Аграрний тиждень. Україна
» » Прем'єр Яценюк запропонував до Уряду Л.Козаченка та І.Мірошніченка
» » Прем'єр Яценюк запропонував до Уряду Л.Козаченка та І.Мірошніченка

    Прем'єр Яценюк запропонував до Уряду Л.Козаченка та І.Мірошніченка


    На прес-конференції у п’ятницю, 14 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував політичним силам майбутньої коаліції кандидатури для розгляду можливості їх делегування до складу нового Кабінету Міністрів України, нагадавши, що два тижні тому він публічно звернувся до всіх політичних сил демократичного табору подати кандидатури до складу Уряду.

    Глава Уряду наголосив, що його принципова позиція – це необхідність «солідарної відповідальності всіх політичних сил за виконання реформ і долю країни»: «Абсолютно прийнятним і правильним є те, коли кожна політична сила, яка підписує угоду про коаліцію, представляє себе не тільки у Верховній Раді, а й делегує своїх представників до Кабінету Міністрів України».

    «Переконаний, що всі готові нести відповідальність за країну, і ніхто в Парламенті не відсидиться, а потім не буде розказувати про новий злочинний Уряд. Всі йшли для змін, тому важливо, щоби такі зміни виконувалися конкретними людьми», - сказав він.

    «Основне – це публічність. Кожне прізвище, кожна кандидатура, кожна людина, делегована політичною партією, – на всенародне обговорення. Попередніх варіантів, коли в стінах Парламенту за п'ять хвилин перед голосуванням роздавалися прізвища людей, які будуть міністрами і відповідати за долю держави, - при моєму керівництві Урядом не буде. Цей Уряд був затверджений на Майдані, новий Уряд повинен бути затверджений з огляду на принципи, за які боролися на Майдані», - наголосив Арсеній Яценюк.

    Оскільки пропозицій із кандидатурами до складу Уряду від політичних сил не надійшло, Глава Уряду звернувся політичних партнерів, які отримали більшість у новій Верховній Раді, розглянути можливість делегування до Уряду наступних осіб. Посаду Віце-Прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, на переконання Арсенія Яценюка, має обіймати Володимир Гройсман: «Він розпочав підготовку процесів децентралізації в країні. На нього була покладена низка надскладних завдань, в тому числі і штаб щодо розслідування авіакатастрофи МН-17, і антикризові штаби. Він себе зарекомендував як достойна і фахова людина».

    Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд вважає основними точками зростання української економіки енергетичний і аграрний сектори. Він підкреслив, що для забезпечення розвитку АПК в Уряді необхідно створити посаду віце-прем'єр-міністра і запропонував делегувати на цю посаду Івана Мірошниченка із партії «Самопоміч». Глава Уряду зазначив, що Іван Мірошниченко працював в компанії «Каргілл», «володіє іноземними мовами, фахова людина на аграрному ринку».

    Глава Уряду звернувся до партнерів із «Батьківщини» делегувати на посаду віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Ігоря Жданова: «Ігор Жданов пройшов весь Майдан. Він кандидат наук, працював у низці дослідницьких і експертних центрів, у Раді національної безпеки і оборони».

    Посаду Міністра внутрішніх справ, на переконання Арсенія Яценюка, має обіймати Арсен Аваков: «Саме під його керівництвом сформована Національна гвардія, започаткована реформа Міністерства внутрішніх справ України. Вважаю, що Арсен Борисович повинен завершувати те, що розпочав, на посаді Міністра внутрішніх справ».

    Щодо очільника Міністерства фінансів, Арсеній Яценюк зазначив: «Міністр фінансів має відповідати за фінанси держави, а не фінанси партій. Саме тому на посаду Міністра фінансів України пропонується технократ, який зараз проводить перемовини з Міжнародним валютним фондом і обіймає посаду заступника Міністра фінансів, - Віталій Лісовенко».

    На посаду Міністра юстиції України запропоновано кандидатуру Павла Петренка: «Він розпочав реальні зміни в Міністерстві юстиції, викорінена корупція в реалізації арештованого майна, запроваджені прозорі тендери, змінена система реєстрації майна. Підготовлені і внесені до Парламенту необхідні зміни до законодавства щодо правової і судової реформи. Павло Дмитрович також повинен далі продовжувати свою роботу на посаді Міністра справедливості - Міністра юстиції України».

