Аграрний тиждень. Україна
» » Дію квот на експорт зерна продовжено до кінця березня 2011 року
» » Дію квот на експорт зерна продовжено до кінця березня 2011 року

Дію квот на експорт зерна продовжено до кінця березня 2011 року


Кабінет міністрів України продовжив дію квот на експорт зернових до кінця березня 2011 року. Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

Рішенням Кабміну ми збільшили квоту на 1,5 мільйона (тонн)...500 тисяч тонн пшениці і 1 мільйон тонн кукурудзи до березня місяця, - сказав Присяжнюк.

Нагадаємо, раніше Міністерство економіки України планувало продовжити дію квот на експорт зерна до 31 березня 2011 року, збільшити квоту на експорт пшениці на 500 тисяч тонн і кукурудзи на 1 мільйон тонн, і не поширювати обсяги встановлених квот на насіннєві та гібридні сорти зернових.

Як повідомлялося, Україна вже розподілила 2,114 мільйона тонн квоти на експорт зерна до кінця 2012 року із загального розміру квоти 2,7 мільйона тонн.

Фермери погрожують масовими страйками, якщо влада не скасує квоти на експорт зерна. Аграрії скаржаться, що через квоти їхні збитки перевищили 10 мільярдів гривень, а через безгрошів'я - осіння посівна під загрозою.

РБК-Украина





Схожі новини
  • У поточному МР експорт зернових становитиме 24,4 мільйона тонн
  • Експорт української кукурудзи до кінця поточного маркетингового року може перевищити 14 мільйонів тонн
  • Чиновники спішно розробляють нові правила експорту зерна
  • Уряд планує скасувати квоти на експорт кукурудзи і збільшити їх для пшениці
  • Без квот знову не обійтися !?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.