Аграрний тиждень. Україна
» » М’ясопереробники Луганщини ознайомилися з новими стандартами та нормами виробництва м’ясної продукції.
» » М’ясопереробники Луганщини ознайомилися з новими стандартами та нормами виробництва м’ясної продукції.

    М’ясопереробники Луганщини ознайомилися з новими стандартами та нормами виробництва м’ясної продукції.


    В ДП „Луганськстандартметрологія” відбувся семінар-нарада за участю керівників і фахівців-технологів підприємств області, що виробляють ковбаси, напівфабрикати, м’ясні вироби та продукти з м’яса птиці на тему „Обговорення проекту Закону України „Про м’ясо і м’ясні продукти”. В роботі семінару прийняли участь представники 31 підприємства області. Учасники семінару ознайомилися з проектом Закону, нормативними актами Держспоживстандарту щодо впровадження державних стандартів та особливостей перехідного періоду одночасної дії нормативних документів СНД та України у виробництві життєво важливих м’ясних продуктів з метою підвищення їх якості та безпеки для населення регіону.
    Генеральний директор центру В’ячеслав Шахов проінформував присутніх щодо головних положень проекту Закону України „Про м’ясо і м’ясні продукти” та про результати державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил в м’ясопереробній галузі області, які свідчать про існування у виробників значної кількості законодавчо неврегульованих питань, на розв’язання яких спрямований проект Закону.
    Також учасники семінару отримали практичні рекомендації з впровадження у виробництво вимог державних стандартів на ковбаси, напівфабрикати та інші м’ясні продукти, термін дії яких перенесено на 1 січня 2008 року. Детально були розглянуті питання щодо обов’язків центру стандартизації і товаровиробників стосовно перегляду зареєстрованих технічних умов, особливостей організації виробничого процесу, контролю готової продукції, обґрунтування номенклатури показників якості, порядку проведення технічного нагляду за сертифікованою продукцією в перехідний період та інші. В ході обговорення фахівці м’ясопереробних підприємств в цілому висловили думку про своєчасність і доцільність прийняття Закону України „Про м’ясо і м’ясні продукти” та впровадження зазначених стандартів, з побажанням збільшити термін перехідного періоду, особливо стосовно використання пакувальних матеріалів. Слухачі семінару одержали свідоцтва і комплекти довідково-інформаційних матеріалів, які допоможуть їм у подальшій практичній роботі.


    Прес-служба облдержадмiнiстрацiї





    Схожі новини
  • Київ ярмаркуватиме п’ять днів поспіль
  • Винороби вважають, що закон про виноград ускладнить їх діяльність
  • Вдосконалюється контроль за кормовиробництвом
  • АМКУ пропонує забрати преференції у державного зернотрейдера
  • ПРЯМА МОВА...Ігор КОЦЮМБАС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

М’ясопереробники Луганщини ознайомилися з новими стандартами та нормами виробництва м’ясної продукції.


В ДП „Луганськстандартметрологія” відбувся семінар-нарада за участю керівників і фахівців-технологів підприємств області, що виробляють ковбаси, напівфабрикати, м’ясні вироби та продукти з м’яса птиці на тему „Обговорення проекту Закону України „Про м’ясо і м’ясні продукти”. В роботі семінару прийняли участь представники 31 підприємства області. Учасники семінару ознайомилися з проектом Закону, нормативними актами Держспоживстандарту щодо впровадження державних стандартів та особливостей перехідного періоду одночасної дії нормативних документів СНД та України у виробництві життєво важливих м’ясних продуктів з метою підвищення їх якості та безпеки для населення регіону.
Генеральний директор центру В’ячеслав Шахов проінформував присутніх щодо головних положень проекту Закону України „Про м’ясо і м’ясні продукти” та про результати державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил в м’ясопереробній галузі області, які свідчать про існування у виробників значної кількості законодавчо неврегульованих питань, на розв’язання яких спрямований проект Закону.
Також учасники семінару отримали практичні рекомендації з впровадження у виробництво вимог державних стандартів на ковбаси, напівфабрикати та інші м’ясні продукти, термін дії яких перенесено на 1 січня 2008 року. Детально були розглянуті питання щодо обов’язків центру стандартизації і товаровиробників стосовно перегляду зареєстрованих технічних умов, особливостей організації виробничого процесу, контролю готової продукції, обґрунтування номенклатури показників якості, порядку проведення технічного нагляду за сертифікованою продукцією в перехідний період та інші. В ході обговорення фахівці м’ясопереробних підприємств в цілому висловили думку про своєчасність і доцільність прийняття Закону України „Про м’ясо і м’ясні продукти” та впровадження зазначених стандартів, з побажанням збільшити термін перехідного періоду, особливо стосовно використання пакувальних матеріалів. Слухачі семінару одержали свідоцтва і комплекти довідково-інформаційних матеріалів, які допоможуть їм у подальшій практичній роботі.


Прес-служба облдержадмiнiстрацiї





Схожі новини
  • Київ ярмаркуватиме п’ять днів поспіль
  • Винороби вважають, що закон про виноград ускладнить їх діяльність
  • Вдосконалюється контроль за кормовиробництвом
  • АМКУ пропонує забрати преференції у державного зернотрейдера
  • ПРЯМА МОВА...Ігор КОЦЮМБАС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.