Аграрний тиждень. Україна
» » Європейський досвід у сфері харчової безпеки
» » Європейський досвід у сфері харчової безпеки

Європейський досвід у сфері харчової безпеки


Мінагрополітики та Держветфітослужба взяли участь у робочій зустрічі Глобального партнерства з питань безпечності харчових продуктів (Global Food Safety Partnership). Зустріч було організовано групою Світового Банку та Радою з питань аграрної політики та продовольства Данії в м. Орхус (Королівство Данія).

   Участь у заході дала можливість ознайомитись із цілями та завданнями Глобального партнерства з питань безпечності харчових продуктів як одного з найкращих прикладів кооперації приватного та публічного секторів в державах-членах ЄС. Також учасники з України отримали інформацію, як ефективно використати досвід Данії в Україні у зазначеній сфері.

   Крім того, представниками Мінагрополітики та Держветфітослужби було взято участь у тренінгу на тему "Досвід Данії щодо питань безпечності харчових продуктів у домашньому тваринництві", під час якого було ознайомлено із особливостями законодавства ЄС у сфері безпечності харчових продуктів та його практичної реалізації на прикладі Данії. Зокрема щодо безпечності молока та молочної продукції, принципами НАССР, попередження та контролю за хворобами тварин.

   Отримані знання та досвід в подальшому будуть використані, серед іншого, при розробці національного законодавства з метою його гармонізації із нормами ЄС та при його практичній реалізації.





Схожі новини
  • В Данії обговорять можливість технічної допомоги ЄС
  • Законопроекти, погоджені з бізнесом, мають бути прийняті найближчим часом – заступник міністра
  • Мінагрополітики та Американська Торгівельна Палата домовились спільно вирішувати проблеми бізнесу
  • Удосконалене законодавство дозволить українцям харчуватися якісними і безпечними продуктами
  • Україна та Росія продовжать співпрацю в сфері забезпечення безпечності та якості харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.