. га сільськогосподарських угідь, або понад 70% від їх загальної площі. Середній розмір паю становить більше шести гектарів, повыдомляє прес-служба Державного агентства земельних ресурсів
Роздержавлення та приватизація землі, реорганізація сільгосппідприємств відкрили можливість для розвитку різних форм агровиробництва на засадах приватної власності. Так, на базі 427 колективних сільгосппідприємств створено 965 нових агроформувань. Із них: 349 – фермерські господарства, 408 – товариства з обмеженою відповідальністю, 169 – приватно-орендні підприємства, 33 – акціонерні товариства та 6 сільськогосподарських кооперативів. Загальна площа земель, на якій господарюють зазначені суб’єкти, сягає понад 800 тис. гектарів.
Основним видом діяльності сільгосптоваровиробників є рослинництво і тваринництво. Саме ці галузі сільського господарства задовольняють потреби мешканців Донеччини і роблять вагомий внесок у продовольчу безпеку країни в цілому.
Близько 50 тисяч громадян області обробляють свої земельні ділянки самостійно. Існує також невелика частка земель, так звані невитребувані та невизначені земельні паї, загальна кількість яких у шахтарському краї становить 16,5 тис. гектарів. Нині вони перебувають в оренді фізичних або юридичних осіб.







Схожі новини
  • На Закарпатті найбільшу кількість сільгосппідприємств становлять фермерські господарства
  • На Донеччині законсервовано майже 5 тисяч гектарів деградованих земель
  • За рік площа ріллі в Україні збільшилася на 19,9 тис. га, однак сільгоспземель поменшало на 20,9 тис. га
  • На Закарпатті 102,4 тис. громадян господарюють на власних земельних паях
  • В Україні створено більше 34 тис. нових агроформувань - Держкомзем

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.