Аграрний тиждень. Україна
» » РОЗПОЧАТО НОВИЙ ВИСТАВКОВИЙ СЕЗОН. ІНТЕРАГРО-2007
» » РОЗПОЧАТО НОВИЙ ВИСТАВКОВИЙ СЕЗОН. ІНТЕРАГРО-2007

    РОЗПОЧАТО НОВИЙ ВИСТАВКОВИЙ СЕЗОН. ІНТЕРАГРО-2007


    Подія. Крім традиційних виставкових експонатів на ІнтерАГРО-2007 заслуговують на увагу проведені заходи – День Франції в Україні та Українсько-німецький аграрний форум.

    Головне, щоб усе представлене на виставці – від технічних дрібничок до великої складної сільськогосподарської техніки і сучасних технологій – мало для вітчизняного АПК практичне застосування. І бажано вже сьогодні-завтра, а не «на найближчу перспективу».
    На першій у цьому сезоні аграрній виставці «ІнтерАГРО- 2007» 31 січня-3 лютого у Києві на площі понад 23000 кв. м представили свої досягнення майже 200 провідних підприємств із 11 країн світу: України, Німеччини, Туреччини, Польщі, Італії, Канади, Іспанії, Росії, Литви, Угорщини. У двох ущерть заповнених павільйонах було зосереджено переважно різноманітну сільськогосподарську техніку, засоби захисту рослин і міндобрива, технологічні новинки переробної галузі. Можна сказати, що Третя міжнародна виставка рентабельного високоефективного сільського господарства виправдала свою назву. Тут треба віддати належне організаторові – АТ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», а також Міністерству аграрної політики України, Українській аграрній конфедерації та Асоціації виробників сільськогосподарської техніки Німеччини VDMA, за чиєї підтримки відбувся захід.

    Україна-Франція. Цього року велику зацікавленість у виставці «ІнтерАГРО-2007», її бізнес-форумі виявили фахівці сільського господарства Німеччини та Франції.
    Так, за підтримки уряду Франції, посольства Франції в Україні, компаній COMEXPO-PARIS, організатора сільськогосподарської виставки SIA, та EXPOSIUM, організатора міжнародної виставки сільськогосподарських машин SIMA, а також Української академії аграрних наук на виставці було проведено День Франції в Україні. До організаторів також залучилися компанії «Агріматко», «Кун», «Грегуар-Бессон», «Евраліс Семенсес», «Лесаффре» та ін. Захід відбувся у форматі семінару-діалогу між потенційними партнерами, виробниками і спеціалістами з найважливіших питань сільського господарства. Основними його темами були: «Застосування генетичних ресурсів високого потенціалу»; «Обрання техніки для високопродуктивного господарювання», «Управління якістю продукції до реалізації».
    Ось думка радника з аграрних питань при уряді України Жан-Жака Ерве: «Одним із найефективніших способів створення умов для довіри і взаєморозуміння є налагодження відкритого діалогу між сторонами. Саме для досягнення цієї мети на виставці розміщено стенд посольства Франції та організовано великий семінар. Метою заходу є, по-перше, відкриття діалогу між виробниками та спеціалістами про найважливіші питання у сільському господарстві. По-друге, наведення прикладів розв'язання деяких проблем на базі досвіду французьких підприємців – лідерів у своїх галузях. Найголовніше – це відкриття партнерства між французькими та українськими підприємствами». Протягом усього часу, доки тривала виставка, на стенді Республіки Франції її фахівці консультували всіх охочих.

    Україна-Німеччина. Змістовно на виставці був представлений агропромисловий потенціал Німеччини. В рамках виставки також було проведено Українсько-Німецький аграрний форум на тему «Стан, тенденції та перспективи розвитку АПК України». Його організатором виступили Асоціація виробників сільськогосподарської техніки Німеччини VDMA та Українська аграрна конфедерація. Форум працював за шістьма напрямами: «Аграрний комплекс України – тенденції розвитку по основних галузях», «Аграрна політика – зміни в контексті вступу до СОТ», «Можливості кредитування АПК – точка зору Західного Банку», «Сучасна сільськогосподарська техніка», «Системний підхід «Precision Farming» на прикладі розповсюдження мінеральних добрив», «Перспективи сільськогосподарського виробництва в Україні. Точка зору голландського фермера».