    Арсеній Яценюк звернувся до Блоку Петра Порошенка делегувати на посаду очільника Міністерства аграрної політики та продовольства Леоніда Козаченка: «Досвідчений фахівець, його знають у світі. Він знає, що таке світова аграрна політика і продовольча безпека».

    На посаду Міністра економічного розвитку і торгівлі Блоку Петра Порошенка пропонується делегувати Дмитра Шимківа, який відповідає за підготовку плану реформ в Адміністрації Президента: «Стратегія-2020, яка була за презентована Президентом, може бути дуже доброю основою для подальших довгострокових реформ».

    На посаду Міністра освіти і науки Арсеній Яценюк запропонував делегувати Сергія Квіта від Блоку Петра Порошенка: «Ми разом готували закон про вищу освіту, цей закон прийнятий, і зараз почалася процедура його імплементації. На порядку денному закони про дошкільну, середню освіту і загальний закон про освіту. Протягом останніх декількох місяців багато в Міністерстві що зроблено, і Сергій Миронович може зреалізувати зміни в системі освіти».

    На пост Міністерства енергетики та вугільної промисловості пропонується кандидатура голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва – «технократа, англомовного, який себе зарекомендував у реформуванні НАК «Нафтогаз України»: «Ми разом з ним почали реверс газу, зробили ті кроки в реформі паливно-енергетичного комплексу, про які два десятки років тільки говорили, але, на жаль, нічого не було зроблено. Але ще більше треба зробити».

    Арсеній Яценюк повідомив, що на пост Міністра культури пропонується кандидатура Євгена Ніщука: «Це людина з відкритим серцем, український патріот, який далі повинен розвивати українську культуру на посаді Міністра».

    Щодо кандидатури на посаду Міністра охорони здоров'я, Глава Уряду сказав: «На поточному етапі іншого, ніж Василя Лазоришинця, я не бачу. Він оперуючий хірург, за останніх декілька десятків днів почав робити те, що не робилося місяцями відстороненим Міністром. Він їздить до зони АТО і робить все, що необхідно, аби забезпечувати медицину».

    Арсеній Яценюк запропонував, аби Блок Петра Порошенка розглянув питання делегування Павла Розенка на посаду очільника Міністерства соціальної політики: «Протягом роботи в Парламенті у нас було багато цікавих, фахових, гострих дискусій з приводу реформування системи соціального забезпечення та нової якості соціальної політики. Ця людина вносила багато пропозицій. Він вміє критикувати, але вміє й пропонувати. У нього вже є досвід роботи в Уряді на посаді Першого заступника Міністра».

    «Щодо Міністра молоді і спорту вважаємо, що це повинна бути людина, яку знає весь світ - перший чемпіон світу з плавання в незалежній Україні Денис Силантьєв. Хотів би звернутися до Радикальної партії з приводу можливості його делегування до складу нового Кабінету Міністрів України», - підкреслив Глава Уряду.

    Арсеній Яценюк також звернувся до партії «Самопоміч» розглянути питання щодо делегування до нового складу Уряду на посаду Міністра екології та природних ресурсів Ганни Гопко: «У цьому Міністерстві треба провести всеохоплюючі реформи, адже, на жаль, це одне з тих Міністерств, де сконцентрована корупційна складова, неефективний менеджмент. Ганна Гопко займається реформами і в 2009 році захистила дисертацію щодо екологічної публіцистики».

    Що стосується кандидатур на посади Міністра оборони та Міністра закордонних справ, які відповідно до Конституції України вносяться Президентом України, Арсеній Яценюк наголосив: «Як лідер політичної сили хочу заявити, що ми готові підтримати кандидатури Президента України. Чинний Міністр оборони Степан Полторак та чинний Міністр закордонних справ Павло Клімкін отримають всецілу підтримку нашої політичної сили, адже процедура передбачає обов’язкове голосування в стінах Верховної Ради».

    Окреме дуже важливе питання, за словами Глави Уряду, - це інформаційна безпека і інформаційна політика: «Вважаю, що на базі Держкомтелерадіо повинна бути сформована потужна інституція, яка б забезпечувала проведення проукраїнської інформаційної політики, як всередині держави, так і назовні. Просив би Блок Петра Порошенка розглянути питання щодо призначення на керівника Держкомтелерадіо Юрія Стеця».

