Аграрний тиждень. Україна
» » Мінагрополітики пропонують створити форс-мажорний фонд
» » Мінагрополітики пропонують створити форс-мажорний фонд

Мінагрополітики пропонують створити форс-мажорний фонд


У Міністерстві аграрної політики та продовольства України могли б створити «спеціальний фонд» для виділення дотацій, на випадок форс-мажорів у аграріїв. Про це розповів голова правління господарства ТОВ «Петрівське» Приморського району Микола Штенгелов в інтерв’ю всеукраїнській громадсько-політичній газеті «Позиція», повідомляє АgroРolit.com. 

Нагадаємо, згідно з опитуванням, аграрна частина бюджету лише частково задовольняє проблеми сектору.

 

Влада не передбачає фінансову підтримку аграріїв у разі завданої шкоди від поганих погодніх умов чи неврожаю. Профільне міністерство зобов'язане займатися сучасними проблемами. У столиці не завжди розуміють, що не всі питання можна вирішити на рівні району або області. Коли погодні умови – не на користь фермерам, чи неврожай – це «їхні» проблеми", – каже голова правління господарства ТОВ «Петрівське».

 

Микола Штенгелов зазначає, що всі райони потребують індивідуального підходу. Щоб уникнути форс-мажорів, міністерство могло б створити «спеціальний фонд», який би в такому випадку виділяв дотації.

Якісь дотації потрібні в разі природного форс-мажору, наприклад, фонд спеціальний створити можна. Всі ж знають, що кожен район, навіть у Запорізькій області, відрізняється природно-кліматичними умовами, а в Києві всіх стрижуть під один гребінець. Але це ж не діло! – вважає фермер.

 

https://agropolit.com

 





Схожі новини
  • Фермери закликають уряд змінити «начинку» комісій, які ділитимуть фермерський мільярд
  • Аграрії поставили ПАТ «Аграрний фонд» близько 100 тис. тонн зерна
  • В Аграрному фонді буде проведений фінансовий аудит, - Андрій Радченко
  • Міністерство аграрної політики і продовольства України ініціює створення ПАТ «Аграрний фонд».
  • В Україні необхідно створити фонд зі страхування сільськогосподарських посівів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.