    Проведення тематичних семінарів для учасників і гостей виставкових заходів стало традиційним, адже набута на них інформація має суто прикладний характер. Отже, під час роботи виставки таких семінарів було проведено чимало. Заслуговують на увагу семінари компаній «Амако» на тему «Прогресивні технологій та техніка», НВП «Біо-Тест-Лабораторія – «Ветеринарні проблеми у свинарстві. Нові технології у штучному осіменінні свиней». Традиційними стали майстер-класи корпорації «Агро-Союз», яка у своєму господарстві майже десять років розробляє і здійснює проекти ефективного сільськогосподарського бізнесу, надає консультативні послуги із впровадження технологій, проводить навчальні семінари для персоналу. Навчальна програма майстер-класів розроблена для фахівців аграрної галузі за напрямами: рослинництво, свинарство, молочне скотарство, страусівництво, агроменеджмент.

    Щоб цей матеріал не вийшов «про виставку взагалі», варто виділити компанії, експозиції яких привернули нашу увагу.
    Сільгосппідприємство «Младена-Агро» багато років займається гібридним насінням соняшника. Використовуючи новітні технології та високоякісні прилади, аграрії проводять спеціальну обробку насіння, що сприяє активізації росту й водночас зменшує чутливість до захворювань. На виставці компанія представила два гібриди соняшнику – «Відок» і «Макао». Обидва добре адаптовані до різних типів ґрунтів. «Відок» – простий гібрид, що пройшов державне випробування й занесений у перелік перспективних сортів та гібридів. Сорт стійкий до мучнистої роси та інших захворювань, толерантний до стресових ситуацій, добре адаптується до різних кліматичних умов. Прикметною рисою є одночасне цвітіння та дозрівання, що позитивно впливає на умови збору врожаю. «Макао» має подібні властивості, але він більш чутливий до погодно-кліматичних змін. При дотриманні необхідних вимог агротехніки і сприятливій погоді дає високі врожаї, вирізняється високою олійністю та густотою насіння. Фахівці радять садити ці гібриди на глибину 7 см, що створює сприятливі умови для формування кореневої системи рослин. Особливо це важливо для «Відока», у якого коротша стержнева частина кореня. Це може позитивно позначитися на ефективності використання глибинної вологи ґрунту. Обидва сорти соняшнику добре адаптуються до різних видів ґрунту, стійкі до весняних приморозків, тому рекомендуються ранні строки посіву. Характерною особливістю обох гібридів є густе листя, що закриває ґрунт до початку бутонізації.
    Зі своїми пропозиціями завітала на виставку компанія «Агрон». Підприємство тривалий час працює на ринку мінеральних добрив України. Славнозвісну нітроамофоску першими в Україні представили саме вони. Сьогодні це добриво доступне сільгоспвиробникам багатьох регіонів. Фахівці компанії переконані, що добрива відіграють вирішальну роль у збільшенні врожайності (на 50%). Вони рекомендують комплексний підхід до вирішення питання збагачення ґрунту. Ця можливість забезпечується застосуванням комплексних мінеральних добрив. Окрім того, використання роздільно, у 2-3 прийоми, простих добрив суттєво збільшує затрати на їх підготовку і внесення в ґрунт порівняно з комплексними. Найкраще, як вважають спеціалісти компанії, використовувати азотно-фосфорно-калійне мінеральне добриво, що містить поживні речовини в однакових пропорціях (16:16:16). Використовується у всіх ґрунтово-кліматичних умовах як припосівне та для підживлення рослин під час вегетації. Також виробник пропонує тукосуміш «Агрон-NPK». Це комплексне добриво, що виготовляється з різним співвідношенням хімічних елементів N:P:K.
    Представив свою продукцію й Інститут картоплярства. Організація запропонувала учасникам та гостям виставки кілька видів високоврожайної картоплі. Також фахівці охоче поділилися практичними порадами щодо її вирощування. Наголосили, що особливу увагу слід звернути на вирощування ранніх, середньоранніх і середньостиглих сортів, які зазвичай урожайніші, за сухої погоди достигають наприкінці літа. Також порадили використовувати сорти, стійкі до картопляної нематоди, як захід боротьби з цією хворобою. Поширюється нематода із зараженням ґрунту, бульби, рослинних решток. І робить землю непридатною для вирощування картоплі. Тому аграрії рекомендують не вирощувати картоплю на одній і тій же ділянці кілька років поспіль та садити хороші сорти улюбленого багатьма овочу.

    Хочеться висловити сподівання, що на наступній виставці знайдеться місце й для продукції тваринницької галузі. На жаль, сьогодні справитися із завданням представити всі сегменти сільського господарства в належному обсязі організаторам виставки не вдалося. Побажаймо ж їм наснаги і конструктивності при створенні наступної.

