Аграрний тиждень. Україна
» » Угода про Асоціацію з ЄС дозволить Україні отримати ще 4 млдр грн.
» » Угода про Асоціацію з ЄС дозволить Україні отримати ще 4 млдр грн.

Угода про Асоціацію з ЄС дозволить Україні отримати ще 4 млдр грн.


Україна може отримати понад 4 мільярди гривень додаткових надходжень від експорту сільгосппродукції. Ці кошти надійдуть у разі створення Зони вільної торгівлі з ЄС. А від торгівлі зерновими Україна зможе додатково отримати ще понад 2 мільярда гривень. Про це сьогодні на IV Українському зерновому конгресі повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС має запрацювати її ключова складова − поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. Це стане головним механізмом економічної інтеграції України у ринок ЄС», − зазначив Микола Присяжнюк.
За словами Міністра, в довгостроковій перспективі створення Зони вільної торгівлі вигідне не тільки для України та Євросоюзу, але і для інших торговельних партнерів України.
«Початковий ефект від скасування мит з боку ЄС, за оцінками експертів, забезпечить додаткові надходження від експорту сільгосппродукції обсягом понад 4 мільярда гривень. Зокрема, від торгівлі зерном Україна зможе додатково отримати більше 2 мільярдів гривень», − наголосив Микола Присяжнюк.





Схожі новини
  • За 8 місяців частка АПК у загальному експорті України становила 25%
  • Агросектор України стане більш привабливим після підписання Угоди про асоціацію з ЄС
  • Аграрії хочуть, щоб Україна та ЄС якомога швидше підписали угоду про ЗВТ – Присяжнюк
  • В'єтнам та Україна активізують переговори щодо створення зони вільної торгівлі
  • Вільну торгівлю" з ЄС узаконять 19 грудня

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.