Аграрний тиждень. Україна
» » Виробництво обробленого молока зросло на 17% у цьому році
» » Виробництво обробленого молока зросло на 17% у цьому році

    Виробництво обробленого молока зросло на 17% у цьому році


    За січень-лютий 2014 року молокопереробними підприємствами України було виготовлено 151,8 тис. т молока обробленого, що на 17% більше за аналогічні показники попереднього року. Про це повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
     В лютому місяці цього року було виготовлено 77,5 тис. т молока обробленого, тоді як у лютому 2013 року даний показник був меншим на 22% і склав 63,6 тис. т. Значно зменшилось у цьому році виробництво молока та вершків згущених – на 20%. Виробництво йогуртів та іншої кисломолочної продукції за результатами двох місяців склало близько 8,1 тис. т, що 2,3% менше за показники попереднього року. Виробництво сирів практично відповідає показникам минулого року, спостерігалось тільки незначне зменшення виробництва сичужних сирів. Також мало місце значне зростання виробництва кисломолочного сиру – на 24%, в порівнянні до обсягів виробництва в січні-лютому 2013 року.
    У цьому році спостерігалось зростання надходження молока на переробку від сільськогосподарських підприємств, адже вони збільшили виробництво молока на 6,2%, порівняно до аналогічного періоду попереднього року. Це досить непоганий показник, зважаючи на те, що поголів'я корів у сільськогосподарських підприємствах за відповідний період скоротилось на 2,7%. Це свідчить про зростання продуктивності корів, якому сприяють високі закупівельні ціни на молоко та прийнятні ціни на корми.
    «Збільшення виробництва обробленого молока є результатом надходження більшої кількості молока на переробні підприємства, ніж у минулому році, а також деякої переорієнтації у виробництві молочної продукції. Торгові мережі залучають все більшу кількість покупців, і тому роль стихійних ринків і традиційних базарів постійно зменшується. Все більше споживачів віддають перевагу фабричному обробленому молоку», - повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.  





    Схожі новини
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%
  • Зовнішньоторговельне сальдо молочної продукції скоротилось на 14%
  • Виробники молока в Україні опинилися на межі виживання
  • Виробництво обробленого молока за 9 місяців зросло на 6%
  • Виробництво обробленого молока за 9 місяців зросло на 6%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Виробництво обробленого молока зросло на 17% у цьому році


За січень-лютий 2014 року молокопереробними підприємствами України було виготовлено 151,8 тис. т молока обробленого, що на 17% більше за аналогічні показники попереднього року. Про це повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
 В лютому місяці цього року було виготовлено 77,5 тис. т молока обробленого, тоді як у лютому 2013 року даний показник був меншим на 22% і склав 63,6 тис. т. Значно зменшилось у цьому році виробництво молока та вершків згущених – на 20%. Виробництво йогуртів та іншої кисломолочної продукції за результатами двох місяців склало близько 8,1 тис. т, що 2,3% менше за показники попереднього року. Виробництво сирів практично відповідає показникам минулого року, спостерігалось тільки незначне зменшення виробництва сичужних сирів. Також мало місце значне зростання виробництва кисломолочного сиру – на 24%, в порівнянні до обсягів виробництва в січні-лютому 2013 року.
У цьому році спостерігалось зростання надходження молока на переробку від сільськогосподарських підприємств, адже вони збільшили виробництво молока на 6,2%, порівняно до аналогічного періоду попереднього року. Це досить непоганий показник, зважаючи на те, що поголів'я корів у сільськогосподарських підприємствах за відповідний період скоротилось на 2,7%. Це свідчить про зростання продуктивності корів, якому сприяють високі закупівельні ціни на молоко та прийнятні ціни на корми.
«Збільшення виробництва обробленого молока є результатом надходження більшої кількості молока на переробні підприємства, ніж у минулому році, а також деякої переорієнтації у виробництві молочної продукції. Торгові мережі залучають все більшу кількість покупців, і тому роль стихійних ринків і традиційних базарів постійно зменшується. Все більше споживачів віддають перевагу фабричному обробленому молоку», - повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.  





Схожі новини
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%
  • Зовнішньоторговельне сальдо молочної продукції скоротилось на 14%
  • Виробники молока в Україні опинилися на межі виживання
  • Виробництво обробленого молока за 9 місяців зросло на 6%
  • Виробництво обробленого молока за 9 місяців зросло на 6%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.