Аграрний тиждень. Україна
» » На заходи з охорони земель використано 86,6 млн гривень
» » На заходи з охорони земель використано 86,6 млн гривень

На заходи з охорони земель використано 86,6 млн гривень


У 2013 році в Україні на заходи з охорони земель використано 86,6 млн гривень. Зокрема, на проведення робіт щодо збереження та відновлення земель спрямовано 26,5 млн грн, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва. Крім того, відповідно до регіональних програм минулого року на охорону земель виділено 60,1 млн гривень.
Загалом за рік, що минув, здійснено консервацію 1,3 тис. га земель, з них 911,7 га шляхом заліснення та 351,5 га – залуження. У стадії консервації перебуває 22,2 тис. га земель.
Протягом року рекультивовано 636,3 га порушених земель, з них більше 68% становлять сільськогосподарські угіддя. Загальна площа земель, що перебувають у стадії рекультивації, становить понад 7 тис. гектарів. Загальна площа порушених земель по Україні становить 145,6 тис. гектарів.
Зокрема, поліпшено 3,1 тис. га малопродуктивних угідь. Перебувають у стадії поліпшення 2,6 тис. га земель, з них 38% – рілля.
Загалом протягом 2013 року здійснено будівництво та реконструкцію протиерозійних гідротехнічних споруд протяжністю 2,4 км, на загальній площі 15,6 гектара. Наразі 19 об’єктів перебувають у стадії будівництва.
За інформацією територіальних органів Держземагентства, загальна площа земель, що потребують консервації, по Україні становить 1,1 млн га, з них 642,4 тис. га – деградовані, 485,3 тис. га – малопродуктивні і 11,8 тис. га – техногенно забруднені землі.





Схожі новини
  • До бюджетів надійшло 55,9 млн гривень у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва
  • З початку року відшкодовано 31,4 млн грн втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва
  • До бюджетів різних рівнів надійшло 22,6 млн гривень у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва
  • Кошти від відшкодування втрат сільсько- і лісогосподарського виробництва потребують належного використання
  • До бюджетів надійшло 89,8 млн гривень у порядку відшкодування втрат сільсько- і лісогосподарського виробництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.