Аграрний тиждень. Україна
» » Україна має розробити прозорий механізм збуту сільськогосподарської продукції – М.Присяжнюк
» » Україна має розробити прозорий механізм збуту сільськогосподарської продукції – М.Присяжнюк

Україна має розробити прозорий механізм збуту сільськогосподарської продукції – М.Присяжнюк


Україна має розробити прозорий механізм збуту сільськогосподарської продукції. Про це ІМК сказав Міністр аграрної політики України та продовольства Микола Присяжнюк, коментуючи розв’язання проблеми щодо диспаритету цін на м’ясо-молочну продукцію.

"Уряд за дорученням Президента прийняв рішення і дав доручення міністерству економіки і міністерству аграрної політики та продовольства відпрацювати систему державних замовлень форвардних закупівель, щоб забезпечити продовольчу безпеку. І звичайно розбудова логістичної мережі для просування сільськогосподарської продукції від лану, як ми любимо говорити, до столу, щоб цей ланцюг був найкоротшим і без посередників, які цим зловживають", - наголосив міністр.

За словами М. Присяжнюка, програма розбудови оптових ринків і програма повернення до заготівлі продукції с/г виробництва Укоопспілкою унеможливить парадоксальну ситуацію, яка сьогодні спостерігається щодо закупівельних цін на м’ясо-молочну продукцію.

"Закупівельні ціни зменшуються, а ціни реалізації с/г продукції і продукції харчування дорожчають. Одна із складових - це подорожчання енергоносіїв і с/г техніки, але одна з найбільших складових - це відсутність прозорої мережі реалізації с/г продукції", - наголосив М. Присяжнюк.

ІМК

 





Схожі новини
  • Присяжнюк: Цьогоріч сальдо зовнішньої торгівлі продукцією АПК складе 11 млрд доларів
  • Микола Присяжнюк: «Мінагрополітики разом з ОРСП розробить програму врегулювання цін на сільськогосподарську продукцію»
  • Микола Присяжнюк: «За два роки Міністерством буде розроблено продовольчий баланс виробництва та споживання сільгоспродукції»
  • Азаров доручив розробити механізм дотації виробництва молока
  • Україна не дотуватиме сільгосппродукцію, орієнтовану на експорт, - Присяжнюк

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.