Аграрний тиждень. Україна
» » Змінилися правила забою худоби
» » Змінилися правила забою худоби

Змінилися правила забою худоби


У квітні 2018 р. набувають чинності нові правила забою домашніх тварин. Про це розповів голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в інтерв’ю виданню БізнесЦензор.

«Раніше можна було забивати три голови в день, а тепер три голови в тиждень. Якщо порахувати по три голови в тиждень, то це 150 голів на рік. Якщо забиваєш менше, то можна це робити для себе. Але якщо більше, то мова йде про бізнес, який повинен працювати за правилами», — заявив голова служби.

Володимир Лапа не підтвердив чутки про повну заборону домашнього забою худоби.

«Я читав у багатьох ЗМІ, буде заборона продавати «домашнє м'ясо». Відверта брехня. Можна привезти на бійню, забити і потім реалізувати на ринку. Заборони на реалізацію немає. Просто забій повинен проводитися відповідно до вимог, які існують у всіх цивілізованих країнах», — сказав чиновник.

Підсумовуючи Володимир Лапа додав, що нецивілізований забій — серйозна загроза для епізоотичної ситуації в Україні.

 

https://kurkul.com





Схожі новини
  • Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа 3 Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа
  • Потрібно створити мережу сертифікованих забійних цехів перед відміною продажу «домашнього» м’яса
  • Володимир Лапа: У більшості випадків вулична торгівля – незаконна
  • В усіх областях з’являться сучасні забійні пункти для худоби
  • Присяжнюк: За 3 роки подвірний забій худоби зменшився на 8,4%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.