Аграрний тиждень. Україна
» » Найпродуктивніша порода корів
» » Найпродуктивніша порода корів

    Найпродуктивніша порода корів


    Другий парад корів голштинської породи в Україні відбудеться, в рамках Національного Дня Ферми 19 травня на базі ПАТ «Племзавод «Стєпной»» у Запорізькій області.
    Під час заходу продемонструють найкращі екземпляри ВРХ. Про це в ексклюзивному інтерв’ю для порталу Milk.ua розповів керівник Української голштинської асоціації Ігор Присяжнюк.
    Він виділив низку підтверджень, чому для параду обрали саме корів породи голштин ?
    - голштинська порода отримала особливу популярність серед корів молочного напрямку, як одна із найбільш продуктивних;
    - найкращі показники продуктивності голштинської породи варіюються від 8 тис. л (Європа) до 12-14 тис. л (США, Ізраїль), при цьому жирність молока складає 3,8-4,2%, а вміст білка — близько 3%;
    - корів голштинської породи можна охарактеризувати як тварин із високим показником молочності, високою адаптацією до різних кліматичних умов та стійкістю до захворювань;
    - голштинська худоба за молочною продуктивністю, оплатою корму молоком, придатністю до промислової технології, довговічною продуктивністю серед сучасних порід займає перше місце;
    - коровам цієї породи належать усі світові рекорди молочної продуктивності;
    - при правильній технології утримання та комфортних умо­­вах існу­ван­ня, рівень про­дук­тив­ності стане в рази більшим;
    - попит на дану породу завжди буде високим, адже ці тварини швидко розкривають свій потенціал.





    Схожі новини
  • Національний День Ферми
  • ДП ДГ «Асканійське»: правильний вибір напряму селекції стада
  • Тваринницька галузь Кіровоградської області збільшилась на 185 корів елітно ...
  • На Волині збільшено поголів'я великої рогатої худоби
  • На Дніпропетровщині тривають виплати дотацій на утримання молодняку ВРХ

  • Додати комментар

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.