Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні продовжить скорочуватись поголів’я ВРХ
» » В Україні продовжить скорочуватись поголів’я ВРХ

    В Україні продовжить скорочуватись поголів’я ВРХ


    Україна стрімко втрачає молочне і м'ясне стадо. З 1991 року, за даними Держстатистики, чисельність великої рогатої худоби зменшилася майже в сім разів ― з 24 млн до 3 млн голів. Схожа картина по дрібній рогатій худобі (вівці і кози) і свиням.
     
    Зате на підйомі птахівництво ― число пернатих скоротилося лише після 2014 року, коли Україна через агресію РФ втратила великі птахофабрики на Донбасі.
    Агроексперти кажуть, що багаторазове зниження поголів'я худоби ― об'єктивне, і пов'язане з розвалом СРСР, куди поставлялось понад 75% виробленого м'яса, молокопродуктів, яєць.
     
    Крім того, стадо, перш за все велика рогата худоба, буде і далі «худнути». А значить ― ростимуть ціна на яловичину.
     
    Директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко підрахував, що гроші, вкладені в розведення молочного стада (до 100 голів), включаючи відгодівлю бичків на м'ясо, окупається тільки через 8 років, а, наприклад, в птахівництво ― вже через 2-3 роки.
     
    «Тому у нас і далі буде ставати все менше корів і все більше птиці, яка, на відміну від свинини і яловичини, не тільки дешевша, але і має набагато більший ринок збуту як в Україні, так і за кордоном», ― сказав Дорошенко.
     
    «Що стосується шестиразового падіння за чверть століття чисельності овець і кіз, то їх 25-30 років тому розводили перш за все для забезпечення легпрому шерстю, а баранина і козлятина йшли на ринки як вторинний продукт. Коли наш легпром майже "помер", зникли потреби і в стаді. Але зараз в невеликих приватних господарствах відроджується вівчарство і козівництво. Тварин розводять для виробництва козячого та овечого молока і виготовлення з нього сирів, що користуються все більшим попитом», ― додав експерт.
     





    Схожі новини
  • Виробництво яловичини та свинини впаде до мінімуму
  • Поголів’я свиней в Україні скоротилось на 5,5%
  • Яйця подешевшають
  • На відміну від птахівництва, тваринництво демонструє спад
  • Українська курка прийшлася до смаку жителям Піднебесної

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні продовжить скорочуватись поголів’я ВРХ


Україна стрімко втрачає молочне і м'ясне стадо. З 1991 року, за даними Держстатистики, чисельність великої рогатої худоби зменшилася майже в сім разів ― з 24 млн до 3 млн голів. Схожа картина по дрібній рогатій худобі (вівці і кози) і свиням.
 
Зате на підйомі птахівництво ― число пернатих скоротилося лише після 2014 року, коли Україна через агресію РФ втратила великі птахофабрики на Донбасі.
Агроексперти кажуть, що багаторазове зниження поголів'я худоби ― об'єктивне, і пов'язане з розвалом СРСР, куди поставлялось понад 75% виробленого м'яса, молокопродуктів, яєць.
 
Крім того, стадо, перш за все велика рогата худоба, буде і далі «худнути». А значить ― ростимуть ціна на яловичину.
 
Директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко підрахував, що гроші, вкладені в розведення молочного стада (до 100 голів), включаючи відгодівлю бичків на м'ясо, окупається тільки через 8 років, а, наприклад, в птахівництво ― вже через 2-3 роки.
 
«Тому у нас і далі буде ставати все менше корів і все більше птиці, яка, на відміну від свинини і яловичини, не тільки дешевша, але і має набагато більший ринок збуту як в Україні, так і за кордоном», ― сказав Дорошенко.
 
«Що стосується шестиразового падіння за чверть століття чисельності овець і кіз, то їх 25-30 років тому розводили перш за все для забезпечення легпрому шерстю, а баранина і козлятина йшли на ринки як вторинний продукт. Коли наш легпром майже "помер", зникли потреби і в стаді. Але зараз в невеликих приватних господарствах відроджується вівчарство і козівництво. Тварин розводять для виробництва козячого та овечого молока і виготовлення з нього сирів, що користуються все більшим попитом», ― додав експерт.
 
 Segodnya.ua.





Схожі новини
  • Виробництво яловичини та свинини впаде до мінімуму
  • Поголів’я свиней в Україні скоротилось на 5,5%
  • Яйця подешевшають
  • На відміну від птахівництва, тваринництво демонструє спад
  • Українська курка прийшлася до смаку жителям Піднебесної

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.