Аграрний тиждень. Україна
» » Підсумки 2017 року: споживання свинини зменшилось.
» » Підсумки 2017 року: споживання свинини зменшилось.

    Підсумки 2017 року: споживання свинини зменшилось.


    Впродовж 2017-го сільськогосподарські підприємства України реалізували на забій 511 тис. т свинини живою вагою. Це на 5,3% менше ніж забили роком раніше, зазначають в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані ДССУ.

    У січні-грудні бійні недоотримали понад 28 тис. т живця чи понад 260 тис. свиней забійних кондицій. Найвідчутнішим брак сировини був у Запорізькій, Полтавській та Харківській областях, де у 2017-му реалізація свиней на забій скоротилася на 30%, 24% та 45%, відповідно.

    Водночас, відбулося 8-відсоткове скорочення обсягів вирощування свиней сільськогосподарськими підприємствами. Так, у 2017-му вітчизняні свининогосподарства отримали 528,8 тис. т приросту живої ваги свиней.

    «Зауважимо, що у другому півріччі співвідношення обсягів вирощування та забою свиней поліпшувалося, а за підсумками року зафіксувалося на позначці 0,97. Це суттєве покращення, у порівнянні з першою половиною 2017-го, коли на забій направляли майже 99% вирощеної живої ваги свиней. А це дає сподівання на поступове зменшення напруженості на внутрішньому ринку», —коментують в АСУ.

    Нагадаємо, що за даними статистики 2018-й рік Україна розпочала із 3,3 млн свиней у сільськогосподарських підприємствах та рекордно низькою їх чисельністю у господарствах населення — 2,8 млн гол. На відміну від останнього, негативна зміна чисельності «індустріальних» свиней є тимчасовою. Так, згідно з опитуванням АСУ 300 свиногосподарств України — понад 60% респондентів — планують розвиватися за рахунок нарощування виробничих потужностей.

    «Ключові оператори, які у 2017-му взяли тайм-аут, планують у подальшому повернутися на ринок із посиленим рівнем біобезпеки та ще більшими потужностями, аби збільшивши свою присутність на внутрішному ринку» — відзначає аналітик Асоціації Олександра Бондарська.

     
    Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





    Схожі новини
  • Україна «недозабила» 5% промислових свиней
  • Кількість промислового поголів'я на рівні 2012-го
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • №4 (259)
  • №42 (254)

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Підсумки 2017 року: споживання свинини зменшилось.


Впродовж 2017-го сільськогосподарські підприємства України реалізували на забій 511 тис. т свинини живою вагою. Це на 5,3% менше ніж забили роком раніше, зазначають в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані ДССУ.

У січні-грудні бійні недоотримали понад 28 тис. т живця чи понад 260 тис. свиней забійних кондицій. Найвідчутнішим брак сировини був у Запорізькій, Полтавській та Харківській областях, де у 2017-му реалізація свиней на забій скоротилася на 30%, 24% та 45%, відповідно.

Водночас, відбулося 8-відсоткове скорочення обсягів вирощування свиней сільськогосподарськими підприємствами. Так, у 2017-му вітчизняні свининогосподарства отримали 528,8 тис. т приросту живої ваги свиней.

«Зауважимо, що у другому півріччі співвідношення обсягів вирощування та забою свиней поліпшувалося, а за підсумками року зафіксувалося на позначці 0,97. Це суттєве покращення, у порівнянні з першою половиною 2017-го, коли на забій направляли майже 99% вирощеної живої ваги свиней. А це дає сподівання на поступове зменшення напруженості на внутрішньому ринку», —коментують в АСУ.

Нагадаємо, що за даними статистики 2018-й рік Україна розпочала із 3,3 млн свиней у сільськогосподарських підприємствах та рекордно низькою їх чисельністю у господарствах населення — 2,8 млн гол. На відміну від останнього, негативна зміна чисельності «індустріальних» свиней є тимчасовою. Так, згідно з опитуванням АСУ 300 свиногосподарств України — понад 60% респондентів — планують розвиватися за рахунок нарощування виробничих потужностей.

«Ключові оператори, які у 2017-му взяли тайм-аут, планують у подальшому повернутися на ринок із посиленим рівнем біобезпеки та ще більшими потужностями, аби збільшивши свою присутність на внутрішному ринку» — відзначає аналітик Асоціації Олександра Бондарська.

 
Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





Схожі новини
  • Україна «недозабила» 5% промислових свиней
  • Кількість промислового поголів'я на рівні 2012-го
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • №4 (259)
  • №42 (254)

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.