Аграрний тиждень. Україна
» » МХП збудує біогазову установку
» » МХП збудує біогазову установку

МХП збудує біогазову установку


ЄБРР надав старший кредит €25 млн. ПАТ «Миронівський хлібопродукт» («МХП») – українському виробнику курятини, зернових і кормів, акції якого торгуються на Лондонській фондовій біржі. Кредит буде використаний для будівництва та введення в експлуатацію біогазової установки потужністю 10 МВт у місті Ладижині (Вінницька область). На цій біогазовій установці використовуватиметься курячий послід та інші сільськогосподарські відходи діяльності «МХП» з виробництва курятини і зернових.

Фінансуванням цього проекту ЄБРР допомагає компанії «МХП» у реалізації її довгострокової стратегії розвитку потужностей «зеленої» енергетики, досягнення енергетичної самодостатності, зменшення впливів на довкілля та підвищення ефективності управління відходами. Це буде вже друга біогазова установка в «МХП» та найбільший біогазовий об’єкт в Україні станом на цей час.

Для цього проекту також виділений грант у сумі $358000 в рамках програми ЄБРР «Центр фінансування і передачі технологій у сфері адаптації до кліматичних змін та їх мінімізації (ФІНТЕК)». Цей грант сприятиме вдосконаленню технології виробництва біогазу та впровадженню системи енергетичного менеджменту.

Очікується, що введення в експлуатацію цієї біогазової установки дозволить «МХП» зменшити викиди парникових газів на 90 тис. т еквівалента CO2 на рік.

Кошти технічного співробітництва для цього проекту надані Інвестиційним фондом сусідства (ІФС) ЄС та спільним Фондом технічного співробітництва ЄБРР та Японії.

Програма ФІНТЕК ЄБРР має на меті передачу технологій у сфері пом’якшення кліматичних змін та адаптації до них. Ця програма була запущена в Україні у лютому 2016 р. і розрахована на 3 роки. Її реалізація підтримується грантовим фінансуванням ГЕФ у розмірі $7 млн. та ІФС ЄС у розмірі €4 млн.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні у     1993 р. Банк узяв на себе зобов’язання щодо надання майже €11,6 млрд. в рамках 383 проектів.





Схожі новини
  • Український виробник курятини впроваджує високотехнологічні екологічні рішення
  • Фінансування обсягом €7 мільйонів в рамках Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні
  • ЄБРР подвоїть фінансування альтернативної енергетики в Україні
  • ЄБРР дасть 12 млн дол. кредиту на біогазову установку для «Астарти»
  • ЄБРР дасть 12 млн дол. кредиту на біогазову установку для «Астарти»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.