Аграрний тиждень. Україна
» » Переймаємо голландський досвід
» » Переймаємо голландський досвід

    Переймаємо голландський досвід


    З 10 по 15 жовтня відбулася бізнес-подорож спеціалістів та партнерів ГК «АгроВет Атлантик» спільно з міжнародною групою компаній FeedLance (Нідерланди) на провідні господарства Нідерландів. В перший день свого візиту представники відвідали провідну нідерландську лабораторію з дослідження кормів BLGG AgroXpertus (EurofinsAgro), яка щороку аналізує більше 500 000 зразків кормів. В рамках відвідування українські фахівці здійснили екскурсію потужностями лабораторії та обговорили з голландськими колегами відмінності в якості голландських та українських об'ємистих кормів. Також під час візиту були презентовані «ноу-хау» в області аналізу силосів, що дозволять в майбутньому ще точніше моделювати процеси ферментації в рубці корови. Особливу увагу під час бізнес-подорожі приділили кукурудзяному силосу – були розкриті питання від вибору гібриду зерна до закладки кукурудзи в силосну траншею. Більш глибоко питання збирання та закладки кукурудзи на силос в умовах господарств Нідерландів розкрили під час візиту на поле, де збирали кукурудзу, та на ферму, де її закладали. Завдяки культурі вирощування та погоднім умовам в Нідерландах вдається отримувати силос, який в середньому на 20% більш насичений енергетично в порівнянні з кукурудзяними силосами України.

    Під час подорожі було відвідано ряд молочних ферм, де на кожній було розкрито всі аспекти годівлі корів – починаючи від вартості інгредієнтів і закінчуючи впливом раціонів на якісні показники молока. Першою відвідали молочну ферму Jos Knoef у Geesteren. Сімейна ферма Jos Knoef та його дружини Ingrid є однією з найвідоміших ферм в Нідерландах та далеко поза межами країни. За історію ферми їм вдалося мати більше 50 голів корів, продуктивність кожної з яких склала понад 100 000 кг молока за життя, і є світова рекордсменка, яка має продуктивність за життя більше 200 000 кг. Завдяки цим показникам вони стали №1 в Європі та світі за рівнем продуктивного довголіття. Наступними були молочні ферми з середньою кількістю дійних корів голштинської породи 250-300 голів. Їх особливістю є надій на рівні 34-37 кг молока на дійну корову з показниками якості молока: жир 4,3-4,6%, білок 3,3-3,6%. Такі показники якості молока при високій продуктивності можна отримати тільки за рахунок генетики та високоякісної годівлі. В рамках візитів на ферми голландські колеги поділилися практичним досвідом закладення кукурудзяного силосу на своїх господарствах та провели разом з українською делегацією оцінку якості кукурудзяного силосу за схемою: «результат аналізу кукурудзяного силосу – силосна траншея – кормовий стіл – раціон – продуктивність корів».

    Логічним продовженням бізнес-подорожі стало відвідування головного офісу глобального лідера генетичного матеріалу ВРХ Alta Genetics та молочної ферми Koepon Dairies. Під час зустрічі було обговорено питання оцінки лінійних ознак корів та покращення генетичного потенціалу молочного стада. За понад 100-річну історію свого існування компанія стала однією з найбільших на сьогоднішній день світових постачальників генетичного матеріалу ВРХ та постачає сім’я високопродуктивних бугаїв до 85 країн світу. На сьогоднішній день представництва Alta Genetics розташовані в усіх частинах світу, а нещодавно відкрито офіційне представництво в Україні «Альта Дженетикс Україна».

    Така насичена та цікава програма бізнес-подорожі не могла не включати відвідування туристичних місць Нідерландів. Так, делегація відвідала музей-замок замок де Хаар. Знайшли час і на прогулянку столицею Нідерландів – Амстердамом, яка стала не менш захопливою та цікавою.

