Аграрний тиждень. Україна
» » Нова процедура реєстрації унеможливить імпорт техніки
» » Нова процедура реєстрації унеможливить імпорт техніки

Нова процедура реєстрації унеможливить імпорт техніки


За перехідний період виробники техніки не встигнуть отримати необхідний для реєстрації сертифікат затвердження типу, що унеможливить нові поставки в Україну.

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» стурбована Постановою Кабміну «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 8 липня 2009 р. № 694 і від 11 листопада 2009 р. № 1200», яку було ухвалено 15 листопада цього року. Документом регулюються питання щодо порядку реєстрації та введення в експлуатацію сільськогосподарських машин та техніки відповідно до Технічного регламенту.

Постановою виробників техніки зобов’язують протягом перехідного періоду, який закінчується у березні 2018 року, отримати сертифікат затвердженого типу відповідно до Технічного регламенту. Сертифікат видаватиметься на 5 років. Таким чином замість дерегуляції у системі сертифікації і зменшення бюрократичної складової, виробники техніки отримали завдання в найкоротший термін пройти процедуру затвердження типу відповідності.
 





Схожі новини
  • Перехід на європейську модель сертифікації сільгосптехніки
  • Реєстрацію сільгосптехніки виконуватиме Держпродспоживслужба
  • Агротехніку реєструватиме Держпродспоживслужба
  • Що спростить реєстрацію с\г техніки
  • Урядовий аграрний комітет поновив рада з питань визначення пріоритетів у виробництві нової техніки та обладнання для сільгосптоваровиробників - В. Слаута

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.