Аграрний тиждень. Україна
» » Зрошувальні системи чекає модернізація
» » Зрошувальні системи чекає модернізація

Зрошувальні системи чекає модернізація


1,5-2 млрд дол. США – сама така сума запопередніми розрахунками може бути інвестована в модернізацію зрошувальних систем України. "Сьогодні ми працюємо над відновленням зрошення в південних регіонах, разом з експертами Світового банку. Збільшення площі зрошення дозволить щорічно, незалежно від погодних умов, додатково отримувати більше 10 млн тонн продукції рослинництва і створити надійну кормову базу для тваринництва. А також значно збільшити експортний потенціал аграрного сектору України", - зазначила заступник міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.
Першочерговими проблемними питаннями, які потребують ретельного вивчення та вирішення є відсутність коштів місцевих бюджетів на відновлення меліоративних систем, відсутність достатньої кількості дощувальної техніки та обладнання у сільгоспвиробників для забезпечення ефективного використання зрошувальних земель.





Схожі новини
  • Уряд планує затвердити план заходів для розширення зрошуваних площ
  • Уряд розробить інвестиційні проекти для відновлення зрошувальних систем
  • На Херсонщині планують збільшувати площі зрошувальних земель
  • У 65 сільрад хочуть забрати зрошувальні системи
  • Микола Присяжнюк: «Україна та Саудівська Аравія створять спільне підприємство для інвестування у систему меліорації»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.