Аграрний тиждень. Україна
» » Віктор Слаута: питання недопущення імпорту низькоякісної продукції та контрабанди повинні бути на постійному контролі
» » Віктор Слаута: питання недопущення імпорту низькоякісної продукції та контрабанди повинні бути на постійному контролі

    Віктор Слаута: питання недопущення імпорту низькоякісної продукції та контрабанди повинні бути на постійному контролі


        Питання недопущення імпорту низькоякісної продукції та контрабанди повинні бути на постійному контролі. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Віктор Слаута на засіданні Координаційної ради з питань аграрної політики при Кабінеті Міністрів України. Учасники засідання обговорили стан внутрішнього ринку м’яса, дотримання чинного законодавства та заходи з посилення контролю безпечності та якості продукції тваринного походження, що експортується в Україну.

        Як повідомив Віце-прем’єр-міністр України, за оперативною інформацією, протягом І-го півріччя не зважаючи на те, що імпорт м’яса птиці та свинини зменшився майже на 30%, у його структурі зросла частка низькосортного м’яса, зокрема м’яса птиці – на 7%, а свинини – на 33%.

             «У цього питання є «дві сторони медалі». Відповідно до прогнозного балансу Міністерства економіки, у поточному році за рахунок власного виробництва ми забезпечуємо потребу внутрішнього ринку м’яса на 87-90%, але 300-340  тис. т маємо імпортувати», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

        За його словами, з огляду на те, що за останні 18 років реалізація на забій худоби і птиці суттєво зменшилась, мова має йти, з одного боку, про відновлення раціонального балансу виробництва та споживання м’яса в державі, а з другого – про захист вітчизняного споживача від низькоякісної м’ясної продукції, що наносить шкоду здоров’ю наших громадян і спричиняє збитки виробникам якісної вітчизняної продукції.

        Стосовно останнього, то в цій частині є об’єктивні передумови, адже світовий ринок м’яса постійно зростає. «Якщо врахувати прогнозні оцінки на поточний рік, то за останні 5 років світове виробництво м’яса зросте майже на 9%, зокрема свинини – на 9%, бройлерів та індиків – на 16%, а обсяги світового імпорту м’яса - на 11%. У цілому стає зрозуміло, що в умовах членства в СОТ Україна вже відчула тиск зарубіжної м’ясопродукції на внутрішній ринок і не може ставити безпідставні перешкоди щодо її ввезення», - зазначив Віктор Слаута.

        Саме тому для вирішення зазначених проблем учасники засідання запропонували створити міжвідомчу робочу групу з питань розвитку ринку тваринницької продукції, розробити заходи з недопущення безпідставного коливання цін на оптовому і роздрібному споживчих ринках, а також пропозиції по захисту вітчизняних виробників продукції тваринного походження.

                                                                                       

    Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України В.А. Слаути

     

     





    Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • №35 (247
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Віктор Слаута: питання недопущення імпорту низькоякісної продукції та контрабанди повинні бути на постійному контролі


    Питання недопущення імпорту низькоякісної продукції та контрабанди повинні бути на постійному контролі. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Віктор Слаута на засіданні Координаційної ради з питань аграрної політики при Кабінеті Міністрів України. Учасники засідання обговорили стан внутрішнього ринку м’яса, дотримання чинного законодавства та заходи з посилення контролю безпечності та якості продукції тваринного походження, що експортується в Україну.

    Як повідомив Віце-прем’єр-міністр України, за оперативною інформацією, протягом І-го півріччя не зважаючи на те, що імпорт м’яса птиці та свинини зменшився майже на 30%, у його структурі зросла частка низькосортного м’яса, зокрема м’яса птиці – на 7%, а свинини – на 33%.

         «У цього питання є «дві сторони медалі». Відповідно до прогнозного балансу Міністерства економіки, у поточному році за рахунок власного виробництва ми забезпечуємо потребу внутрішнього ринку м’яса на 87-90%, але 300-340  тис. т маємо імпортувати», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

    За його словами, з огляду на те, що за останні 18 років реалізація на забій худоби і птиці суттєво зменшилась, мова має йти, з одного боку, про відновлення раціонального балансу виробництва та споживання м’яса в державі, а з другого – про захист вітчизняного споживача від низькоякісної м’ясної продукції, що наносить шкоду здоров’ю наших громадян і спричиняє збитки виробникам якісної вітчизняної продукції.

    Стосовно останнього, то в цій частині є об’єктивні передумови, адже світовий ринок м’яса постійно зростає. «Якщо врахувати прогнозні оцінки на поточний рік, то за останні 5 років світове виробництво м’яса зросте майже на 9%, зокрема свинини – на 9%, бройлерів та індиків – на 16%, а обсяги світового імпорту м’яса - на 11%. У цілому стає зрозуміло, що в умовах членства в СОТ Україна вже відчула тиск зарубіжної м’ясопродукції на внутрішній ринок і не може ставити безпідставні перешкоди щодо її ввезення», - зазначив Віктор Слаута.

    Саме тому для вирішення зазначених проблем учасники засідання запропонували створити міжвідомчу робочу групу з питань розвитку ринку тваринницької продукції, розробити заходи з недопущення безпідставного коливання цін на оптовому і роздрібному споживчих ринках, а також пропозиції по захисту вітчизняних виробників продукції тваринного походження.

                                                                                   

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України В.А. Слаути

 

 





Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • №35 (247
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.