    Арсеній Яценюк зазначив, що потрібно провести дискусію стосовно кандидатури на посаду Міністра інфраструктури. Щодо посади віце-прем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції, Глава Уряду зазначив, що «має думку запросити на цю посаду одного з європейських лідерів, які привели країну до членства в Європейському Союзі». Остаточне рішення щодо цього буде оголошене після завершення перемовин.

    Глава Уряду підкреслив, що питання формування Уряду має узгоджуватися всіма членами коаліції: «Не може бути свавілля ні Прем'єр-міністра, ні Президента, ні будь-якої політичної партії. Єдність – це коли одне одного чують і разом приймають рішення»

    Озвучений список, за словами Арсенія Яценюка, - «це початок публічної дискусії»: «Ні в кого немає абсолютного права чи абсолютної правди. Але я звертаюся до всіх: у нас немає часу, треба терміново формувати Уряд», - підкреслив він.

    «Рецепт успіху країни в єдності Президента, Уряду і Парламенту. І відповідальності Президента, Уряду і Парламенту перед українським народом. Люди свою роботу зробили – нам всім дали мандат. І разом із цим мандатом нам вручили відповідальність за долю держави. Звертаюсь до всіх політичних сил невідкладно виконати наш обов’язок перед країною, швидко сформувати коаліцію, сформувати Уряд – і до роботи», - сказав Глава Уряду.

    Відповідаючи на запитання щодо кандидатури на посаду Голови Верховної Ради України, Арсеній Яценюк сказав: «Повинна бути єдність всіх трьох інститутів (Президента, Уряду і Парламенту - ред.). Я об'єктивно вважаю, що Олександр Валентинович найбільш професійний спікер. Але я так само об'єктивно вважаю, що питання Голови Верховної Ради повинно бути обговорене всіма членами коаліції. Це чесно і справедливо».

    ІЦ УАК за матеріалами ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ





    Схожі новини
  • А.Яценюк зустрівся з аграріями Полтавщини. Наговорив цікавого.
  • Кабмін схвалив законопроект про військовий податок для населення
  • Ігор Швайка запропонував Андрія Дикуна на посаду заступника міністра Мінагрополітики
  • Підготовка до посівної - завдання номер один
  • Під час засідання Уряду заплановано проведення брифінгу Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Прем'єр Яценюк запропонував до Уряду Л.Козаченка та І.Мірошніченка


На прес-конференції у п’ятницю, 14 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував політичним силам майбутньої коаліції кандидатури для розгляду можливості їх делегування до складу нового Кабінету Міністрів України, нагадавши, що два тижні тому він публічно звернувся до всіх політичних сил демократичного табору подати кандидатури до складу Уряду.

Глава Уряду наголосив, що його принципова позиція – це необхідність «солідарної відповідальності всіх політичних сил за виконання реформ і долю країни»: «Абсолютно прийнятним і правильним є те, коли кожна політична сила, яка підписує угоду про коаліцію, представляє себе не тільки у Верховній Раді, а й делегує своїх представників до Кабінету Міністрів України».

«Переконаний, що всі готові нести відповідальність за країну, і ніхто в Парламенті не відсидиться, а потім не буде розказувати про новий злочинний Уряд. Всі йшли для змін, тому важливо, щоби такі зміни виконувалися конкретними людьми», - сказав він.

«Основне – це публічність. Кожне прізвище, кожна кандидатура, кожна людина, делегована політичною партією, – на всенародне обговорення. Попередніх варіантів, коли в стінах Парламенту за п'ять хвилин перед голосуванням роздавалися прізвища людей, які будуть міністрами і відповідати за долю держави, - при моєму керівництві Урядом не буде. Цей Уряд був затверджений на Майдані, новий Уряд повинен бути затверджений з огляду на принципи, за які боролися на Майдані», - наголосив Арсеній Яценюк.

Оскільки пропозицій із кандидатурами до складу Уряду від політичних сил не надійшло, Глава Уряду звернувся політичних партнерів, які отримали більшість у новій Верховній Раді, розглянути можливість делегування до Уряду наступних осіб. Посаду Віце-Прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, на переконання Арсенія Яценюка, має обіймати Володимир Гройсман: «Він розпочав підготовку процесів децентралізації в країні. На нього була покладена низка надскладних завдань, в тому числі і штаб щодо розслідування авіакатастрофи МН-17, і антикризові штаби. Він себе зарекомендував як достойна і фахова людина».