    Олена АРТЕМОВА, Оксана ШАПОВАЛ.
    Фото Павла МОРОЗА





    Схожі новини
  • «ІнтерАгро 2012»
  • Головний зимовий орієнтир у сільському господарстві
  • Зустрічаємось, радимось, приймаємо рішення
  • МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ
  • АГРО-2007

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

РОЗПОЧАТО НОВИЙ ВИСТАВКОВИЙ СЕЗОН. ІНТЕРАГРО-2007


Подія. Крім традиційних виставкових експонатів на ІнтерАГРО-2007 заслуговують на увагу проведені заходи – День Франції в Україні та Українсько-німецький аграрний форум.

Головне, щоб усе представлене на виставці – від технічних дрібничок до великої складної сільськогосподарської техніки і сучасних технологій – мало для вітчизняного АПК практичне застосування. І бажано вже сьогодні-завтра, а не «на найближчу перспективу».
На першій у цьому сезоні аграрній виставці «ІнтерАГРО- 2007» 31 січня-3 лютого у Києві на площі понад 23000 кв. м представили свої досягнення майже 200 провідних підприємств із 11 країн світу: України, Німеччини, Туреччини, Польщі, Італії, Канади, Іспанії, Росії, Литви, Угорщини. У двох ущерть заповнених павільйонах було зосереджено переважно різноманітну сільськогосподарську техніку, засоби захисту рослин і міндобрива, технологічні новинки переробної галузі. Можна сказати, що Третя міжнародна виставка рентабельного високоефективного сільського господарства виправдала свою назву. Тут треба віддати належне організаторові – АТ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», а також Міністерству аграрної політики України, Українській аграрній конфедерації та Асоціації виробників сільськогосподарської техніки Німеччини VDMA, за чиєї підтримки відбувся захід.

Україна-Франція. Цього року велику зацікавленість у виставці «ІнтерАГРО-2007», її бізнес-форумі виявили фахівці сільського господарства Німеччини та Франції.
Так, за підтримки уряду Франції, посольства Франції в Україні, компаній COMEXPO-PARIS, організатора сільськогосподарської виставки SIA, та EXPOSIUM, організатора міжнародної виставки сільськогосподарських машин SIMA, а також Української академії аграрних наук на виставці було проведено День Франції в Україні. До організаторів також залучилися компанії «Агріматко», «Кун», «Грегуар-Бессон», «Евраліс Семенсес», «Лесаффре» та ін. Захід відбувся у форматі семінару-діалогу між потенційними партнерами, виробниками і спеціалістами з найважливіших питань сільського господарства. Основними його темами були: «Застосування генетичних ресурсів високого потенціалу»; «Обрання техніки для високопродуктивного господарювання», «Управління якістю продукції до реалізації».
Ось думка радника з аграрних питань при уряді України Жан-Жака Ерве: «Одним із найефективніших способів створення умов для довіри і взаєморозуміння є налагодження відкритого діалогу між сторонами. Саме для досягнення цієї мети на виставці розміщено стенд посольства Франції та організовано великий семінар. Метою заходу є, по-перше, відкриття діалогу між виробниками та спеціалістами про найважливіші питання у сільському господарстві. По-друге, наведення прикладів розв'язання деяких проблем на базі досвіду французьких підприємців – лідерів у своїх галузях. Найголовніше – це відкриття партнерства між французькими та українськими підприємствами». Протягом усього часу, доки тривала виставка, на стенді Республіки Франції її фахівці консультували всіх охочих.

Україна-Німеччина. Змістовно на виставці був представлений агропромисловий потенціал Німеччини. В рамках виставки також було проведено Українсько-Німецький аграрний форум на тему «Стан, тенденції та перспективи розвитку АПК України». Його організатором виступили Асоціація виробників сільськогосподарської техніки Німеччини VDMA та Українська аграрна конфедерація. Форум працював за шістьма напрямами: «Аграрний комплекс України – тенденції розвитку по основних галузях», «Аграрна політика – зміни в контексті вступу до СОТ», «Можливості кредитування АПК – точка зору Західного Банку», «Сучасна сільськогосподарська техніка», «Системний підхід «Precision Farming» на прикладі розповсюдження мінеральних добрив», «Перспективи сільськогосподарського виробництва в Україні. Точка зору голландського фермера».

Проведення тематичних семінарів для учасників і гостей виставкових заходів стало традиційним, адже набута на них інформація має суто прикладний характер. Отже, під час роботи виставки таких семінарів було проведено чимало. Заслуговують на увагу семінари компаній «Амако» на тему «Прогресивні технологій та техніка», НВП «Біо-Тест-Лабораторія – «Ветеринарні проблеми у свинарстві. Нові технології у штучному осіменінні свиней». Традиційними стали майстер-класи корпорації «Агро-Союз», яка у своєму господарстві майже десять років розробляє і здійснює проекти ефективного сільськогосподарського бізнесу, надає консультативні послуги із впровадження технологій, проводить навчальні семінари для персоналу. Навчальна програма майстер-класів розроблена для фахівців аграрної галузі за напрямами: рослинництво, свинарство, молочне скотарство, страусівництво, агроменеджмент.

