Аграрний тиждень. Україна
» » Дрібним фермерам обіцяють держземлю в розстрочку
» » Дрібним фермерам обіцяють держземлю в розстрочку

Дрібним фермерам обіцяють держземлю в розстрочку


Дрібні фермери після відкриття земельного ринку в Україні зможуть купувати землі державної власності у розстрочку, що дозволить їм поступово виплачувати вартість ділянки протягом 10-15 років під 7% річних від нормативної грошової оцінки ділянки. 

Як повідомив директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Державного агентства з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Краснолуцький в ході конференції в Києві, відповідна норма передбачена в законопроекті про обіг сільськогосподарських земель.

"Держава продаватиме землю, і дрібний фермер зможе отримати розстрочку платежу... Він зможе отримати розстрочку на 10-15 років під 7% річних. І він фактично за 10 років, замість того, щоб платити орендну плату, виплачуватиме вартість своєї ділянки, після чого отримає його у власність", - сказав Краснолуцький.

За його словами, на даний час Міністерство аграрної політики і продовольства спільно з Госгеокадастром і з залученням ряду експертів займається розробкою даного законопроекту. Незабаром текст документа опублікований на сайті Мінагропроду.

ІЦ УАК за матеріалами УНІАН.





Схожі новини
  • Іноземці не зможуть купувати сільгоспземлі в Україні після скасування мораторію
  • Нотаріуси отримають електронний доступ до земельного кадастру України
  • Щоб отримати земельну ділянку, потрібно буде попрацювати на землі
  • Держземагентство оприлюднює показники нормативної грошової оцінки 1 гектара сільськогосподарських угідь
  • Калетнік: Фермери одержуватимуть землю за пільговою процедурою

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.