Аграрний тиждень. Україна
» » 4 фактори впливу на ефективність виробництва свинини
» » 4 фактори впливу на ефективність виробництва свинини

    4 фактори впливу на ефективність виробництва свинини


    Свинарство - одна з найбільш перспективних галузей в агробізнесі. Вона забезпечує продуктами харчування мало не весь світ. Чи не щодня світові лідери з вирощування та виробництва свинини удосконалюють знання, технології, аби збільшити виробництво, зробивши його ефективнішим і менш затратним.

    Виробництво товарної свинини умовно можна поділити на два етапи: виробництво товарних поросят - репродуктор - та вирощування їх до забійної ваги – відгодівельник. Найприбутковіша – друга фаза, стверджує директор ТОВ «Фрідом Фарм Бекон», доцент кафедри генетики сільськогосподарських тварин Херсонського ДАУ Віктор Лісний.

    «Найшвидші та найбільші гроші можна отримати на відгодівлі товарного молодняку. На ринку з'явилось багато компаній, які пропонують висококласний молодняк 20-30 кг з Європи за привабливою ціною 750-780 гривень. Постачальник показує прогнозований рівень продуктивності даного поголів’я і гарантує, що за 3,5 місяці можна отримати 500-600 грн прибутку за одну голову. А на тисячі – півмільйона».

    Безумовно, породи та висококласний молодняк мають першочергове значення для успішності справи. Тому на племзаводах «Фрідом Фарм Бекон» (//www.ff-bacon.com/) селекціонери працюють над удосконаленням існуючих порід перспективного генофонду. Адже селекція - найголовніший фактор підвищення ефективності виробництва. Завдяки цьому рівень рентабельності вирощування свиней в господарстві становив у середньому 34%.

    Проте, слід зазначити, що високий прибуток визначають не лише висококласні породи. Є ще чимало факторів, які впливають на прибутковість цього бізнесу. Адже в різних господарствах, де тримають однакові породи свиней, часто різні результати. В. Лісний наводить 4 найголовніші фактори, на які зважають у «Фрідом Фарм Бекон» при вирощуванні свиней. Ці фактори впливають на продуктивність тварин, тож їх потрібно врахувати, аби не програти у цій справі й отримати хороший фінансовий результат.

    Перше, це висока конверсія корму. Потрібно розуміти, що годівля тварин із корит затратніша, ніж із самогодівниць на 0,5-1,0 кг корму на 1 кг приросту. Поросята зазвичай вигортають частину корму на підлогу, він забруднюється і стає непридатним для споживання. В господарстві вже давно використовують самогодівниці. Вони економлять корм і допомагають зберігати чистоту приміщення. До того ж, за підрахунками спеціалістів підприємства, такі самогодівниці окуповуються вже за 6 місяців.

    Наступний фактор – низький середньодобовий приріст. Тут головну роль грає мікроклімат. При підвищенні температури до 30°С апетит у свиней знижується вдвічі, а з ним, зрозуміло, і приріст. Така ж ситуація і при занизькій температурі. Якщо вона нижче 13°С – апетит підвищується, але частина енергії йде на обігрів тіла, а не на збільшення ваги. Тому варто завжди підтримувати стабільну температуру.

    Третій фактор – низька збереженість. При купівлі тварин слід пам’ятати, що 80% промислових стад - позитивні на респіраторні захворювання, такі як: мікоплазма, актинобацилярна плевропневмонія, хвороба Глессера та інші. В період карантину варто зробити щеплення від цирковірусу ЦВС-2 та респіраторного захворювання. У Великобританії традиційно вакцинують від цирковірозу та актинобацилярної плевропневмонії на 21-й день навіть здорових поросят. Щоб зменшити вірогідність поширення подібних хвороб, спеціалісти радять покращити технологічні умови – зменшити протяги, загазованість і вологість у приміщенні, тримати в чистоті годівниці, не допустити переохолоджень чи навпаки уникати спеки, мокрої і брудної підлоги. Попри те, що «Фрідом Фарм Бекон» (//www.ff-bacon.com/) має власний племзавод, що зменшує вірогідність потрапляння різних вірусів, тварини тут усі щеплені, а працівники дотримуються згадуваних правил догляду.

    І останній пункт – це знижена товарна ціна. Її причина – забійний вік у 7 місяців. Адже у тварин другої групи шпик більше 20 мм, який починає відкладатись у 4,5-5 місяців. Тож якщо ви хочете мати «м’ясний молодняк», запевняє В. Лісний, забій повинен бути не пізніше 180 днів.

    У господарствах, де добре усвідомлюють усі переваги інтенсивних технологій, впроваджують досягнення науки і техніки, комплексно враховують усі зазначені вище фактори, що впливають на ефективність виробництва, свинарство стане прибутковим бізнесом. У «Фрідом Фарм Бекон» це не лише розуміють, а й не один рік застосовують на практиці. Причому з відчутним економічним ефектом.

     

    Контакти

    Херсон, ул. Привокзальная, 5, а/я 19

    Тел.: (0552) 32-53-16; 32-53-87; факс 32-53-02; 32-53-81
    E-mail:
    ffbekon@ukr.net

    www.ff-bacon.com





    Схожі новини
  • Відгодівля свиней і паратипові фактори
  • Поздоровлення з Днем працівників сільського господарства від ТОВ «Фрідом Фарм Бекон»
  • Рецепт прибуткового свинарства від «Фрідом Фарм Бекон»
  • Високоефективне виробництво свинини із застосуванням сучасних селекційних досягнень та інтенсивних технологій
  • Високоефективне виробництво свинини із застосуванням сучасних селекційних досягнень та інтенсивних технологій

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

4 фактори впливу на ефективність виробництва свинини


Свинарство - одна з найбільш перспективних галузей в агробізнесі. Вона забезпечує продуктами харчування мало не весь світ. Чи не щодня світові лідери з вирощування та виробництва свинини удосконалюють знання, технології, аби збільшити виробництво, зробивши його ефективнішим і менш затратним.

