Аграрний тиждень. Україна
» » Держстат уточнив цифри підтримки агросектору
» » Держстат уточнив цифри підтримки агросектору

Держстат уточнив цифри підтримки агросектору


Державна служба статистики України майже вдвічі зменшила дані щодо державної підтримки сільськогосподарських підприємств у 2014 році. Попередньо повідомлялося про 16,1 млрд. гривень, проте в оновлених даних ця сума становить 9,2 млрд. грн, що на 43% менше, ніж озвучувалося раніше. У перерахованих даних були зменшені обсяги підтримки тваринництва за рахунок бюджетних дотацій на 10% до 206,6 млн. грн, а також скорочені обсяги виділених коштів за рахунок податку на додану вартість (ПДВ) – на 43% до 9 млрд грн.
Таким чином, якщо раніше експерти УКАБ повідомляли про зменшення державної підтримки АПК за останні чотири роки на 50%, то, враховуючи вищезазначені корективи, сума державної підтримки знизилася за вищевказаний період на 57-60%.





Схожі новини
  • Збереження існуючих режимів оподаткування дасть можливість продовжити стабільний розвиток агросектору
  • Держава планує виділити понад 2 млрд гривень на фінансування лізингу у сільгоспмашинобудуванні
  • Мінагрополітики: В 2012 році аграрний сектор отримає 6,4 млрд гривень державної підтримки
  • Мінагрополітики: сільгосптоваровиробники сплачують до держбюджету вдвічі більше коштів, ніж отримують державної підтримки
  • ЯК ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ ДОПОМАГАЄ СІЛЬГОСПВИРОБНИКАМ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.