Аграрний тиждень. Україна
» » Закон про контроль прийнятий з метою підвищення конкурентоздатності вітчизняних продуктів харчування на міжнародних ринках – Микола Білоус
» » Закон про контроль прийнятий з метою підвищення конкурентоздатності вітчизняних продуктів харчування на міжнародних ринках – Микола Білоус

Закон про контроль прийнятий з метою підвищення конкурентоздатності вітчизняних продуктів харчування на міжнародних ринках – Микола Білоус


Норми і правила, які раніше діяли в Україні, відрізнялися від вимог, які запроваджені в європейських країнах. Прийняття Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» (№ 2042) було обумовлено необхідністю приведення вітчизняної нормативно правової бази до рівня розвинутих держав, що, в свою чергу, підвищує якість вітчизняних продуктів харчування, розширює ринки збуту та зміцнює їх позиції щодо конкуренції з іноземними товарами. На цьому в ефірі програми «Колос» на Українському радіо наголосив заступник директора Департаменту – начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Микола Білоус.

Микола Білоус відзначив, що сфера дії закону поширюється на контроль за харчовими продуктами, кормами, побічними продуктами та продуктами харчування, які ввозяться в Україну для споживання.

Також він звернув увагу, що для того, аби реалізовувати продукцію, необхідно виконувати міжнародні договори і відповідні зобов’язання України, зокрема, і щодо держав ЄС, де вимоги до продуктів харчування є дуже серйозними.

«На виконання зобов’язань України при підписанні Асоціації з європейською спільнотою вітчизняні санітарні заходи приводяться у відповідність до вимог ЄС, адже доступ будь-якої продукції на ринок іншої країни, зокрема і європейських держав, базується на тому, що компетентний орган оцінює законодавство, яким регулюється сфера контролю в тому чи іншому виді виробництва, та практичну реалізацію даного контролю. Тільки після позитивної оцінки відповідної системи відбувається доступ продукції на ринки тієї чи іншої держави», - відзначив Микола Білоус.
 
//www.consumer.gov.ua
 
 





Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби та представники молочного бізнесу проаналізували зміни законодавства в галузі
  • Дозвіл на експорт продукції до ЄС значно спрощує доступ на ринки Азії, Африки та Латинської Америки, – Микола Білоус
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС
  • Удосконалене законодавство дозволить українцям харчуватися якісними і безпечними продуктами

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.