Аграрний тиждень. Україна
» » Мінагрополітики залучає експертів з впровадження системи НАССР
» » Мінагрополітики залучає експертів з впровадження системи НАССР

Мінагрополітики залучає експертів з впровадження системи НАССР


20 вересня набуде чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Документ базується на принципі «крок вперед – крок назад», тобто, запроваджені та використанні постійно діючих процедур, на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

В рамках реалізації вказаного принципу Мінагрополітики України за допомогою залучення експертів IFC підготовлено тексти методичних рекомендацій щодо впровадження операторами потужностей з виробництва та обігу харчових продуктів. Ідеться про програми-передумови системи НАССР, процедури, засновані на принципах системи НАССР, на основі документальних аналогів Великобританії.

Із текстами документів можна ознайомитись за посиланням: //minagro.gov.ua/uk/ministry?nid=16423

Довідково:

HACCP (HazardAnalysisandCriticalControlPoint) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

//minagro.gov.ua





Схожі новини
  • ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні
  • ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні
  • Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.