Аграрний тиждень. Україна
» » Одещина має потенціал для створення кластерів та збільшення агроекспорту
» » Одещина має потенціал для створення кластерів та збільшення агроекспорту

    Одещина має потенціал для створення кластерів та збільшення агроекспорту


    За п’ять місяців 2017 року харчові підприємства Одеської області значно збільшили виробництво готових та консервованих харчових продуктів у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

    Про це повідомила заступник міністра агрополітики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба відомства.

    «За 5 місяців 2017 року харчові підприємства Одеської області збільшили виробництво консервованих продуктів з м’яса та субпродуктів на 26,7%, рибних консервів ― на 25,5%, олії соняшникової нерафінованої ― на 64,6%, сирів жирних ― на 74%, круп ― на 53,9% та інші. При цьому експорт аграрної продукції, виробленої в області у 2016 році, становив $1,2 млрд», ― підкреслила Трофімцева.

    За її словами, переважну частку в експорті області у 2016 році мала продукція рослинництва ― $1,04 млрд, а продукції тваринництва було експортовано на $989,4 млн.

    «Зважаючи на наведену статистику, ми бачимо значний потенціал для збільшення експорту з регіону продукції таких секторів як виноградарство та виноробство, овочівництво та садівництво, м’ясне скотарство тощо. Але особливу увагу виробників регіону я б хотіла привернути до таких надзвичайно цікавих для Одещини можливостей як органічне сільське господарство та виробництво продуктів із захищеними географічними зазначеннями або традиційною рецептурою», ― зазначила Трофімцева.

    Вона додала, що в Одеській області діє більше трьох десятків обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів. Тому тема об’єднання виробників не є новою, але для більш ефективного використання сильних сторін регіону варто почати роботу над створенням регіонального кластеру, наприклад, у галузі виноробства та виноградарства або логістичного хабу із залученням учасників із науки, освіти, виробництва, переробки та інших підсекторів.

    //agravery.com





    Схожі новини
  • За 2 місяці аграрії сплатили понад 17 млрд податків
  • Виробництво продукції соєвого комплексу продовжить зростати
  • Кількість сільгосппідприємств скоротилась на 3,7%
  • Укрспирт підніматиме ціни в два етапи
  • Аграрії скоротили експорт сирів на 24%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Одещина має потенціал для створення кластерів та збільшення агроекспорту


За п’ять місяців 2017 року харчові підприємства Одеської області значно збільшили виробництво готових та консервованих харчових продуктів у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Про це повідомила заступник міністра агрополітики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба відомства.

«За 5 місяців 2017 року харчові підприємства Одеської області збільшили виробництво консервованих продуктів з м’яса та субпродуктів на 26,7%, рибних консервів ― на 25,5%, олії соняшникової нерафінованої ― на 64,6%, сирів жирних ― на 74%, круп ― на 53,9% та інші. При цьому експорт аграрної продукції, виробленої в області у 2016 році, становив $1,2 млрд», ― підкреслила Трофімцева.

За її словами, переважну частку в експорті області у 2016 році мала продукція рослинництва ― $1,04 млрд, а продукції тваринництва було експортовано на $989,4 млн.

«Зважаючи на наведену статистику, ми бачимо значний потенціал для збільшення експорту з регіону продукції таких секторів як виноградарство та виноробство, овочівництво та садівництво, м’ясне скотарство тощо. Але особливу увагу виробників регіону я б хотіла привернути до таких надзвичайно цікавих для Одещини можливостей як органічне сільське господарство та виробництво продуктів із захищеними географічними зазначеннями або традиційною рецептурою», ― зазначила Трофімцева.

Вона додала, що в Одеській області діє більше трьох десятків обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів. Тому тема об’єднання виробників не є новою, але для більш ефективного використання сильних сторін регіону варто почати роботу над створенням регіонального кластеру, наприклад, у галузі виноробства та виноградарства або логістичного хабу із залученням учасників із науки, освіти, виробництва, переробки та інших підсекторів.

//agravery.com





Схожі новини
  • За 2 місяці аграрії сплатили понад 17 млрд податків
  • Виробництво продукції соєвого комплексу продовжить зростати
  • Кількість сільгосппідприємств скоротилась на 3,7%
  • Укрспирт підніматиме ціни в два етапи
  • Аграрії скоротили експорт сирів на 24%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.