Аграрний тиждень. Україна
» » На Черкащині пройшов круглий стіл по заготівлі кукурудзяного силосу
» » На Черкащині пройшов круглий стіл по заготівлі кукурудзяного силосу

    На Черкащині пройшов круглий стіл по заготівлі кукурудзяного силосу


    На Черкащині пройшов круглий стіл по заготівлі кукурудзяного силосу 28 квітня у Черкасах відбувся круглий стіл «Кукурудзяний силос: якісні показники та практичні аспекти в годівлі корів». Актуальність запропонованої теми заходу обумовлена важливістю використання високоякісних кормів для підвищення продуктивності корів. З практичною доповіддю на круглому столі виступив  Пітер ван Дорен, міжнародний експерт, технічний директор напрямку ВРХ ГК «АгроВет Атлантик». 

    Розпочали круглий стіл з презентації результатів та показників аналізу зразків кукурудзяного силосу, які були представлені до участі у конкурсі «Кукурудзяний Оскар 2016». Цьогоріч премія була вперше запроваджена міжнародною групою компаній «АгроВет Атлантик» разом із голландською лабораторією BLGG для українських господарств за найкращий зразок кукурудзяного силосу.

    Для унаочнення показники якості зразків кукурудзяного силосу в Україні порівняли зі зразками інших країн Західної Європи. На жаль, незважаючи на достатньо сильний потенціал вирощування та заготівлі високоякісних кормів українські господарства по середньому показнику відстають від європейських країн. Пітер ван Дорен зазначив: «Між середнім за якістю кукурудзяним силосом в Україні та силосом-переможцем 2016 року маємо велику різницю. Особливо це стосується рівня крохмалю, коефіцієнту перетравності органічної речовини і, як результат, чистої енергії лактації, яка є набагато вищою в кукурудзяному силосі-переможці. Дана заготівельна різниця може легко трансформуватися в потенційну молочну продуктивність. Різниця в енергетичній цінності між «середнім» кукурудзяним силосом (900 VEM) та «ТОП-силосом» (999 VEM) трансформується в додаткові 5 кг молока за добу».

    В продовження розкриття теми обговорили нові показники оцінки якості кукурудзяного силосу та якість об’ємистих кормів і раціонів для високопродуктивних корів. Адже основою для отримання якісного молока є забезпечення корів повноцінним, різноманітним раціоном з потрібними мінеральними добавками.

    Від практичних аспектів перейшли до питання менеджменту заготівлі кукурудзяного силосу. Завдяки формуванню основ розумного управління господарством у кінцевому результаті можливо покращити технологію заготівлі, і, відповідно, підвищити якість молока. А це ще один крок, щоб стати конкурентоспроможними на світовому ринку.







    Схожі новини
  • ГК «АгроВет Атлантик» відсвяткувала 11-річчя
  • Круглий стіл «Кукурудзяний силос: якісні показники та практичні аспекти в г ...
  • Пітер ван ДОРЕН: «Якісний кукурудзяний силос підвищує молочну продуктивніст ...
  • Презентація нових продуктів та розробок в області годівлі та ветеринарії
  • Переймаємо голландський досвід

  • Додати комментар

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.