Аграрний тиждень. Україна
» » Як голландець заробляє на салатах
» » Як голландець заробляє на салатах

    Як голландець заробляє на салатах


    Голландець Майкл Хондерс, який очолює фірму "Галіція Грінері" п'ять років тому започаткував бізнес селі Буське Львівської області. Його фірма вирощує і постачає салати у великі торгівельні мережі. Найсучасніші теплиці дають урожай у понад мільйон головок різних видів салатів на рік.

    "Вести бізнес в Україні дуже складно. Виробництво салатів в Україні, подекуди, дорівнює ціні вирощування у Голландії. Наприклад ціна газу, купленого в місцевому облгазі, становить 10,8 тис грн із урахуванням ПДВ та транспортування, а у Нідерландах – 6,3 тис грн, тобто різниця 58%. Аналогічна ситуація із електроенергією, вона коштує від 2,5 грн за кіловат-годину, а у Голландії – 1,8 грн, тобто різниця 29%", - каже Майкл.

    Ціна на українську продукцію вища ніж у європейських країнах.

    "Найбільша проблема в тому, що ми не можемо прогнозувати, що буде далі із цінами – коли НКРЄ чи Нафтогаз встановлюють ціни лише на місяць наперед, то про які довготривалі інвестиції йдеться? Ми навіть нормально видатки спланувати не можемо. Натомість, маємо "винаходити велосипед" і бути креативними. Тому бізнес в Україні не дає змогу відпочити – то те, то інше. Завжди у напрузі, кожного дня у тонусі". - каже Майкл виданню Агравері.

    Іноземець радіє лише дешевій робочій силі.

    "Ми інвестуємо немало коштів, щоб навчати цих людей в Нідерландах, показати, як правильно працювати за сучасними вимогами. Мінус у тому, що в Україні немає готових фахівців, є люди які працювали у скляних теплицях старого зразка, проте із нашою теплицею це немає нічого спільного"

    Компанія "Галіція Грінері" почала працювати в Україні у 2012 році. Відкрили тепличний комплекс площею 8 тис. кв. м. Площа самої теплиці 4000 кв м – на ній вирощується листовий салат різних видів за новою для України технологією сухої гідропоніки. Вирощують салати Батавія, Лолло Росса, Лолло Біонда, Ромен і Фрізе, а також рукколу.





    Схожі новини
  • У Тернополі різко подорожчали помідори
  • США інвестують в українську картоплю
  • Менше посіяти – більше зібрати
  • Українські сири Європа пускає на виробництво дешевих сортів - експерт
  • Роблять ставку на курятину

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Як голландець заробляє на салатах


Голландець Майкл Хондерс, який очолює фірму "Галіція Грінері" п'ять років тому започаткував бізнес селі Буське Львівської області. Його фірма вирощує і постачає салати у великі торгівельні мережі. Найсучасніші теплиці дають урожай у понад мільйон головок різних видів салатів на рік.

"Вести бізнес в Україні дуже складно. Виробництво салатів в Україні, подекуди, дорівнює ціні вирощування у Голландії. Наприклад ціна газу, купленого в місцевому облгазі, становить 10,8 тис грн із урахуванням ПДВ та транспортування, а у Нідерландах – 6,3 тис грн, тобто різниця 58%. Аналогічна ситуація із електроенергією, вона коштує від 2,5 грн за кіловат-годину, а у Голландії – 1,8 грн, тобто різниця 29%", - каже Майкл.

Ціна на українську продукцію вища ніж у європейських країнах.

"Найбільша проблема в тому, що ми не можемо прогнозувати, що буде далі із цінами – коли НКРЄ чи Нафтогаз встановлюють ціни лише на місяць наперед, то про які довготривалі інвестиції йдеться? Ми навіть нормально видатки спланувати не можемо. Натомість, маємо "винаходити велосипед" і бути креативними. Тому бізнес в Україні не дає змогу відпочити – то те, то інше. Завжди у напрузі, кожного дня у тонусі". - каже Майкл виданню Агравері.

Іноземець радіє лише дешевій робочій силі.

"Ми інвестуємо немало коштів, щоб навчати цих людей в Нідерландах, показати, як правильно працювати за сучасними вимогами. Мінус у тому, що в Україні немає готових фахівців, є люди які працювали у скляних теплицях старого зразка, проте із нашою теплицею це немає нічого спільного"

Компанія "Галіція Грінері" почала працювати в Україні у 2012 році. Відкрили тепличний комплекс площею 8 тис. кв. м. Площа самої теплиці 4000 кв м – на ній вирощується листовий салат різних видів за новою для України технологією сухої гідропоніки. Вирощують салати Батавія, Лолло Росса, Лолло Біонда, Ромен і Фрізе, а також рукколу.





Схожі новини
  • У Тернополі різко подорожчали помідори
  • США інвестують в українську картоплю
  • Менше посіяти – більше зібрати
  • Українські сири Європа пускає на виробництво дешевих сортів - експерт
  • Роблять ставку на курятину

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.