Аграрний тиждень. Україна
» » Україна і Канада планують підписати угоду про вільну торгівлю
» » Україна і Канада планують підписати угоду про вільну торгівлю

Україна і Канада планують підписати угоду про вільну торгівлю


    Україна зацікавлена у якнайшвидшому підписанні угоди про вільну торгівлю з Канадою.Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Канади в Україні Даніель Карон.
    Глава уряду зауважив, що минулого року різко знизився обсяг торговельних операцій між Україною та Канадою: «Він становив лише 382 млн. дол Для таких країн, як Канада і Україна, це не гроші. І це говорить про те, що практично торгівля завмерла ».
    При цьому прем'єр-міністр підкреслив, що потенціал двох країн набагато більше: «Ми можемо в 5 разів збільшити товарообіг».
    І тому зараз, за словами М. Азарова, Україна готова приступити до переговорів щодо підписання угоди про вільну торгівлю між двома країнами. Він упевнений, що ця угода принесе взаємну вигоду як Україні, так і Канаді.
    Глава уряду дав доручення «оживити» роботу міжурядової комісії та активізувати роботу з підготовки підписання угоди. М. Азаров зауважив, що Україна готова прийняти канадську делегацію високого рівня, яка збирається прибути в травні для обговорення низки питань співпраці, зокрема і щодо підписання угоди про вільну торгівлю.


АПКінформ





Схожі новини
  • Кабінет Міністрів схвалив підписання Протоколу до Угоди про вільну торгівлю між урядами України та Таджикистану
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Азаров убежден, что больше продукты дорожать не будут,.. но и меньше тоже
  • МінАП України буде здавати худобу в лізинг
  • Україна планує вже в 2010 році вирішити питання про створення зони вільної торгівлі з ЄС - Янукович

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.