Аграрний тиждень. Україна
» » «Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де росте курка для Європи
» » «Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де росте курка для Європи

    «Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де росте курка для Європи


    Європі — українську курку. Найбільший виробник курятини в Україні — «Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де ростуть кури, якими не соромно годувати Європу. Перша партія курятини, яка в Україні відома як «Наша Ряба», уже прийшлися до смаку голландцям. Вони просять ще.

    «Експортували першу партію, зараз готується друга партія, — розповідає Віталій Башинський, заступник голови державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, — 68 з хвостиком тонн.»

    До такого кроку йшли сім років. «Миронівська птахофабрика» будувалась під Каневом з «нуля». Розрахунок був, що згодом звідси будуть здійснюватись поставки до Європейського Союзу.

    «Навіть у Європі умови вирощування і безпеки гірші, ніж у нас», ― заявляє Андрій Сергеєв, головний зоотехнік компанії «Миронівський хлібопродукт».

    Годують курчат натуральними кормами, які вирощують на полях навколо птахофабрики. Єдина різниця між куркою для українців і європейців — це розмір. Європа любить маленькі тушки, тому курчат забивають у віці 34 дні, коли вони важать менше двох кілограмів. Для українців курчат годують на десять днів довше — українці полюбляють великі тушки вагою до двох з половиною кілограмів.

    На зоні вирощування птиці «Миронівської птахофабрики» є дві свердловини, башта, фільтри. Звідти вода надходить у пташники, безпосередньо в них фільтрується повторно. Неподалік свій утильзавод (утилізують відходи виробництва). За пташниками доглядають 12 людей.

    «Птиця заселяється одновікова. Система називається "усе зайнято — усе пусто", — розповідає Андрій Сергеєв, — що дозволяє у перерву повністю очистити приміщення від птиці та посліду, продезинфікувати.»

    Якість тушок оцінює комп’ютер ― фотографує і визначає кондицію. Після чого кондиційну тушку пакують цілою, некондиційну розбирають. Термін зберігання курятини у вакуумній упаковці ― 7 днів, незапакованої ― 4 дні.
     





    Схожі новини
  • Україна готує курятину для ЄС
  • Побачити на власні очі
  • Схвалено проект листа до ЄІБ щодо будівництва Вінницької птахофабрики
  • МФК надасть «Миронівському хлібопродукту» 50 млн дол. кредиту
  • МХП розраховує з літа експортувати до ЄС близько 100-120 тонн курятини на місяць

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

«Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де росте курка для Європи


Європі — українську курку. Найбільший виробник курятини в Україні — «Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де ростуть кури, якими не соромно годувати Європу. Перша партія курятини, яка в Україні відома як «Наша Ряба», уже прийшлися до смаку голландцям. Вони просять ще.

«Експортували першу партію, зараз готується друга партія, — розповідає Віталій Башинський, заступник голови державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, — 68 з хвостиком тонн.»

До такого кроку йшли сім років. «Миронівська птахофабрика» будувалась під Каневом з «нуля». Розрахунок був, що згодом звідси будуть здійснюватись поставки до Європейського Союзу.

«Навіть у Європі умови вирощування і безпеки гірші, ніж у нас», ― заявляє Андрій Сергеєв, головний зоотехнік компанії «Миронівський хлібопродукт».

Годують курчат натуральними кормами, які вирощують на полях навколо птахофабрики. Єдина різниця між куркою для українців і європейців — це розмір. Європа любить маленькі тушки, тому курчат забивають у віці 34 дні, коли вони важать менше двох кілограмів. Для українців курчат годують на десять днів довше — українці полюбляють великі тушки вагою до двох з половиною кілограмів.

На зоні вирощування птиці «Миронівської птахофабрики» є дві свердловини, башта, фільтри. Звідти вода надходить у пташники, безпосередньо в них фільтрується повторно. Неподалік свій утильзавод (утилізують відходи виробництва). За пташниками доглядають 12 людей.

«Птиця заселяється одновікова. Система називається "усе зайнято — усе пусто", — розповідає Андрій Сергеєв, — що дозволяє у перерву повністю очистити приміщення від птиці та посліду, продезинфікувати.»

Якість тушок оцінює комп’ютер ― фотографує і визначає кондицію. Після чого кондиційну тушку пакують цілою, некондиційну розбирають. Термін зберігання курятини у вакуумній упаковці ― 7 днів, незапакованої ― 4 дні.
 
//agravery.com/





Схожі новини
  • Україна готує курятину для ЄС
  • Побачити на власні очі
  • Схвалено проект листа до ЄІБ щодо будівництва Вінницької птахофабрики
  • МФК надасть «Миронівському хлібопродукту» 50 млн дол. кредиту
  • МХП розраховує з літа експортувати до ЄС близько 100-120 тонн курятини на місяць

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.