Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні посиляться вимоги до харчування в освітніх закладах
» » В Україні посиляться вимоги до харчування в освітніх закладах

    В Україні посиляться вимоги до харчування в освітніх закладах


    Контроль за безпечністю харчування в закладах освіти з 20 вересня 2019 року буде здійснюватися за новими правилами. Зокрема, найважливішим нововведенням для операторів, які надають послуги харчування, стане запровадження системи НАССР. Така вимога передбачена Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

    Закон набув чинності 20 вересня 2015 року, реалізація якого запровадить систему державного контролю на всіх етапах виробництва та обігу харчових продуктів – «від лану до столу».

    Окрім впровадження системи НАССР, суб’єкт господарювання, який надає послуги харчування в закладах освіти, повинен бути внесений в Державний реєстр потужностей операторів ринку (або, у разі необхідності, отримати експлуатаційний дозвіл). Також оператор ринку повинен мати можливість встановити інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти, тобто забезпечити простежуваність.

    З метою надання можливості операторам ринку переорієнтуватись на нові вимоги було визначено перехідні періоди. Так, для потужностей, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через три роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону – з 20 вересня 2017 року.

    Для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через чотири роки – з 20 вересня 2018 року.

    Для малих потужностей встановлено перехідний період в п’ять років – з 20 вересня 2019 року. В переважній більшості суб’єкти господарювання, які надають послуги харчування в освітніх закладах відносяться саме до цієї категорії.

    Оскільки для малих операторів ринку такі вимоги є новими та потребують додаткових роз’яснень, Мінагрополітики спільно з Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» проводить серію семінарів в регіонах на тему «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід».

    Довідково:

    Міжнародна системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (англ. HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points)– система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

    Графік семінарів

    Дата

    Область

    15.05.2018

    Житомирська

    16.05.2018

    Рівненська

    17.05.2018

    Волинська

    22.05.2018

    Запорізька

    23.05.2018

    Дніпропетровська

    30.05.2018

    Закарпатська

    05.06.2018

    Львівська

    12.06.2018

    Хмельницька

    13.06.2018

    Тернопільська

    14.06.2018

    Чернівецька

    21.06.2018

    Одеська

    Прес-служба Мінагрополітики





    Схожі новини
  • Виробники продукції аквакультури мають запровадити систему НАССР на підприємствах протягом 2018-2019 років
  • Сертифікація НАССР не є обов’язковою, - Борис Кобаль
  • Фахівці українських елеваторів вивчають систему HACCP
  • В Україні розпочалася серія семінарів щодо впровадження системи HACCP
  • В 10 містах України безкоштовно розкажуть як впровадити систему HACCP на елеваторах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні посиляться вимоги до харчування в освітніх закладах


Контроль за безпечністю харчування в закладах освіти з 20 вересня 2019 року буде здійснюватися за новими правилами. Зокрема, найважливішим нововведенням для операторів, які надають послуги харчування, стане запровадження системи НАССР. Така вимога передбачена Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Закон набув чинності 20 вересня 2015 року, реалізація якого запровадить систему державного контролю на всіх етапах виробництва та обігу харчових продуктів – «від лану до столу».

Окрім впровадження системи НАССР, суб’єкт господарювання, який надає послуги харчування в закладах освіти, повинен бути внесений в Державний реєстр потужностей операторів ринку (або, у разі необхідності, отримати експлуатаційний дозвіл). Також оператор ринку повинен мати можливість встановити інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти, тобто забезпечити простежуваність.

З метою надання можливості операторам ринку переорієнтуватись на нові вимоги було визначено перехідні періоди. Так, для потужностей, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через три роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону – з 20 вересня 2017 року.

Для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через чотири роки – з 20 вересня 2018 року.

Для малих потужностей встановлено перехідний період в п’ять років – з 20 вересня 2019 року. В переважній більшості суб’єкти господарювання, які надають послуги харчування в освітніх закладах відносяться саме до цієї категорії.

Оскільки для малих операторів ринку такі вимоги є новими та потребують додаткових роз’яснень, Мінагрополітики спільно з Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» проводить серію семінарів в регіонах на тему «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід».

Довідково:

Міжнародна системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (англ. HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points)– система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Графік семінарів

Дата

Область

15.05.2018

Житомирська

16.05.2018

Рівненська

17.05.2018

Волинська

22.05.2018

Запорізька

23.05.2018

Дніпропетровська

30.05.2018

Закарпатська

05.06.2018

Львівська

12.06.2018

Хмельницька

13.06.2018

Тернопільська

14.06.2018

Чернівецька

21.06.2018

Одеська

Прес-служба Мінагрополітики





Схожі новини
  • Виробники продукції аквакультури мають запровадити систему НАССР на підприємствах протягом 2018-2019 років
  • Сертифікація НАССР не є обов’язковою, - Борис Кобаль
  • Фахівці українських елеваторів вивчають систему HACCP
  • В Україні розпочалася серія семінарів щодо впровадження системи HACCP
  • В 10 містах України безкоштовно розкажуть як впровадити систему HACCP на елеваторах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    April 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930