Аграрний тиждень. Україна
» » Інструкція щодо боротьби з АЧС: погодження нової редакції
» » Інструкція щодо боротьби з АЧС: погодження нової редакції

    Інструкція щодо боротьби з АЧС: погодження нової редакції


    Редакція Інструкції з боротьби та профілактики АЧС, над якою працювали фахівці Асоціації «Свинарі України» спільно з експертами ФАО, ЄБРР, спеціалістами Держпродспоживслужби та представниками бізнесу, відправлена на погодження.
      
    Основні напрацювання та зміни:
    • Впровадження компартменталізації щодо АЧС (поділ господарств за ступенем біозахисту).
    • Серед вимог до господарств із високим статусом біобезпеки — термічна обробка кормів передбачена лише у випадках якщо вони містять інгредієнти тваринного походження.
    • Чітко прописані заходи в зоні захисту (у межах 3 км від спалаху АЧС):
    • неідентифіковане поголів’я ліквідується;
    • за умови отримання попередніх негативних результатів лабораторних досліджень крові на АЧС (не менше 10%), клінічно здорових ідентифікованих тварин реалізують на забійні пункти.
    • заходи з обов’язкового забою не розповсюджуються на операторів ринку із підтвердженим статусом господарства з високим рівнем біобезпеки та/або встановленим статусом компартменту щодо АЧС.
    • У разі перезапуску свиноферми після спалаху «африканки» значно знижено кількість «тестового» поголів’я, — не 5% від загальної проектної потужності ферми, а не менше 3-х «сигнальних» свиней у кожному виробничому приміщенні.
    Нагадаємо, наприкінці квітня 2017-го набула чинності нова редакція «Інструкції з профілактики і боротьби з африканською чумою свиней». Проте, не всі напрацьовані пропозиції були внесені. Відтак, представники бізнесу – господарства-члени Асоціації «Свинарі України», експерти ФАО та ЄБРР за сприяння Держпродспоживслужби ініціювали подальшу роботу над удосконаленням документу.

    Прес-служба Асоціації «Свинарі України»


    Схожі новини
  • Свинарям доцільно працювати за принципом компартменталізації
  • Нова Інструкція по боротьбі АЧС в Україні: перший досвід реалізації
  • Як можна вберегти свій бізнес в умовах АЧС?
  • Держспоживслужба назвала критерії ідеальної свиноферми
  • Ситуацію з АЧС в Україні складно назвати контрольованою — АСУ

  • Додати комментар

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.