Аграрний тиждень. Україна
» » Якісна "молочка" доступна українцям
» » Якісна "молочка" доступна українцям

    Якісна "молочка" доступна українцям


    За підтримки Асоціації виробників молока, ФАО та ЄБРР, молочним кооперативом було створено продукцію під знаком якості «АВМ рекомендує». Запуск першої кооперативної лінії з переробки сировини євроґатунку на продукти екстра класу для українського ринку відбувся 18 серпня. Виробництво молочної продукції відслідковується на усіх етапах створення: утримання та годівля тварин — первинна обробка молока — транспортування на переробне підприємство — охолодження / очищення / сепарування / нормалізація / гомогенізація / теплова обробка молока та виробництво кисломолочних продуктів. Детальніше про це читайте нижче, у матеріалах від прес-служби АВМ.
     
    Від 50% до 90% – саме таку частку ринку готових молочних продуктів контролюють професійні виробники молока напряму або через свої кооперативи в більшості розвинених країн світу. Такі продукти мають високу довіру споживачів завдяки свіжості, якості та конкурентній ціні, адже на шляху молока від фермера до споживача не існує посередників.

    В Україні професійні виробники молока контролюють 0% ринку готових молочних продуктів, який поділено між собою міжнародними переробниками та національними приватними компаніями. Саме відсутність «третьої сили»,  на думку Андрія Ярмака, керівника молочних проектів ФАО/ЄБРР в Україні та Грузії та економіста інвестиційного департаменту ФАО, заважає подальшому розвитку молочного бізнеса в країні.

    Конкуренція на світовому ринку молокопродуктів йде між постачальниками якісних, але конкурентних по ціні товарів. В Україні ж, навіть сьогодні, переробники, подекуди, платять таку саму ціну за об’ємні партію молока 1-2 ґатунку, яке не відповідає найменшим вимогам до якості сировини провідних країн світу, як і за молоко ґатунку екстра, який відповідає найвищим стандартам ЄС.

    Саме тому, українські виробники найякіснішого молока, за підтримки ФАО, ЄБРР та АВМ вирішили взяти справу в свої руки, і розпочати власне виробництво продуктів найвищої якості спільно з вітчизняним переробником ТМ «Молокія», який сповідує  філософію виготовлення якісних молочних продуктів з високоякісної сировини.  

    «На першому етапі планується щоденно переробляти 45 тон молока ґатунку екстра на окремій виробничій лінії, з яких буде вироблятися кефір та йогурт преміальної якості з поміткою «АВМ рекомендує»», – говорить директор Тернопільського молокозаводу Віталій Ковальчук.

    «Дуже важливо, що підприємства-постачальники молока: «Кищенці» та «Дзензелівське», в цьому проекті будуть повноцінними партнерами, адже крім високої ціни за якісне молоко, вони також будуть отримувати 50% прибутку від реалізації кінцевої продукції», – інформує Андрій Дикун, голова Всеукраїнської Аграрної Ради.

    Він зазначає: «Це наш перший маленький крок до побудови повноцінної кооперативної системи переробки молока, адже ми вже працюємо над бізнес-планом власного заводу з переробки молока, а число виробників молока найвищого ґатунку, які вже зараз готові долучитися до проекту, вже перевищує півтора десятки».

    «В 2016 році частка молока ґатунку екстра в загальній переробці молока України сягнула10%, порівняно до ледве 3% всього 5 років тому. За цей час виробництво молока «євроґатунку» зросло в 3,2 рази, коли загальне виробництво молока зменшилося на 6%», – наводить статистику Андрій Ярмак.

    За словами економіста інвестиційного департаменту ФАО, саме таке молоко, в поєднанні з кооперативною переробкою і виготовленням продуктів найвищої якості, і є нашим квитком на світовий молочний ринок.

    «Крім того, це дозволить повернути довіру споживача до молочних продуктів вітчизняного виробництва та зробити якісний продукт доступним для українців», – додає експерт.
     
    Також, 18 серпня відбувся прес-тур «Тернопільським молокозаводом» «АВМ рекомендує», під час якого йшлося про повернення довіри споживача до молокопродуктів на полицях магазинів, а виробників і переробників — до кооперації у молочному секторі. Із результатами прес-туру можна ознайомитися на сторінці АВМ //avm-ua.org/uk/post/vidb uvsa-pres-tur-ternopilskim- molokozavodom-avm-rekomendue.  
     
    Довідка:
    «Молокія» – торгова марка молочної продукції, виготовленої на потужностях ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Заснований ще у 1957 р., на сьогодні ПрАТ «Тернопільський молокозавод» є одним із найпотужніших та найбільш інноваційних молокопереробних підприємств України. Можливості молоко переробки в день сягають близько 400 т. Левову частку сировини для виготовлення продукції під ТМ «Молокія» виробляють фермерські господарства.
    «Молокія» перша в Україні та п’ята в Європі впровадила технологію подвійної очистки молока – сировини Fresh Milk technology. «Молокія» сповідує філософію виготовлення свіжих та корисних молочних продуктів з Fresh Milk молока.
     