Щоб цей матеріал не вийшов «про виставку взагалі», варто виділити компанії, експозиції яких привернули нашу увагу.
Сільгосппідприємство «Младена-Агро» багато років займається гібридним насінням соняшника. Використовуючи новітні технології та високоякісні прилади, аграрії проводять спеціальну обробку насіння, що сприяє активізації росту й водночас зменшує чутливість до захворювань. На виставці компанія представила два гібриди соняшнику – «Відок» і «Макао». Обидва добре адаптовані до різних типів ґрунтів. «Відок» – простий гібрид, що пройшов державне випробування й занесений у перелік перспективних сортів та гібридів. Сорт стійкий до мучнистої роси та інших захворювань, толерантний до стресових ситуацій, добре адаптується до різних кліматичних умов. Прикметною рисою є одночасне цвітіння та дозрівання, що позитивно впливає на умови збору врожаю. «Макао» має подібні властивості, але він більш чутливий до погодно-кліматичних змін. При дотриманні необхідних вимог агротехніки і сприятливій погоді дає високі врожаї, вирізняється високою олійністю та густотою насіння. Фахівці радять садити ці гібриди на глибину 7 см, що створює сприятливі умови для формування кореневої системи рослин. Особливо це важливо для «Відока», у якого коротша стержнева частина кореня. Це може позитивно позначитися на ефективності використання глибинної вологи ґрунту. Обидва сорти соняшнику добре адаптуються до різних видів ґрунту, стійкі до весняних приморозків, тому рекомендуються ранні строки посіву. Характерною особливістю обох гібридів є густе листя, що закриває ґрунт до початку бутонізації.
Зі своїми пропозиціями завітала на виставку компанія «Агрон». Підприємство тривалий час працює на ринку мінеральних добрив України. Славнозвісну нітроамофоску першими в Україні представили саме вони. Сьогодні це добриво доступне сільгоспвиробникам багатьох регіонів. Фахівці компанії переконані, що добрива відіграють вирішальну роль у збільшенні врожайності (на 50%). Вони рекомендують комплексний підхід до вирішення питання збагачення ґрунту. Ця можливість забезпечується застосуванням комплексних мінеральних добрив. Окрім того, використання роздільно, у 2-3 прийоми, простих добрив суттєво збільшує затрати на їх підготовку і внесення в ґрунт порівняно з комплексними. Найкраще, як вважають спеціалісти компанії, використовувати азотно-фосфорно-калійне мінеральне добриво, що містить поживні речовини в однакових пропорціях (16:16:16). Використовується у всіх ґрунтово-кліматичних умовах як припосівне та для підживлення рослин під час вегетації. Також виробник пропонує тукосуміш «Агрон-NPK». Це комплексне добриво, що виготовляється з різним співвідношенням хімічних елементів N:P:K.
Представив свою продукцію й Інститут картоплярства. Організація запропонувала учасникам та гостям виставки кілька видів високоврожайної картоплі. Також фахівці охоче поділилися практичними порадами щодо її вирощування. Наголосили, що особливу увагу слід звернути на вирощування ранніх, середньоранніх і середньостиглих сортів, які зазвичай урожайніші, за сухої погоди достигають наприкінці літа. Також порадили використовувати сорти, стійкі до картопляної нематоди, як захід боротьби з цією хворобою. Поширюється нематода із зараженням ґрунту, бульби, рослинних решток. І робить землю непридатною для вирощування картоплі. Тому аграрії рекомендують не вирощувати картоплю на одній і тій же ділянці кілька років поспіль та садити хороші сорти улюбленого багатьма овочу.

Хочеться висловити сподівання, що на наступній виставці знайдеться місце й для продукції тваринницької галузі. На жаль, сьогодні справитися із завданням представити всі сегменти сільського господарства в належному обсязі організаторам виставки не вдалося. Побажаймо ж їм наснаги і конструктивності при створенні наступної.

Олена АРТЕМОВА, Оксана ШАПОВАЛ.
Фото Павла МОРОЗА





Схожі новини
  • «ІнтерАгро 2012»
  • Головний зимовий орієнтир у сільському господарстві
  • Зустрічаємось, радимось, приймаємо рішення
  • МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ
  • АГРО-2007

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.