Аграрний тиждень. Україна
» » Держава не зможе створити монополії на ринку зерна - експерт
» » Держава не зможе створити монополії на ринку зерна - експерт

Держава не зможе створити монополії на ринку зерна - експерт


Держава завдяки створенню ДП "Державної продовольчо-зернової корпорації України" не зможе створити монополії на ринку зерна. Про це сьогодні на прес-конференції сказав голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков, передає кореспондент ІМК.

"З’являється ще один трейдер, але держава хоче, щоб він вступив у ринок і мав певні преференції. Це право держави. Далі є такі правила, якщо ви інвестуєте у виробництво, то ви отримуєте право на експорт тієї кількості, яку ви інвестуєте. Мені не подобалися ті правила, які існували раніше, бо реально, навіть, ніхто не запрошував, коли формувалася ціна ні асоціації, ні кооперативи, нікого. Просто трейдери якимось чином домовлялися. А нам би хотілося побудувати нормальну біржу", - зауважив експерт.

На запитання кореспондента ІМК, чи може сьогодні держава створити монополію на ринку зерна, Г.Новіков відповів: "Я не знаю, чи вистачить у держави коштів, щоб створити монополію. При всіх проблемах товаровиробник більше сьогодні довіряє державі, ніж будь-кому іншому. І тому треба це враховувати".

ИМК





Схожі новини
  • Зернотрейдери ще не визначили механізм закупівлі 300 тис. тонн пшениці в Агрофонді – В.Клименко
  • Україна може ініціювати створення світового запасу зерна під егідою ООН
  • Держава має грати "першу скрипку" на ринку землі
  • За 5 років Україна може вдвічі збільшити вирощування зернових культур до 80 млн тонн - Р.Бровді
  • Упродовж місяця Мінагрополітики має визначитися щодо введення ринку землі - М.Присяжнюк

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.