Аграрний тиждень. Україна
» » Як в Україні роблять бізнес на молюсках
» » Як в Україні роблять бізнес на молюсках

    Як в Україні роблять бізнес на молюсках


     

    Технологія вирощування устриці нескладна та в усьому світі однакова. 

    Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів власник фермерського господарства «Устриці Скіфії» (Одеська область) Андрій Пігулевський.

    «Годувати устриць не потрібно. Головне – обрати правильне місце, правильну глибину (1-1,5 м), – зазначив він. – Також слід ретельно перетрушувати устриці в мішках. Чим частіше це робити, тим якіснішою виходитиме продукція. Наші працівники це роблять раз на два тижні».

    В устричному бізнесі вважається, що якщо 10% молодняку вижило, то це вже прибуток, зауважив Андрій Пігулевський. «У мене в чорноморській воді виживало 20-25% бебі-устриць. Це – чудові показники», – підкреслив він.

    Збирання врожаю устриць відбувається протягом року. 

    У спеціально обладнаних автомобілях устриць транспортують до Києва. «За тиждень-два продаємо все, що зібрали», – додав Андрій Пігулевський. Сьогодні їх устриця в магазинах коштує 30 грн/штука.

    Один із бонусів вітчизняної устриці є те, що в 99% випадків вона буде свіжішою порівняно із закордонною, зазначив власник «Устриць Скіфії».

    Щоб розвивати устричну культуру, компанія створила кілька освітніх програм. «Я їжджу по країні з лекціями», – сказав Андрій Пігулевський.

     

    За матеріалами: http://agronews.ua




    Схожі новини
  • Як в Україні відкрити устричну ферму
  • В Аграрному фонді буде проведений фінансовий аудит, - Андрій Радченко
  • В Аграрному фонді буде проведений фінансовий аудит, - Андрій Радченко
  • В Україні немає дефіциту борошна, є лише підвищений попит на цей продукт,
  • Компанія Веревського залишає цукровий бізнес

  • Додати комментар

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.