     

     

     

     

     

     


     








     


     







    Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • У цьому році середньорічна продуктивність корів може зрости до 5000 кг
  • №42 (254)
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Переймаємо голландський досвід


З 10 по 15 жовтня відбулася бізнес-подорож спеціалістів та партнерів ГК «АгроВет Атлантик» спільно з міжнародною групою компаній FeedLance (Нідерланди) на провідні господарства Нідерландів. В перший день свого візиту представники відвідали провідну нідерландську лабораторію з дослідження кормів BLGG AgroXpertus (EurofinsAgro), яка щороку аналізує більше 500 000 зразків кормів. В рамках відвідування українські фахівці здійснили екскурсію потужностями лабораторії та обговорили з голландськими колегами відмінності в якості голландських та українських об'ємистих кормів. Також під час візиту були презентовані «ноу-хау» в області аналізу силосів, що дозволять в майбутньому ще точніше моделювати процеси ферментації в рубці корови. Особливу увагу під час бізнес-подорожі приділили кукурудзяному силосу – були розкриті питання від вибору гібриду зерна до закладки кукурудзи в силосну траншею. Більш глибоко питання збирання та закладки кукурудзи на силос в умовах господарств Нідерландів розкрили під час візиту на поле, де збирали кукурудзу, та на ферму, де її закладали. Завдяки культурі вирощування та погоднім умовам в Нідерландах вдається отримувати силос, який в середньому на 20% більш насичений енергетично в порівнянні з кукурудзяними силосами України.

Під час подорожі було відвідано ряд молочних ферм, де на кожній було розкрито всі аспекти годівлі корів – починаючи від вартості інгредієнтів і закінчуючи впливом раціонів на якісні показники молока. Першою відвідали молочну ферму Jos Knoef у Geesteren. Сімейна ферма Jos Knoef та його дружини Ingrid є однією з найвідоміших ферм в Нідерландах та далеко поза межами країни. За історію ферми їм вдалося мати більше 50 голів корів, продуктивність кожної з яких склала понад 100 000 кг молока за життя, і є світова рекордсменка, яка має продуктивність за життя більше 200 000 кг. Завдяки цим показникам вони стали №1 в Європі та світі за рівнем продуктивного довголіття. Наступними були молочні ферми з середньою кількістю дійних корів голштинської породи 250-300 голів. Їх особливістю є надій на рівні 34-37 кг молока на дійну корову з показниками якості молока: жир 4,3-4,6%, білок 3,3-3,6%. Такі показники якості молока при високій продуктивності можна отримати тільки за рахунок генетики та високоякісної годівлі. В рамках візитів на ферми голландські колеги поділилися практичним досвідом закладення кукурудзяного силосу на своїх господарствах та провели разом з українською делегацією оцінку якості кукурудзяного силосу за схемою: «результат аналізу кукурудзяного силосу – силосна траншея – кормовий стіл – раціон – продуктивність корів».

Логічним продовженням бізнес-подорожі стало відвідування головного офісу глобального лідера генетичного матеріалу ВРХ Alta Genetics та молочної ферми Koepon Dairies. Під час зустрічі було обговорено питання оцінки лінійних ознак корів та покращення генетичного потенціалу молочного стада. За понад 100-річну історію свого існування компанія стала однією з найбільших на сьогоднішній день світових постачальників генетичного матеріалу ВРХ та постачає сім’я високопродуктивних бугаїв до 85 країн світу. На сьогоднішній день представництва Alta Genetics розташовані в усіх частинах світу, а нещодавно відкрито офіційне представництво в Україні «Альта Дженетикс Україна».

Така насичена та цікава програма бізнес-подорожі не могла не включати відвідування туристичних місць Нідерландів. Так, делегація відвідала музей-замок замок де Хаар. Знайшли час і на прогулянку столицею Нідерландів – Амстердамом, яка стала не менш захопливою та цікавою.

 

 

 

 

 

 


 








 


 







Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • У цьому році середньорічна продуктивність корів може зрости до 5000 кг
  • №42 (254)
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.