Аграрний тиждень. Україна
» » Істерія навколо теми хліба і борошна - спроба маніпулювати владою – С.Тригубенко
» » Істерія навколо теми хліба і борошна - спроба маніпулювати владою – С.Тригубенко

Істерія навколо теми хліба і борошна - спроба маніпулювати владою – С.Тригубенко


Аграрний фонд стовідсотково забезпечить Україну борошном і зерном. Про це в коментарі ІМК сказав заступник міністра аграрної політики та продовольства Сергій Тригубенко.

"Нам до кінця маркетингового року потрібно 1 мільйон 377 тисяч тонн борошна для того, щоб ми закрили всю потребу з випікання хліба. В Аграрному фонді є 1 млн 600 тонн жита, з якого буде вироблене житнє борошно, і 700 тисяч тонн борошна з пшениці. Цього достатньо для інтервенції на ринку хліба. Аграрний фонд на сьогодні стовідсотково по всій державі може покрити потреби в борошні й зерні. ДП "Державна продовольчо-зернова корпорація України" має всі можливості для переробки зерна в борошно", - наголосив чиновник.

На запитання кореспондента ІМК, чим викликана істерія навколо теми борошна і хліба, С.Тригубенко відповів: "Ця істерія викликана бажанням спекулянтів вплинути на владу й отримати надприбутки. Це стовідсоткова провокація для влади. За цією провокацією, ми вважаємо, стоять 10-15 гравців на сільськогосподарському зерновому ринку. Тому що вони фактично втратять свої надприбутки, коли законопроект № 8053 (про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" (щодо особливостей здійснення експорту об'єктів державного цінового регулювання) набере чинності, бо вони будуть відірвані від можливості маніпулювати в нашій державі сільгоспвиробниками. Саме в супротиві спекулянтів і лежить основа надуманої істерії".

ІМК





Схожі новини
  • В Україні збережуться стабільні ціни на хліб широкого вжитку
  • Аграрний фонд збільшив продажі борошна для соціального хліба
  • До кінця маркетингового року ціни на борошно із зерна інтервенційного фонду залишатимуться стабільними
  • Вже 85 хлібопекарських підприємств продовжили угоди з Аграрним фондом на поставку борошна
  • Аграрний фонд накопичив достатньо зерна для виробництва борошна з метою уникнення зростання цін на найбільш вживані сорти хліба

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.