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд вважає основними точками зростання української економіки енергетичний і аграрний сектори. Він підкреслив, що для забезпечення розвитку АПК в Уряді необхідно створити посаду віце-прем'єр-міністра і запропонував делегувати на цю посаду Івана Мірошниченка із партії «Самопоміч». Глава Уряду зазначив, що Іван Мірошниченко працював в компанії «Каргілл», «володіє іноземними мовами, фахова людина на аграрному ринку».

Глава Уряду звернувся до партнерів із «Батьківщини» делегувати на посаду віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Ігоря Жданова: «Ігор Жданов пройшов весь Майдан. Він кандидат наук, працював у низці дослідницьких і експертних центрів, у Раді національної безпеки і оборони».

Посаду Міністра внутрішніх справ, на переконання Арсенія Яценюка, має обіймати Арсен Аваков: «Саме під його керівництвом сформована Національна гвардія, започаткована реформа Міністерства внутрішніх справ України. Вважаю, що Арсен Борисович повинен завершувати те, що розпочав, на посаді Міністра внутрішніх справ».

Щодо очільника Міністерства фінансів, Арсеній Яценюк зазначив: «Міністр фінансів має відповідати за фінанси держави, а не фінанси партій. Саме тому на посаду Міністра фінансів України пропонується технократ, який зараз проводить перемовини з Міжнародним валютним фондом і обіймає посаду заступника Міністра фінансів, - Віталій Лісовенко».

На посаду Міністра юстиції України запропоновано кандидатуру Павла Петренка: «Він розпочав реальні зміни в Міністерстві юстиції, викорінена корупція в реалізації арештованого майна, запроваджені прозорі тендери, змінена система реєстрації майна. Підготовлені і внесені до Парламенту необхідні зміни до законодавства щодо правової і судової реформи. Павло Дмитрович також повинен далі продовжувати свою роботу на посаді Міністра справедливості - Міністра юстиції України».

Арсеній Яценюк звернувся до Блоку Петра Порошенка делегувати на посаду очільника Міністерства аграрної політики та продовольства Леоніда Козаченка: «Досвідчений фахівець, його знають у світі. Він знає, що таке світова аграрна політика і продовольча безпека».

На посаду Міністра економічного розвитку і торгівлі Блоку Петра Порошенка пропонується делегувати Дмитра Шимківа, який відповідає за підготовку плану реформ в Адміністрації Президента: «Стратегія-2020, яка була за презентована Президентом, може бути дуже доброю основою для подальших довгострокових реформ».

На посаду Міністра освіти і науки Арсеній Яценюк запропонував делегувати Сергія Квіта від Блоку Петра Порошенка: «Ми разом готували закон про вищу освіту, цей закон прийнятий, і зараз почалася процедура його імплементації. На порядку денному закони про дошкільну, середню освіту і загальний закон про освіту. Протягом останніх декількох місяців багато в Міністерстві що зроблено, і Сергій Миронович може зреалізувати зміни в системі освіти».

На пост Міністерства енергетики та вугільної промисловості пропонується кандидатура голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва – «технократа, англомовного, який себе зарекомендував у реформуванні НАК «Нафтогаз України»: «Ми разом з ним почали реверс газу, зробили ті кроки в реформі паливно-енергетичного комплексу, про які два десятки років тільки говорили, але, на жаль, нічого не було зроблено. Але ще більше треба зробити».

Арсеній Яценюк повідомив, що на пост Міністра культури пропонується кандидатура Євгена Ніщука: «Це людина з відкритим серцем, український патріот, який далі повинен розвивати українську культуру на посаді Міністра».

Щодо кандидатури на посаду Міністра охорони здоров'я, Глава Уряду сказав: «На поточному етапі іншого, ніж Василя Лазоришинця, я не бачу. Він оперуючий хірург, за останніх декілька десятків днів почав робити те, що не робилося місяцями відстороненим Міністром. Він їздить до зони АТО і робить все, що необхідно, аби забезпечувати медицину».