Виробництво товарної свинини умовно можна поділити на два етапи: виробництво товарних поросят - репродуктор - та вирощування їх до забійної ваги – відгодівельник. Найприбутковіша – друга фаза, стверджує директор ТОВ «Фрідом Фарм Бекон», доцент кафедри генетики сільськогосподарських тварин Херсонського ДАУ Віктор Лісний.

«Найшвидші та найбільші гроші можна отримати на відгодівлі товарного молодняку. На ринку з'явилось багато компаній, які пропонують висококласний молодняк 20-30 кг з Європи за привабливою ціною 750-780 гривень. Постачальник показує прогнозований рівень продуктивності даного поголів’я і гарантує, що за 3,5 місяці можна отримати 500-600 грн прибутку за одну голову. А на тисячі – півмільйона».

Безумовно, породи та висококласний молодняк мають першочергове значення для успішності справи. Тому на племзаводах «Фрідом Фарм Бекон» (//www.ff-bacon.com/) селекціонери працюють над удосконаленням існуючих порід перспективного генофонду. Адже селекція - найголовніший фактор підвищення ефективності виробництва. Завдяки цьому рівень рентабельності вирощування свиней в господарстві становив у середньому 34%.

Проте, слід зазначити, що високий прибуток визначають не лише висококласні породи. Є ще чимало факторів, які впливають на прибутковість цього бізнесу. Адже в різних господарствах, де тримають однакові породи свиней, часто різні результати. В. Лісний наводить 4 найголовніші фактори, на які зважають у «Фрідом Фарм Бекон» при вирощуванні свиней. Ці фактори впливають на продуктивність тварин, тож їх потрібно врахувати, аби не програти у цій справі й отримати хороший фінансовий результат.

Перше, це висока конверсія корму. Потрібно розуміти, що годівля тварин із корит затратніша, ніж із самогодівниць на 0,5-1,0 кг корму на 1 кг приросту. Поросята зазвичай вигортають частину корму на підлогу, він забруднюється і стає непридатним для споживання. В господарстві вже давно використовують самогодівниці. Вони економлять корм і допомагають зберігати чистоту приміщення. До того ж, за підрахунками спеціалістів підприємства, такі самогодівниці окуповуються вже за 6 місяців.

Наступний фактор – низький середньодобовий приріст. Тут головну роль грає мікроклімат. При підвищенні температури до 30°С апетит у свиней знижується вдвічі, а з ним, зрозуміло, і приріст. Така ж ситуація і при занизькій температурі. Якщо вона нижче 13°С – апетит підвищується, але частина енергії йде на обігрів тіла, а не на збільшення ваги. Тому варто завжди підтримувати стабільну температуру.

Третій фактор – низька збереженість. При купівлі тварин слід пам’ятати, що 80% промислових стад - позитивні на респіраторні захворювання, такі як: мікоплазма, актинобацилярна плевропневмонія, хвороба Глессера та інші. В період карантину варто зробити щеплення від цирковірусу ЦВС-2 та респіраторного захворювання. У Великобританії традиційно вакцинують від цирковірозу та актинобацилярної плевропневмонії на 21-й день навіть здорових поросят. Щоб зменшити вірогідність поширення подібних хвороб, спеціалісти радять покращити технологічні умови – зменшити протяги, загазованість і вологість у приміщенні, тримати в чистоті годівниці, не допустити переохолоджень чи навпаки уникати спеки, мокрої і брудної підлоги. Попри те, що «Фрідом Фарм Бекон» (//www.ff-bacon.com/) має власний племзавод, що зменшує вірогідність потрапляння різних вірусів, тварини тут усі щеплені, а працівники дотримуються згадуваних правил догляду.

І останній пункт – це знижена товарна ціна. Її причина – забійний вік у 7 місяців. Адже у тварин другої групи шпик більше 20 мм, який починає відкладатись у 4,5-5 місяців. Тож якщо ви хочете мати «м’ясний молодняк», запевняє В. Лісний, забій повинен бути не пізніше 180 днів.

У господарствах, де добре усвідомлюють усі переваги інтенсивних технологій, впроваджують досягнення науки і техніки, комплексно враховують усі зазначені вище фактори, що впливають на ефективність виробництва, свинарство стане прибутковим бізнесом. У «Фрідом Фарм Бекон» це не лише розуміють, а й не один рік застосовують на практиці. Причому з відчутним економічним ефектом.

 

Контакти

Херсон, ул. Привокзальная, 5, а/я 19

Тел.: (0552) 32-53-16; 32-53-87; факс 32-53-02; 32-53-81
E-mail:
ffbekon@ukr.net

www.ff-bacon.com





Схожі новини
  • Відгодівля свиней і паратипові фактори
  • Поздоровлення з Днем працівників сільського господарства від ТОВ «Фрідом Фарм Бекон»
  • Рецепт прибуткового свинарства від «Фрідом Фарм Бекон»
  • Високоефективне виробництво свинини із застосуванням сучасних селекційних досягнень та інтенсивних технологій
  • Високоефективне виробництво свинини із застосуванням сучасних селекційних досягнень та інтенсивних технологій

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.