Аграрний тиждень. Україна
» » Українська морква встановлює рекорди
» » Українська морква встановлює рекорди

Українська морква встановлює рекорди


В Україні на сьогодні ціни на моркву вищі не тільки за польські, білоруські, але і перевищують ціни у Росії, зазначила керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман."Зниження виробництва моркви в Україні у цьому сезоні призвело до того, що ціни на українську продукцію вищі, ніж у сусідніх країнах, це не тільки не дає можливості експортувати, а й призводить до зростання імпорту", — говорить Т. Гетьман.
За її словами, для порівняння: якщо в Україні морква великим оптом пропонується €0,3/кг, то у сусідніх країнах ціни на цю продукцію варіюються у межах €0,21-€0,26/кг.
"Уже зараз на ринку у достатній кількості є морква з Білорусі. Якщо спочатку ця продукція була призначена для мереж супермаркетів, то у підсумку якість моркви виявилася настільки низькою, що весь цей обсяг опинився на оптових ринках, тим самим спричинив істотний тиск на ціни на українську продукцію", — зазначила експерт.
//agroconf.org/content/ukrayinska-morkva-vstanovlyuie-cinovi-rekordi





Схожі новини
  • Плодоовочевий індекс виріс на 67%
  • Експорт до Росії спричинив дефіцит огірків на внутрішньому ринку — ціни поповзли вверх
  • Морози можуть спровокувати чергову хвилю підвищення ціни на плодоовочеву продукцію в Україні
  • В Україні "борщовий набір" за рік подорожчав на 54,6%
  • Помідори подорожчали на тлі здешевлення більшості овочів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.