Арсеній Яценюк запропонував, аби Блок Петра Порошенка розглянув питання делегування Павла Розенка на посаду очільника Міністерства соціальної політики: «Протягом роботи в Парламенті у нас було багато цікавих, фахових, гострих дискусій з приводу реформування системи соціального забезпечення та нової якості соціальної політики. Ця людина вносила багато пропозицій. Він вміє критикувати, але вміє й пропонувати. У нього вже є досвід роботи в Уряді на посаді Першого заступника Міністра».

«Щодо Міністра молоді і спорту вважаємо, що це повинна бути людина, яку знає весь світ - перший чемпіон світу з плавання в незалежній Україні Денис Силантьєв. Хотів би звернутися до Радикальної партії з приводу можливості його делегування до складу нового Кабінету Міністрів України», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також звернувся до партії «Самопоміч» розглянути питання щодо делегування до нового складу Уряду на посаду Міністра екології та природних ресурсів Ганни Гопко: «У цьому Міністерстві треба провести всеохоплюючі реформи, адже, на жаль, це одне з тих Міністерств, де сконцентрована корупційна складова, неефективний менеджмент. Ганна Гопко займається реформами і в 2009 році захистила дисертацію щодо екологічної публіцистики».

Що стосується кандидатур на посади Міністра оборони та Міністра закордонних справ, які відповідно до Конституції України вносяться Президентом України, Арсеній Яценюк наголосив: «Як лідер політичної сили хочу заявити, що ми готові підтримати кандидатури Президента України. Чинний Міністр оборони Степан Полторак та чинний Міністр закордонних справ Павло Клімкін отримають всецілу підтримку нашої політичної сили, адже процедура передбачає обов’язкове голосування в стінах Верховної Ради».

Окреме дуже важливе питання, за словами Глави Уряду, - це інформаційна безпека і інформаційна політика: «Вважаю, що на базі Держкомтелерадіо повинна бути сформована потужна інституція, яка б забезпечувала проведення проукраїнської інформаційної політики, як всередині держави, так і назовні. Просив би Блок Петра Порошенка розглянути питання щодо призначення на керівника Держкомтелерадіо Юрія Стеця».

Арсеній Яценюк зазначив, що потрібно провести дискусію стосовно кандидатури на посаду Міністра інфраструктури. Щодо посади віце-прем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції, Глава Уряду зазначив, що «має думку запросити на цю посаду одного з європейських лідерів, які привели країну до членства в Європейському Союзі». Остаточне рішення щодо цього буде оголошене після завершення перемовин.

Глава Уряду підкреслив, що питання формування Уряду має узгоджуватися всіма членами коаліції: «Не може бути свавілля ні Прем'єр-міністра, ні Президента, ні будь-якої політичної партії. Єдність – це коли одне одного чують і разом приймають рішення»

Озвучений список, за словами Арсенія Яценюка, - «це початок публічної дискусії»: «Ні в кого немає абсолютного права чи абсолютної правди. Але я звертаюся до всіх: у нас немає часу, треба терміново формувати Уряд», - підкреслив він.

«Рецепт успіху країни в єдності Президента, Уряду і Парламенту. І відповідальності Президента, Уряду і Парламенту перед українським народом. Люди свою роботу зробили – нам всім дали мандат. І разом із цим мандатом нам вручили відповідальність за долю держави. Звертаюсь до всіх політичних сил невідкладно виконати наш обов’язок перед країною, швидко сформувати коаліцію, сформувати Уряд – і до роботи», - сказав Глава Уряду.

Відповідаючи на запитання щодо кандидатури на посаду Голови Верховної Ради України, Арсеній Яценюк сказав: «Повинна бути єдність всіх трьох інститутів (Президента, Уряду і Парламенту - ред.). Я об'єктивно вважаю, що Олександр Валентинович найбільш професійний спікер. Але я так само об'єктивно вважаю, що питання Голови Верховної Ради повинно бути обговорене всіма членами коаліції. Це чесно і справедливо».

ІЦ УАК за матеріалами ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ





Схожі новини
  • А.Яценюк зустрівся з аграріями Полтавщини. Наговорив цікавого.
  • Кабмін схвалив законопроект про військовий податок для населення
  • Ігор Швайка запропонував Андрія Дикуна на посаду заступника міністра Мінагрополітики
  • Підготовка до посівної - завдання номер один
  • Під час засідання Уряду заплановано проведення брифінгу Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.