     
     





    Схожі новини
  • Надходження молока
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Молока стало меньше
  • В Україні посилять нагляд за якістю молока

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Якісна "молочка" доступна українцям


За підтримки Асоціації виробників молока, ФАО та ЄБРР, молочним кооперативом було створено продукцію під знаком якості «АВМ рекомендує». Запуск першої кооперативної лінії з переробки сировини євроґатунку на продукти екстра класу для українського ринку відбувся 18 серпня. Виробництво молочної продукції відслідковується на усіх етапах створення: утримання та годівля тварин — первинна обробка молока — транспортування на переробне підприємство — охолодження / очищення / сепарування / нормалізація / гомогенізація / теплова обробка молока та виробництво кисломолочних продуктів. Детальніше про це читайте нижче, у матеріалах від прес-служби АВМ.
 
Від 50% до 90% – саме таку частку ринку готових молочних продуктів контролюють професійні виробники молока напряму або через свої кооперативи в більшості розвинених країн світу. Такі продукти мають високу довіру споживачів завдяки свіжості, якості та конкурентній ціні, адже на шляху молока від фермера до споживача не існує посередників.

В Україні професійні виробники молока контролюють 0% ринку готових молочних продуктів, який поділено між собою міжнародними переробниками та національними приватними компаніями. Саме відсутність «третьої сили»,  на думку Андрія Ярмака, керівника молочних проектів ФАО/ЄБРР в Україні та Грузії та економіста інвестиційного департаменту ФАО, заважає подальшому розвитку молочного бізнеса в країні.

Конкуренція на світовому ринку молокопродуктів йде між постачальниками якісних, але конкурентних по ціні товарів. В Україні ж, навіть сьогодні, переробники, подекуди, платять таку саму ціну за об’ємні партію молока 1-2 ґатунку, яке не відповідає найменшим вимогам до якості сировини провідних країн світу, як і за молоко ґатунку екстра, який відповідає найвищим стандартам ЄС.

Саме тому, українські виробники найякіснішого молока, за підтримки ФАО, ЄБРР та АВМ вирішили взяти справу в свої руки, і розпочати власне виробництво продуктів найвищої якості спільно з вітчизняним переробником ТМ «Молокія», який сповідує  філософію виготовлення якісних молочних продуктів з високоякісної сировини.  

«На першому етапі планується щоденно переробляти 45 тон молока ґатунку екстра на окремій виробничій лінії, з яких буде вироблятися кефір та йогурт преміальної якості з поміткою «АВМ рекомендує»», – говорить директор Тернопільського молокозаводу Віталій Ковальчук.

«Дуже важливо, що підприємства-постачальники молока: «Кищенці» та «Дзензелівське», в цьому проекті будуть повноцінними партнерами, адже крім високої ціни за якісне молоко, вони також будуть отримувати 50% прибутку від реалізації кінцевої продукції», – інформує Андрій Дикун, голова Всеукраїнської Аграрної Ради.

Він зазначає: «Це наш перший маленький крок до побудови повноцінної кооперативної системи переробки молока, адже ми вже працюємо над бізнес-планом власного заводу з переробки молока, а число виробників молока найвищого ґатунку, які вже зараз готові долучитися до проекту, вже перевищує півтора десятки».

«В 2016 році частка молока ґатунку екстра в загальній переробці молока України сягнула10%, порівняно до ледве 3% всього 5 років тому. За цей час виробництво молока «євроґатунку» зросло в 3,2 рази, коли загальне виробництво молока зменшилося на 6%», – наводить статистику Андрій Ярмак.

За словами економіста інвестиційного департаменту ФАО, саме таке молоко, в поєднанні з кооперативною переробкою і виготовленням продуктів найвищої якості, і є нашим квитком на світовий молочний ринок.

«Крім того, це дозволить повернути довіру споживача до молочних продуктів вітчизняного виробництва та зробити якісний продукт доступним для українців», – додає експерт.
 
Також, 18 серпня відбувся прес-тур «Тернопільським молокозаводом» «АВМ рекомендує», під час якого йшлося про повернення довіри споживача до молокопродуктів на полицях магазинів, а виробників і переробників — до кооперації у молочному секторі. Із результатами прес-туру можна ознайомитися на сторінці АВМ //avm-ua.org/uk/post/vidb uvsa-pres-tur-ternopilskim- molokozavodom-avm-rekomendue.  
 
Довідка:
«Молокія» – торгова марка молочної продукції, виготовленої на потужностях ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Заснований ще у 1957 р., на сьогодні ПрАТ «Тернопільський молокозавод» є одним із найпотужніших та найбільш інноваційних молокопереробних підприємств України. Можливості молоко переробки в день сягають близько 400 т. Левову частку сировини для виготовлення продукції під ТМ «Молокія» виробляють фермерські господарства.
«Молокія» перша в Україні та п’ята в Європі впровадила технологію подвійної очистки молока – сировини Fresh Milk technology. «Молокія» сповідує філософію виготовлення свіжих та корисних молочних продуктів з Fresh Milk молока.
 
 
 





Схожі новини
  • Надходження молока
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Молока стало меньше
  • В Україні посилять нагляд за якістю молока

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    March 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031